neděle 14. července 2013

Malé "new in" z dovolené

Dobrý večer!
Včera jsme se vrátili z dovolené v Jeseníkách a i když jsme hlavně relaxovali a chodili na výlety, mám i nějaké kosmetické přírůstky :) při návštěvě Karlovy Studánky (mimochodem, nádherné místo) jsem zašla do obchodu s různýma bylinkama a přírodní kosmetikou a koupila jsem si tyhle dvě drobnosti:


Akneroll od české firmy Dr. Popov je určený k lokálnímu ošetření problematické pokožky a obsahuje různé éterické oleje (tea tree, levandule, tymián, šalvěj a eukalyptus). Opravdu krásně a intenzivně voní, což někomu může vadit, ale hlavně funguje! Dřív jsem používala Clinique gel, ale ten udělá takovou šlupku a přes den používat nejde, Anatomicals tyčinka zase hodně vysušuje. Akneroll jsem použila hned po koupení, protože se mi udělal takový ten hnusný bolák pod kůží a už pár minut po natření nebyl tak zarudlý. Teď jsou to tři dny, co ho několikrát denně mažu a už skoro zmizel, to se žádné jiné akné tyčince nepovedlo. Navíc jde používat i přes líčení. Musím přiznat, že takový rychlý efekt jsem nečekala a jsem mile překvapená, bez něj už nedám ani ránu.

Akneroll, Dr. Popov, koupeno za 80,-

Medový balzám na rty je taky český výrobek, firma Pleva se zabývá výrobou kosmetiky se včelími produkty (včelí vosk, med, propolis, mateří kašička atd.). Obal je velmi jednoduchý, ale ukrývá poklad. Poslední dobou jsem měla pocit, že mi všechny balzámy rty vysušují, dělaly se mi pořád suché šupinky a nic mi nepomáhalo. Po pár namazáních tímhle balzámem je mám konečně hydratované a hladké. Má takovou tužší konzistenci, po natření taje a udělá na rtech lehký film, ale vůbec nelepí, nijak nechutná a jen lehce medově voní a vydrží docela dlouho. Už po prvním dni byly moje rty v mnohem lepší kondici, takže kdybyste na tuhle kosmetiku někde narazily, tak rozhodně doporučuju balzám koupit! Seznam prodejen, kde se dají sehnat, je na jejich webových stránkách.

Medový balzám na rty, Pleva, koupeno za 64,-

A na závěr věc, kterou určitě znáte, i já jsem podlehla a rozhodla jsem se vyzkoušet Mixa micelární vodu. Jinak mě od téhle značky nic neláká, mazadel mám spoustu a krémy na obličej musím používat na mastnou pleť. Micelárku jsem koupila v akci v Rossmanovi (mám pocit, že tu slevu tam mají už od chvíle, co se tu Mixa objevila), takže mě vyšla na pěkných 95,-. Krásně voní po růžích, ale z toho obalu jsem nešťastná: pumpička je prostě strašně nepraktická a pokaždé mám půlku vymáčklé dávky všude jinde jenom ne na tamponku. Odličuje poměrně dobře, ale protože si oči maluju dost silně, tak musím přitlačit a přejíždět vícekrát. Naštěstí i při větším tlaku neštípe a nečervenám, pleť mi nezhoršila a určitě to není poslední balení (navíc ji asi díky té pupmičce vypotřebuju hodně rychle). Taky jsem četla, že někdo má po ní ulepený pocit, ale ten jsem nezaznamenala. Určitě je to dobrá alternativa k Dermacolu a Biodermě, kterou teď budu brát už jen v akci.

Micelární voda Mixa, po slevě 95,-

Přeju krásný týden a určitě čekejte nějaké nové články!
N.

4 komentáře:

  1. Ten akneroll vypadá moc dobře, taky si musím nějakou tyčinku pořídit:-D Beďaři hnusní!
    Caatherine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jich měla fakt hodně a jsem s ním nespokojenější. ten Clinique gel už si budu dávat jen na noc na nějakou fakt těžkou hrůzu

      Vymazat
  2. Ten včelý balzám mám též bohužel po roce a něco zkrystalizuje jako med... Zkus ho vypotřebovat dřív.. :)

    http://eattrainbeauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!