čtvrtek 27. června 2013

Moje kosmetické novinky

Hezké odpoledne! Včera mi přibylo několik zajímavých kosmetických produktů, o kterých vám chci napsat. Nejdřív jsem si byla v dm pro Balea sprchovou pěnu a odnesla jsem si s ní i nový šampon na poškozené vlasy od Garnier, večer jsem ještě s kamarádkami opožděně slavila narozeniny a taky jsem dostala pár zajímavých věcí.

Sprchová pěna Balea, v dm za 45,-

Sprchová pěna Balea je teď hodně populární, už jsem o ní četla na víc místech, tak jsem ji chtěla taky vyzkoušet. Měla jsem podobný výrobek od Rituals, ale jejich ceny mi přijdou dost přemrštěné. Balea má mít vůni exotického ovoce, na obalu je mango, meloun a citrusy, a taky tak voní, ale naštěstí to není žádná přeslazená chemie, voní opravdu moc hezky. Oproti Rituals je hned po vystříknutí dost tekutá, ale na pěnu se změní rychle. Dokonce jsem si s ní i holila nohy a na to se taky hodí dobře – mám dost citlivou pokožku, osypu se i po hodně pěnách přímo na holení, ale tady nic, takže to je velké plus. Celkově mám po pěně pocit jemnější a hladší kůže, takže dokud bude v dm, budu si ji kupovat. Ale pozor při výběru, pěny jsou často opatlané, jak je lidi zkouší, takže jsem musela hrábnout až dozadu!

Šampon Garnier Fructis Goodbye damage, v dm za 63,-

O nové řadě Fructis Goodbye Damage jsem četla na facebooku Garnier a Fructis mám hodně ráda, takže když jsem novinku viděla v regálu, rozhodla jsem se ji vyzkoušet. Pro začátek jen šampon, ještě mají balzám, sérum a olej, ale ty mě tolik nelákají. Výrobce slibuje napravení 1 roku poškození během jednoho týdne díky výtažku z oleje amla (ovoce podobné angreštu) a Keraphyllu (to je nějaký patent L’Orealu). Já svoje dlouhé vlasy často fénuju a na to má tahle řada taky pomáhat. Už po prvním umytí jsem měla pocit jemnějších a hebčích vlasů, někdy při oplachování cítím trochu krepatění, ale s tímhle šamponem jsem měla vlasy krásně hladké. Rozčesat šly snadno, i ráno byly lesklé a vzdušné. Navíc krásně voní, jsem s ním spokojená.


Tohle už jsem dostala jako dárek, laky Rimmel mám hodně ráda, přijdou mi kvalitní, na to, že jsou levné. Tyhle odstíny (605 Purple Reign a 315 Ready, aim, paint!) se budou na léto hodit, plánuju vyzkoušet ombre nehty, tak je možná zkusím s nimi. Hloubkově čistící maska Montagne Jeunesse je slupovací, takovou jsem ještě neměla, a jsem zvědavá, jestli bude mít fialovou barvu jako na obalu :) Na masky plánuju udělat zvláštní článek, takže se můžete těšit na její recenzi. Balzám na rty Astrid je taková klasika, sice moc nemám ráda perleťové odstíny, ale až se trochu opálím, tak ho budu používat.


No a tohle překvapení mě čekalo dneska ráno. Byla jsem vybraná na testování tělového mléka do sprchy Nivea a dneska mi pošta přivezla balíček (kromě mléka tam byly ještě katalogy Nivea a spousta různých vzorečků). Pro mě je tohle stvořené, protože mazání mě strašně nebaví a s tímhle mlékem se to dá zvládnout ve sprše. Takže budu poctivě zkoušet a určitě čekejte recenzi :) první dojem po otevření je, že moc hezky voní!

Znáte některý z těchto výrobků? Plánujete vyzkoušet některou z novinek?

úterý 25. června 2013

SenzaBox červen 2013

Hezký podvečer, dnes mi dorazilo červnové vydání SenzaBoxu, celkově už moje sedmá krabička od nich a tentokrát budu poprvé trochu kritická. Z facebookové stránky SB jsem už měla nějakou představu, co bude vevnitř a docela jsem se těšila. Krabička je stejná jako minule, což mě trochu zklamalo, přece jen jsem byla u SB zvyklá na střídání barev, a taky je hodně podobná konkurenčnímu Ladyboxu. Tohle trochu nahrává tomu, co si myslím, že se asi bude dít, protože na fb stránkách obou značek mají podobné fotky a píšou, že se chystá něco velkého. Spojení? Uvidíme, jsem zvědavá.


První pohled do krabičky

Vevnitř byl klasický dopis s popisem obsahu, ale ten byl z nepochopitelného důvodu v jiné barvě, než krabička (kdyby byla takhle krásně zelená, tak mám radost!). Na první pohled jsem se lekla, že je toho vevnitř nějak málo a jen tak ledabyle to tam leží. Trochu mě mrzí, že tentokrát nebyl přiložený žádný vzoreček ani letáček navíc, vždycky toho bývala spousta, a i když šlo třeba jen o prezentaci značek, které v té krabičce byly, tak jsem si to ráda prohlédla a pročetla. Takže další mínus.


Sprchový gel L'Occitane en Provence - jsem ráda, že mám vůni Fleur Chérie (pomerančový květ), protože pivoňku jsem už měla a moc mi voněla, tak aspoň vyzkouším něco nového. Voní příjemně, balení se mi bude hodit na letní cestování.


Lak na nehty Models Own - s lakem moc nevím, co si počít, protože samotný vypadá hodně divně (viz fotka) a na jiný, barevný lak se mi ho dávat nechce, možná zkusím černý nebo zelený. Působí to na mě dost divoce, asi už jsem z takových věcí vyrostla. A pozor při otevírání folie, abyste měly ještě co lakovat, já jsem si na tom docela vylámala nehty. Edit: dostat to dolů je taky docela zážitek :D


Mýdlo Kiss my face - druhá varianta od téhle zajímavé značky byl krém na ruce, ten bych upotřebila víc, mýdlo asi dám do šuplíku, možná ho časem využiju, až mi dojdou zásoby sprchových gelů. Oceňuji, že je přírodní a netestované na zvířatech, ale bohužel mi moc nevoní, připomíná mi voskovky :)


Tvářenka s arganovým olejem Paese - o téhle polské značce slyším prvně, tvářenka moc pěkně voní (asi ten olej?), má hezkou růžovou barvu, ale vypadá hodně třpytivě, tak snad to nebude moc velké disco. Velké mínus za obal, špatně se zavírá, vypadá hodně lacině. Teď používám tvářenku Inglot, která má podobný obal, ale kvalita je úplně jinde, tenhle vypadá, že brzy praskne. Uvidím, vyzkouším.


Tyčinka na akné Anatomicals - tahle značka se mi moc líbí, obal je jejich klasický s vtipným nápisem. Gel má dvě strany, jedna část je na noc, druhá na den. Určitě využiju hodně, akné je věčný boj, tak snad to bude fungovat. Podobný gel mám od Avonu i od Clinique a jsem s nimi spokojená.


Metalická tužka na oči Beauty UK - další značka, kterou jsem dřív neznala, za tohle chválím, o tom krabičky jsou, aby člověk poznával nové věci. Mám zelenou variantu, což se dá hned poznat podle krásného kamínku na konci tužky, ale přijde mi spíš taková zlatohnědá. Snažila jsem se ji vyfotit, ale bohužel ten odstín nejde moc dobře zachytit. Má moc hezký obal, ale já používám maximálně černou, takže tahle půjde k mamce, která naopak zelenou na oči zbožňuje.

Takové jsou moje první dojmy z červnového SenzaBoxu, skoro všechno z něj využiju, ale zatím mi přišel nejslabší balením i obsahem. Z předplatného mě ještě čeká červenec a pak si dávám pauzu, protože mám nejen spoustu krabic, ale hlavně opravdu hodně kosmetiky a musím to začít používat. Tak snad mě v srpnu nezlomí a nenechám se nalákat :)

Máte taky tenhle SenzaBox? Líbí se vám? Koupíte si další?

sobota 22. června 2013

Pomocníci do plavek

Venku už je konečně ideální letní počasí, které vybízí k návštěvě koupaliště, takže dnešní článek bude o třech kosmetických výrobcích, které používám nejen narychlo v létě, ale průběžně po celý rok na určité
"problémové partie" :) Nevěřím žádným zázračným hubnoucím a zpevňujícím krémům, základem je vždycky správná životospráva a protože na saláty mě moc neužije a čím nezdravější, tím chutnější, snažím se to dohánět aspoň cvičením. Momentálně chodím na power plate a odhodlávám se začít s 30 day shred.


Je mi jasné, že tyhle věci samy o sobě nejspíš žádný efekt nemají, ale uškodit nemůžou a mám pak ještě o fous lepší pocit, že kromě cvičení se i pravidelně mažu a oškrabávám a že to aspoň trošku nějaký vliv mít bude.

Detoxikační peeling, Yves Rocher, běžná cena 290,-

Detoxikační peeling Minceur Detox - používám jednou týdně, moc na peeling nejsem, dávám si ho jen na stehna. Hezky voní, má takovou veselou barvu a příjemně se aplikuje, zrníčka má velká tak akorát, žádné nepříjemné škrábání. Obsahuje výtažky z bambusových silic a má znásobovat účinky jiných výrobků, které se díky němu lépe vstřebají do pokožky. Asi by stačil jakýkoliv jiný peeling, ale tenhle jsem kdysi v YR dostala k nákupu zdarma a nějak jsem si na něj zvykla a když je nějaká akce (což je skoro pořád), tak ho beru.

Péče proti celulitidě, Yves Rocher, běžná cena 750,-

Krém na celulitidu Minceur Intensive- všechny věci na celulitidu jsou taková hodně sporná záležitost, ale vzhledem k tomu, že ji mám naštěstí jenom trochu, tak to beru spíš jako prevenci a větší péči o ty kritické oblasti :) dřív jsem používala Nivea sérum s Q10, ale to mi tolik nevyhovovalo (je hodně mastné, nevstřebává se) a u tohohle krému mám kromě zjemnění pokožky opravdu pocit zlepšení. Krém má takovou světle hnědou barvu, opravdu moc pěkně voní a dobře se roztírá a vstřebává. Běžná cena je hodně vysoká, ale jak už jsem psala, v YR jsou pořád nějaké akce, takže jde sehnat levněji. Dávám si ho každý večer a navíc ještě před cvičením, aby to mělo grády :D

Účinné složky krému - zelená káva proti celulitidě, zelený čaj proti tukům a pupečník asijský pro zpevnění

Zpevňující sprchový gel Enja, Dermacol, běžná cena 69,-

Zpevňující sprchový gel Enja - věc z květnového SenzaBoxu, zase má umocňovat účinek dalších přípravků, obsahuje ženšen a mentol, které mají zvyšovat pružnost pokožky. Má vtipnou fialovou barvu, ale je možná až moc tekutý a i když píšou, že má vonět po zázvoru, já cítím jenom ten mentol, připomíná mi takové ty chladivé krémy na namožené klouby a svaly. Což mi zase tak nevadí, je to osvěžující a až mi dojde, tak si ho koupím znova a možná zkusím z řady Enja i něco jiného. Nějak jsem tomu Dermacolu propadla :)

Používáte nějaké podobné výrobky nebo tomu nevěříte?

úterý 4. června 2013

V(d)ěčné téma – odličování


Na rozjezd bych se chtěla věnovat tématu, které se dříve nebo později objeví na každém blogu. Vyzkoušela jsem spoustu různých odličovačů i micelárních vod a protrpěla hodně večerů se štípáním v očích, než jsem našla svoje dvě favoritky :) 

Nejdřív stručný výběr těch, co se nekvalifikovali:

Nivea klasická i dvoufázová – sice odlíčí celkem rychle, ale za cenu červených fleků a poměrně silného štípání
Garnier Essentials (zelený) – to samé, ale neodličuje tak dobře – takže to štípání trvá ještě delší dobu
Garnier Sensitive (dvoufázový) – kvalitní a rychlé odlíčení, tolik neštípe, ale fleky zůstaly
Sephora a Yves Rocher (dvoufázové) – víceméně to stejné, co Garnier, ty dvoufázové odlíčí dost dobře, sice někomu může vadit ten mastnější pocit, ale je to lepší než se drhnout deset minut :) navíc mívají v obou obchodech často slevy a akce, tak jdou sehnat za dobrou cenu
MUFE Sens’Eyes – od téhle značky jsem čekala rozhodně víc, na to, že má být i na voděodolné líčení, měl velký problém s obyčejnou řasenkou, navíc štípal a je krémový, to já nemám moc ráda, vždycky mi to připadá, jako bych si do oka plácla kus krému
La Roche-Posay micelární voda – za mě propadák, ostatní jejich věci mám ráda, ale takhle mě neštípalo nikdy nic, oči jsem chvíli nemohla ani otevřít a měla jsem je úplně krvavé. Zkoušela jsem to ze zvědavosti víckrát a vždycky stejný problém. Nevím, na co tak špatně reaguju, nikde jinde jsem podobné reakce nečetla...

Finále :)

Fenomenální a téměř všemi oblíbená Bioderma Sensibio H2O – nebudu vypisovat, jak je skvělá, protože to jste už četli stokrát :) Je fajn, že je neparfémovaná, opravdu neštípe ani po ní neflekatím, jediná nevýhoda je vyšší cena (já ji většinou pořizuju v lékarně za 300 – 350, na fotce akční úlovek 1+1 za 415, což se pořád vyplatí) a trošku obtížné odličování větších vrstev řasenky a linky. Ale i při delším drhnutí je to pořád bez problémů, takže si za ni klidně připlatím, jen když nebudu každý večer vypadat jako králík.

Rodinka Bioderma - akční sada z lékárny a malý vzorek jako dárek k jinému nákupu

Na paty jí ovšem šlape Dermacol Elixir micelární voda – když jsem ji vybalila z březnového SenzaBoxu, tak jsem si o ní něco hledala, protože jsem byla ke všemu jinému než Biodermě nedůvěřivá. Našla jsem smíšené recenze, tak jsem se chvíli odhodlávala ji zkusit, ale nakonec jsem rozhodně nelitovala, spíš naopak. Účinkem Biodermu dokonce předčí, i tlustá černá linka je po jednom přetření pryč, žádné negativní reakce na ni nemám a navíc je cenově mnohem výhodnější (na oficiálním e-shopu Dermacol je za 129). Jediné, co někomu může vadit, jsou parabeny v obsahu, a balení je lehce nepraktické – vytéká trochu okolo a pak se loupe ten potisk, ale pro mě to jsou detaily a až vypotřebuju zásoby Biodermy, tak si ji rozhodně koupím znovu!


Jaké jsou vaše zkušenosti s odličováním? Máte svoje favority a propadáky?