pondělí 31. března 2014

Tři kouzelná písmenka: OCM + vylosování soutěže

Přiznám se, že ještě tak před rokem jsem si tahle tři písmenka musela googlit, teď je OCM neboli oil cleansing method (tedy čištění olejem) pravidelnou součástí mojí péče o pleť.


Tahle metoda je založena na principu, že olej rozpouští olej. Takže oleje vaši pleť zbaví nečistot a mastnoty, ale zároveň ji nechají hydratovanou a jemnou a nevysuší ji jako některé čisticí gely atd. z drogérie. Důležité je ale zvolit správný druh oleje. Třeba já bych nemohla používat kokosový, protože kvůli jeho vyšší komedogenitě bych si spíš zadělala na pěknou neplechu. Když se podíváte na stránky Saloos, najdete vpravo seznam olejů a jejich využití a vhodnost dle typu pleti. Já míchám oleje dva, respektive tři - ricinový s hroznovým nebo avokádovým. Samotný riciňák je totiž dost hustý až gelový, po smíchání se s ním lépe pracuje a pokožka ho lépe přijme.


Oleje smíchám v misce - já to teda sice dělám od oka, ale u Mišky jsem našla poměr, jak by to mělo být správně: pro mastnou pleť 3:7, pro suchou 1:9, pro normální 2:8 (myšleno ricinový:jiný). Pleť před OCM rozhodně odličuju. Jednou jsem to zkoušela bez toho a nebylo mi vůbec příjemné to šudlání zbytků make-upu po obličeji. Olej si naberu prsty a obličej masíruju zhruba 10 minut, někdy i víc. Je to jednak hodně příjemné a hlavně tím pořádně odstraníte nečistoty a mrtvé buňky. Už při mojí první OCM seanci jsem po pár minutách cítila pod prsty takový "písek" - nebylo to nic jiného než obsah černých teček kolem nosu! Chuťovka, ale pěkně dokazuje ten účinek.


Po masáži si vezmu malý ručník namočený v hodně teplé vodě a plácnu si ho na obličej. Chvíli ho tam nechám, je to docela relax, a pak jím setřu zbytky oleje z obličeje. Na závěr si už ani nedávám krém, není to vůbec potřeba, pleť je hydratovaná a vyživená dostatečně.


OCM provádím zhruba jednou týdně, někdy jen lokálně kolem nosu, ale samozřejmě frekvence je individuální. Perfektně mě zbavuje černých teček, mám po ní krásně hebkou pleť a dokonce pomáhá i s hojením jizviček po akné. Takže pokud jste ještě OCM nezkoušely, za sebe rozhodně doporučuju! Sice jsem zrovna dneska u Moory četla, že po ní měla kožní problémy, stejně tak docela dost holek v diskusi, ale v kosmetice je bohužel všechno strašně individuální. Já mám citlivou pleť s hodně silnými sklony k ucpávání pórů, ale s tímhle problém nemám.
Oleje Saloos jsem zakoupila v Biooo, ale dají se sehnat i jinde a samozřejmě i od jiných značek.
Co vy a OCM? Praktikujete nebo máte negativní zkušenost?

A ještě tu mám i vítězku soutěže Jordana - celkem se vás zúčastnilo 25, random vylosoval číslo 18, což je komentář od Petry Kovaříkové. Gratuluju!


Výherkyni poprosím, aby se mi ozvala na mail, který mám v blogger profilu, nejpozději do čtvrtečního večera, jinak v pátek ráno vylosuju náhradnici.

úterý 25. března 2014

Jarní novinky Yves Rocher

I když to tak venku zase moc nevypadá, tak je tu jaro a s ním spousta kosmetických novinek. Ty svoje nám minulý týden na příjemné snídani pro blogerky a novinářky představili v Yves Rocher. Na akci dorazila i tvář značky, herečka Jitka Schneiderová, kterou vizážistka během povídání líčila. Celé setkání bylo moc fajn, novinky vypadají zajímavě - některé už jsou v prodeji, jiné dorazí během jara. Tak na co se můžete těšit?


Nejvíc se samozřejmě mluvilo o nové rozjasňující řadě dekorativní kosmetiky, o které jsem už tady psala. Make-up je k dostání i v docela světlém odstínu, takže bledulkám doporučuju omrknout. Krytí je spíš lehčí. Rozjasňující pero vypadá taky dobře, má příjemnou konzistenci, myslím si, že by nemuselo zalézat do vrásek. Bohužel na moje pandí kruhy je to málo a jinak rozjasňovač nepoužívám, takže o něm do budoucna neuvažuju.



K dostání už jsou krásné nové barvy mini laků na nehty a dva odstíny jumbo tužek na oči. Tyrkysová se mi zdála lepší pigmentací, to je ostatně vidět i ze swatche, stříbrná už byla na můj vkus hodně třpytivá.




Od konce března bude k dostání i nová vůně Třešňový květ v řadě Un Matin au Jardin. Pokud máte jako já rády třešňovou vůni, doporučuju vyzkoušet, voní krásně. V prodeji bude jako toaletní voda, sprchový gel a tělové mléko.


Dále se během jara objeví i sérum v řadě Anti-age Global a lehčí verze vůně Moment de Bonheur.



Nová energizující řada pro muže obsahuje čisticí gel, hydratační gel, péči proti stárnutí a krém proti vráskám.


Část novinek pro mastnou a smíšenou pleť - řada Sebo Végétal.


Líčení Jitky už finišuje. Přišla mi krásná i bez nalíčení, ale make-up to jenom podtrhl, hlavně jí parádně sedla rtěnka a tvářenka.


V létě se můžete těšit ještě na jednu novinku z dekorativní kosmetiky, která je zatím tajná a nemůžu vám ji ukázat, ale vypadá fakt dobře a rozhodně si ji pořídím. Fotku mám v záloze, takže o ní budete vědět jako první :)
Zaujalo vás z novinek něco?

čtvrtek 20. března 2014

Nákupy z World of Beauty & Spa a soutěž pro vás! - UKONČENO

Původně měl tenhle článek být fotoreport, ale protože jsem si s sebou vzala rozbitý foťák, tak z fotek bohužel nic není. Takže pokud vás zajímá, jak to na veletrhu World of Beauty & Spa vypadalo, tak mrkněte k Rendy, ta je má jako vždycky perfektní. Lístky na tenhle veletrh, který se koná dvakrát ročně, jsem vyhrála v soutěži u Alči a v sobotu dopoledne jsme spolu s Míšou z Kiss a bee vyrazily směr Letňany. Nikdy dřív jsem na kosmetickém veletrhu nebyla, tak jsem byla hodně zvědavá, jak to bude vypadat a probíhat.


Byla tam spousta zajímavých stánků a kosmetiky, kterou jsem neznala, všechno hezky pohromadě, pro kosmetické fanatiky ideální místo. Mohla jsem si naživo prohlédnout věci, které znám jenom z netu, něco vyzkoušet, očichat. Na druhou stranu jsem čekala víc nějakých speciálních akcí, slev, vzorečků... Taky mě překvapilo množství stánků s lacinými šperky, kabelkami a oblečením hlavně ve druhé, "nehtové" hale, kterou jsme ale jenom prolítly, protože to byla opravdu hrůza. Myslím si, že to je docela zbytečné a fakt by mě zajímalo, kdo si ty věci koupí. Taky jsem čekala větší výběr u Jordany a Milani, měla jsem zálusk na pár věcí, které tam nebyly, no a o tom, že neměli k dispozici testery jste už asi četly. Ale růžičkovou tvářenku mám!

růžičková tvářenka Milani z LE, odstín Tea Rose, a lak Jordana, odstín Hawaiian Flower

Mrzí mě, že jsem si víc neprohlídla stánky Ryor, Artdeco a Nobilis Tilia, ale měli neustále narváno, takže jsem to pak vzdala. Hodně mě překvapily slavné Sleek paletky, myslela jsem, že jsou větší! Bohužel je nedoplnili, takže zbyly jenom takové ty křiklavé odstíny. Tak třeba příště, spolu s parádní paletkou korektorů (tu tam měli už jenom v odstínech pro černošky). Celkově mi přišlo, že měli věci hodně probrané a personál dost neproškolený.


Kromě tvářenky Milani a laku na nehty Jordana jsem si ještě u Saloos stánku koupila hydrofilní odličovací olej a tělový peeling, oboje s mojí oblíbenou vůní levandule (očichání se vyplatilo, kdysi jsem si přes net chtěla objednat peeling s růží, ale naživo mi dost smrděl) a jednu malou mořskou houbu na obličej. No a samozřejmě jsem při svých nákupech myslela i na vás a mám tu pro vás takovou maličkou soutěž o dvě věci od Jordany - krásný růžový lak na nehty v odstínu Pink bunny a balzám na rty Yummy strawberry.


Podmínky jsou jako vždycky jednoduché:
1. sledovat přes GFC (a like na facebooku taky potěší :),
2. napsat komentář, jestli jste na tomhle veletrhu byly, co jste si koupily, případně jestli by vás nějaký podobný lákal (v dubnu bude ještě Interbeauty a Biostyl),
3. být z ČR nebo SR,
4. mail nepište, výherkyni uveřejním v některém příštím článku a ozve se mi sama!
Soutěž ukončím 31.3.2014 ve 20 hodin večer, vítězné číslo vylosuje random. Tak držím palce!

čtvrtek 13. března 2014

Projasňující pudr Yves Rocher

Dnes bych vám ráda představila novinku, kterou jsem dostala k otestování od Yves Rocher. Od pondělí je v prodeji jejich nová rozjasňující řada, která obsahuje make-up, rozjasňovač v peru a právě tenhle projasňující pudr. Bohužel odstín pro mě nebyl na každodenní nošení, ale i tak jsem se ho snažila nosit co nejvíc, abych ho otestovala důkladně. No a jaké jsou dojmy?


Nejdřív něco z oficiálního povídání. Pudr slibuje hedvábnou texturu, která vyhladí vrásky, zakryje známky únavy a projasní pleť. Má zaručit sjednocení pleti, nezanechávat stopy a nevysoušet. Obsahuje šípkový olej.


Obal je poměrně velký, obsahuje štětec (nepoužívala jsem ho, na omak je jemný, ale řídký) a praktické velké zrcátko. Otvírá se bez problémů, nehrozí žádné zlámané nehty, ale ani samovolné otevření. Jenže já prostě nemám ráda zlaté a lesklé obaly, takže subjektivně za mě ne, navíc i po letmém dotyku jsou na něm šíleně vidět otisky, takže ho neustále leštím. Vůně je taková klasická pudrová, ale musíte do něj vyloženě strčit nos, abyste ji ucítili.


Celkem se prodává ve čtyřech odstínech, dostala jsem 200 Teint clair. Na mě byl teď v zimě dost tmavý a do žluta, v létě mi sedne líp. Zkoušela jsem na něj houbičku i štětec a i když většinou mám radši houbičku, tak u tohohle se mi líp pracovalo se štětcem. Pleť s ním opravdu vypadá sametově, projasněně a tak nějak zdravěji, do vrásek nezalézá ani nezvýrazňuje suchá místa. Výdrž je takový průměr, po nějakých 6 hodinách začne z pleti pomalu mizet a je potřeba přepudrovat.


Seženete ho buď v kamenných prodejnách nebo na e-shopu Yves Rocher, má 8 g a běžná cena je 540 Kč, momentálně je v akci za 369 Kč. Příští týden jsem pozvaná na oficiální představení jarních novinek, tak vám pak přinesu dojmy i z make-upu a rozjasňovače :)

(zdroj - TZ Yves Rocher)

Děkuji Yves Rocher za poskytnutí produktu k recenzi.

neděle 9. března 2014

Vzorečkování s Kivvi I.

Minulý týden jsem od e-shopu Naturals dostala balíček se vzorky lotyšské přírodní kosmetiky Kivvi, na kterou mě nalákala Bebe z Růžového chrousta. Pokud mě sledujete na Instagramu, tak jste si balíček mohly prohlédnout hned po rozbalení, byla jsem překvapená, protože jsem jich opravdu nečekala tolik. Rozhodla jsem se proto článek rozdělit na dvě části, aby nebyl tak dlouhý :)


Každopádně to pořád byly jen vzorky na pár vyzkoušení, takže to rozhodně neberte jako recenzi nebo komplexní zhodnocení produktů, je to jenom souhrn prvních dojmů a pro někoho třeba seznámení se zajímavou značkou, kterou dřív neznal. Některé věci si ale chci pořídit i v plném balení, takže Kivvi se tu na blogu ještě určitě objeví i s podrobnějšíma fotkama. Všechny oficiální fotky jsem převzala ze stránek Naturals, po kliknutí na název se vám v novém okně otevře příslušná stránka na e-shopu, kde najdete složení a popis výrobků.


Největší zálusk jsem si dělala na tělové marmelády. Dostala jsem varianty žlutá růže a sladký pomeranč a nemůžu se rozhodnout, kterou koupit dřív. Složení je nabité různými oleji, které mají pokožce zajistit hydrataci a obnovu buněk. Anti-aging efekt posoudit nemůžu, ale hydratace je teda pořádná. Pokožka je i druhý den zjemněná a na dotek moc příjemná, taková sametová. Konzistence je hodně hutná, máslová, při dotyku sice lehce taje, ale ne úplně, roztírá se trošku obtížněji. Vsákne se ale rychle a nenechává na kůži mastný pocit.


Nejúžasnější jsou ale ty vůně - žlutá růže voní úplně jako turkish delight, báječná sladká vůně, škoda, že nedrží ještě delší dobu (vydrží cca dvě hodinky), protože je jedním slovem luxusní. Pomeranč voní sladce, opravdu jako krásně zralý pomeranč. Koupím si plné balení? Určitě!


Oproti tomu hydratační sprchový gel pomeranč a vanilka mě tolik nezaujal. Voněl tak, jak podle názvu vonět měl, ale byl hodně tekutý a téměř nepěnil. Já osobně zbožňuju takové ty hutné sprcháče, navíc je většinou používám i na holení, kde trochu napěnit potřebuju. Vím, že přírodní sprcháč nikdy nebude pěnit jako ten z drogérky, ale třeba ten od Natury Sibericy pěnil ve srovnání s tímhle hodně. Koupím si plné balení? Ne.


Za naprostou pecku ale považuju čisticí pleťový vitamínový koktejl. Zvládne pleť odlíčit, tonizovat, hydratovat a zjemnit a zároveň má protizánětlivý účinek. Tak to nejen píše výrobce, tak to opravdu je. Nikdy jsem neměla po ničem tak čistou, hebkou a hlavně rozzářenou pleť. Dokonce i ráno jsem se vzbudila s méně zomboidním vzhledem, a to už je co říct, protože ráno jsem vždycky celá flekatá a našedlá. Vzorek mi vystačil na třídenní použití ráno i večer a jsem z něho opravdu nadšená. I po těch několika použitích se mi dokonce viditelně zmenšily a zesvětlaly flíčky po imperiální pohromě. Používá se jako pleťová voda, na tampónek, může a nemusí se opláchnout. Koupím si plné balení? Ano, ano, ano!
Znáte kosmetiku Kivvi? Zaujalo vás z jejich sortimentu něco?

čtvrtek 6. března 2014

Alverde pudr pro Sněhurky

Znáte takové ty impulsivní nákupy? To jsem takhle jednou šla do DM jenom pro micelárku, když jsem zahlédla stojan s limitkou Elegant Dark od Alverde. Nevím jak vy, ale pro mě jsou jejich limitky novinka a vlastně je tenhle matující pudr první dekorativka, kterou od nich mám. Četla jsem o něm u Moory, vypadal fakt hezky světle, navíc byl poslední - už letěl do košíku! Vzhledem k tomu, že to je limitka a už bývá dost vybrakovaná, píšu o něm po kratší době, abyste ho případně ještě stihly koupit.


Obal je sice plastový, ale bytelný, tahám ho s sebou denně a drží, dokonce se ani neošoupal nápis. Líbí se mi reliéf, sice už je teď zlikvidovaný, ale určitě upoutá pozornost v jinak docela fádním barevném ladění limitky (upřímně, u Elegant Dark bych čekala pořádnou černou a ne takovou nijakou šedou, v reálu je světlejší než na fotkách). Líbí se mi, že je balení vypouklé, takže do něj jde dát houbička, kterou ho nanáším nejčastěji. Co mě moc mile překvapilo, je vůně. Většinou mi pudry buď vůbec nevoní, nebo hrozně smrdí, tenhle je cítit takovou lehce sladkou vůní.


Odstín je na výběr jen jeden a je opravdu hodně světlý. Dokonce bych řekla, že to je skoro až fixační pudr, protože fakt není téměř vidět, ale zároveň dělá, co má - lehce kryje, matuje celý den a drží. Upřímně jsem očekávala horší výdrž, hlavně co se týče toho zmatnění, ale nemám přes den vůbec potřebu přepudrovat. Asi pokud máte vyloženě mastnou pleť, tak vám stačit nebude, ale já jsem spokojená, na moji lehce mastnou T-zónu stačí.


Jediné, co bych mu vytkla, je zvýraznění sušších míst nebo nerovností na obličeji. Kolem nosu mi vždycky tvořil šupinky a jak jsem měla (a ještě trochu mám) po Imperialu tu krupičku, tak se kolem ní vždycky tak blbě usadil, že ji ještě víc zvýraznil. Takže pokud máte sušší pleť nebo i akné, tak ho spíš nedoporučuju. Složení jsem nikde nedohledala, ale má obsahovat bambucké máslo, takže mě ta jeho "suchost" docela překvapila.

 

Seženete ho v DMku za 119 Kč. Limitka dále obsahuje stíny, rtěnky, řasenku, barevný balzám a tužky na oči, ale odstíny mě nezaujaly, byly takové docela tmavé. Pokud sháníte opravdu světlý pudr a nemáte problém se suššími místy, tak se po něm zkuste kouknout, dokud ještě je.
Viděly jste tuhle limitku? Máte nějakou dekorativku od Alverde?

pondělí 3. března 2014

Trable s Imperialem

Hydratační make-up Imperial od Dermacolu už podle mě zkoušela každá druhá blogerka i neblogerka. Když už bylo těch pozitivních recenzí tolik a navíc i od holek s podobným typem pleti, rozhodla jsem se ho zkusit. Z mé strany se ale ve finále žádné velké nadšení nekonalo.


Balení vypadá maličké, ale má klasických 30 ml, kombinace černé tuby a růžového víčka mi přijde pěkná. Možná je to můj pocit, ale přišlo mi, že je v obalu docela dost vzduchu, i při prvním použití jsem musela dost mačkat, abych něco dostala ven, většinou na mě vždycky všechno hned vyprskne. Make-up docela voní, je to taková lehce květinová vůně, každému asi vyhovovat nebude. Konzistence je trochu hutnější, sice vám na obličeji neztuhne hned, ale pracujte radši rychleji. Trochu problémový byl okolo obočí a linie vlasů, tam je potřeba ho zapracovat opravdu hodně důkladně. Na výběr je ze čtyř odstínů, já jsem si vybrala nejsvětlejší Pale. V tubě vypadá tmavší, ale na pleti zesvětlá...


... na chvíli. Po přepudrování totiž chytá dost silný oranžový nádech. Zkoušela jsem na něj tři klasické pudry (transparentní Sexy Mamu, světlý minerální Dermacol a hodně světlý Alverde z nové limitky), dělal to se všema a prostě to strašně kazilo výsledný dojem. Jediný, který snesl, byl fixační Dermacol, ale s tím se lesknu a není to pro mě pudr na každodenní použití. A úplně bez pudru se bohužel neobejdu, přece jen mám mastnější T-zónu.


Krytí je střední, větší problémy nezakryje, ale menší červené flíčky a barevné nesrovnalosti bez problémů. Dodá pleti takový pěkný svěží vzhled, nevytváří efekt masky, nezalézá do pórů a vrásek a nezvýrazňuje suchá místa. První týden jsem s ním byla až na to pudrování spokojená. Mnohem větší problém měl ale teprve přijít.


Zhruba po 10 dnech každodenního používání jsem si všimla, že se mi hodně zhoršila pleť. Měla jsem tváře poseté krupičkou, která mi později začala i lehce hnisat. Kromě Imperialu jsem měla všechnu péči stejnou, nic nového jsem ani nezkoušela, neměla jsem to ani dostat. Navíc už svůj obličej znám, vím, jaké pupínky se mi kdy dělají a tohle jsem ještě nezažila. Chvíli jsem ho používala dál, akorát se to zhoršovalo. Od minulé středy používám jiný make-up a pleť se mi hned začala zklidňovat. Navíc nejsem jediná, komu se tohle stalo. Takže za sebe tenhle všemi chválený make-up rozhodně doporučit nemůžu.
Koupila jsem ho v DM, kde ho mají dlouhodobě za 99 Kč, jinak stojí v ostatních drogériích i na oficiálních stránkách Dermacol 169 Kč. Pokud ho chcete vidět pořádně v akci, mrkněte k IYF, která s ním má parádní fotky.
Podlehly jste blogomasáži a koupily jste si ho taky? Jste s ním spokojené?

P.S. Pokouším se zprovoznit i facebookové stránky blogu, zatím jsou v plenkách, ale časem budu aktivní i tam. Budu ráda za každý like!