čtvrtek 25. července 2013

Nákupy v Moskvě

Dobré ráno!
Předem se omlouvám za blogovací pauzu, ale byli jsme teď týden u příbuzných v Moskvě a neměla jsem s sebou počítač, abych mohla napsat článek přímo tam, takže teď to musím dohnat. Moskva je zajímavá, obrovská, přelidněná, hektická a je tam strašně moc obchodů, které bych vzala útokem :) Kdybychom nechodili po památkách, tak bych klidně dokázala strávit celé dny v obchodních centrech, protože hodně značek u nás vůbec není, ať už kosmetických nebo s oblečením. Bohužel je ale v Moskvě dost draho, někde jsou sice ceny stejné (H&M, Lush, Yves Rocher), ale častěji jsou minimálně jednou tak vysoké (třeba halenka v Zaře s cenovkou 20 euro, což je cca 800 rublů, je za 2.000...). Skoro všude v obchodech je zakázáno fotit a hlídají to sekuriťáci (kteří jsou všude, třeba i v restauracích), takže část fotek je z mobilu - to byla vždycky mise pro přítele, aby nenápadně fotil, zatímco já budu nakupovat. Obchody jsou mnohem větší než u nás, kupní síla je oproti ČR veliká a ve všech bylo pořád plno lidí. Třeba Inglot je jak tři chodovské dohromady, MAC to samé.

Tohle je polovina jednoho z těch menších MACů...

Hodně mě překvapilo, že jsem neviděla drogerie, u nás je DM nebo Rossmann na každém kroku, tady jsem na nic podobného nenarazila a třeba Garnier prodávají normálně v parfumerii. Možná mají nějaká speciální oddělení v supermarketech, to jsem nezkoumala, ale nikde na ulici drogerie nejsou. Moskva nikdy nespí, hodně obchodů jede nonstop, takže vedle barů, kaváren, potravin, knihkupectví, květinářství atd. jsou i nonstop parfumerie nebo salóny krásy, kdybyste si třeba uprostřed noci chtěli koupit voňavku a udělat manikúru :)



Do obchodu Victoria's Secret jsem se těšila moc, mám ráda jejich lesky na rty a zrovna je měli v akci dva za 550 rublů (pro přepočet na koruny ceny násobte 0,6) a rovnou jsem k nim přihodila i tělové mléko (za 850 R). Sice se mažu tak jednou za měsíc, ale s tímhle to bude paráda, protože nádherně citrusovo-květinově voní! Ostatně voní tam úplně všechno, i ty lesky, a taštičku s nákupem mi slečna přikryla navoňavkovaným papírem. Akorát to prádlo mi přišlo strašné, křiklavé nevkusné barvy, kdybych nevěděla, že jsem ve VS, tak mám dojem, že jsem někde na tržnici, i v H&M mají podle mě hezčí.

K nákupu jsem ještě dostala ještě vzoreček vůně


Americká značka Bath & Body Works je přesně ten typ obchodu, kde jsem schopná utratit majlant. Miliony vůní, krásné barevné obaly, roztomilé doplňky a mega nápis super slevy pro mě byly jako magnet...

Tohle je prostě ráj!


Nakonec zvítězilo racionální já a koupila jsem si jenom sprchový gel a tělové mléko (ehm ehm) a třetí výrobek, taky sprcháč, jsem dostala zdarma. Lahvičky jsou malé, po 88 ml, každá za 190 R.


Třetí a poslední nákupní mise byla v Natura Siberica, ale o tom chci udělat samostatný článek, až ty věci taky pořádně otestuju. Moc se mi zalíbily parfémy Tom Ford a nová vůně od Maison Martin Margiela, musím se podívat, jestli to tu taky jde sehnat. Jinak jsem se držela, jednak nebyl moc čas, utratila bych prostě strašně moc a nevešlo by se mi to asi ani do kufru, no a hlavně jsem se rozhodla ušetřit si na cestovní sadu meteoritků Guerlain (dvě mini balení + štětec), do které jsem se zamilovala na letišti :)

Mějte se hezky a užívejte si letní počasí, já jsem ráda, že si konečně užiju teplo, protože nám tam celou dobu pršelo a byla zima, takže na kurýra s Ladyboxem budu asi čekat vyvalená před domem :D

7 komentářů:

  1. Krásné nákupy, obzvlášť Victoria's Secret! :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bylo těžké si vybrat jenom něco, měli všechno strašně voňavé a krásné... možná pro někoho až moc růžové, ale mně se tam líbilo :D

      Vymazat
  2. Žádná Natura Siberica? :) Ale tady bych si taky vybrala..!
    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale joo, jenže ta si zaslouží mít vlastní článek, teď ji ještě testuju :)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    moc hezký blog, měla bych dotaz, sice není kosmetický, ale snad se nebudeš zlobit :)
    chystám se do Ruska za přítelem, který tam právě pracuje a tebe bych se chtěla zeptat, jak jste to udělali s vízem? Dělali jste to přes nějakou agenturu nebo jste si vše zařizovali sami? Moc děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, děkuju moc :)
      vízum zařizoval taťka v práci, dělá jim to nějaká agentura, ale myslím, že i když si ho budeš dělat sama, tak to bude v pohodě, musíš vyplnit akorát nějaký formulář a přiložit fotku (formulář je i v angličtině)

      Vymazat
  4. DO Moskvy bych se ráda podívala, snad se mi to zadaří když už se 7 let učím rusky :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!