sobota 12. října 2013

Antiperspiranty Maximum Protection: Rexona vs. Dove

Hezké odpoledne!
Tyhle "vylepšené" antiperspiranty nejsou žádná novinka, na jaře se o nich psalo všude, Rexona byla v SenzaBoxu a protože jsem s ní byla hodně spokojená, koupila jsem si pak i další balení. Nedávno jsem se ale rozhodla vyzkoušet i Dove a oba antiperspiranty porovnat. Oba výrobky slibují až 2x účinnější ochranu proti pocení než klasické antiperspiranty... takže jak dopadly?


Obal: oba mají stejný, prodávají se v krabičce, vevnitř jsou zalepené pečetí, takže je jasné, že je nikdo nezkoušel. Objem je 45 ml. Při prvním použití je trochu nevýhoda, že je obsah zalezlý hodně dole a musíte dost dlouho točit kolečkem, než vyleze (poprvé jsem si myslela, že mám rozbitý ten vysouvací mechanismus, teď už to beru s klidem a točím a točím :)


Cena: je poněkud vyšší než u klasických antiperspirantů; kupovala jsem je v DM, Rexonu za 149,- a Dove jsem měla zrovna s nějakou slevou, ale normálně stojí 159,-.

Vůně: Rexonu mám v provedení Clean Scent, Dove Original Clean. Rexona mi voní víc, ale někomu může vadit, že je vůně až moc intenzivní, je opravdu docela cítit, třeba když si jdu lehnout. Dove má vůni jemnější, ale je taková pudrová, což není úplně můj šálek kávy.

Dove - složení

Složení: nebudu dělat chytrou, že tomu rozumím, takže pro zájemce je Dove na fotce, krabičku od Rexony už nemám, ale můžete se na složení mrknout třeba ke Škodulce sem. Určité rozdíly tam jsou, všechny ty názvy zní dost děsivě a v Rexoně je toho víc (taky má silnější účinek)

aplikátor je u obou stejný, jenom Dove je čistě bílý a Rexona jde trošku do žluta
(a můj první gif! :)

Účinek: to nejdůležitější na konec. Co se týče ochrany před pocením, tak ani jeden pocení úplně nezabránil (ale vzhledem k tomu, že se potím celkem dost a nepomohl mi nikdy pořádně ani Driclor, tak to neberu jako úplný neúspěch). Rexona je rozhodně účinnější, taky údajně obsahuje navíc nějakou speciální technologii TRIsolid, která reaguje na tělesnou teplotu a uvolňuje podle toho víc antiperspiračních látek. Dove tohle nemá, ale má obsahovat 1/4 hydratačního krému. Je opravdu krémovější a jemnější, po Rexoně jsem měla někdy podpaží vysušené, Dove hezky hydratuje. Používala jsem je podle návodu před spaním a někdy ještě i ráno, i tak jsem se po použití Dove potila jako s běžným antiperspirantem. Rexona byla v tomhle ohledu lepší, někdy mi podpaží vydrželo suché skoro celý den, ale rozhodně ne při větším stresu nebo fyzické námaze.

Každopádně Rexonu budu kupovat i nadále, protože je opravdu účinnější než všechny ostatní antiperspiranty, které jsem kdy měla. Dove bude víc vyhovovat těm, kdo se tolik nepotí. Celkem se vyrábí dvě vůně Dove, tři dámské a dvě pánské Rexony.
Máte zkušenost s těmito antiperspiranty?

13 komentářů:

  1. Ty vypadají zajímavě. Já osobně se potím dost, pravidelným cvičením jsem si to ještě nakopla, stačí mi pár rychlých kroků a tělo už se startuje na zvýšenou tělesnou námahu, i když jen dobíhám bus. Z Tvé recenze se mi více zamlouvá Dove, asi tou hydratací a taky preferuji značku, ale oba vypadají dobře, asi si jeden z nich pořídím. Zatím mám nejraději modrou Baleu ve spreji, kor když má tak roztomilé minibalení:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baleu jsem měla ten deodorant Kapské město, ten voněl moc hezky grepově, ale bylo to jenom deo :( jo a ještě mám ten jejich kamenec nebo co to je, ale ten si dávám jenom po holení, na zklidnění

      Vymazat
  2. Mám Rexonu a jsem s ní moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za recenzi, připomněla jsi mi, že si ten Dove chci už dávno koupit.

    OdpovědětVymazat
  4. Rexonu mám hodně ráda jako spreje, těm tuhým moc neholduju teda. Ale tohle mě fakt nalákalo. Možná si dám říct:)

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já zase nemám ráda jejich spreje, mám jeden v práci a vždycky, když ho stříknu, tak z něho jde takový oblak aerosolu nebo co to je a začnu z něho kašlat :D

      Vymazat
  5. Mám oba a jsou naprosto stejné. Vyjma ceny v nich není v rozdíl. Co by taky člověk čekal, když je vyrábí stejná firma?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to, že je vyrábí stejná firma, přece neznamená, že jsou to identické výrobky. já jsem v nich rozdíly viděla, Dove mi prostě nestačil

      Vymazat
    2. Souhlasím s Natálkou, rozdílů jsem si taky všimla. Dove mi nepřipadá tak účinný.

      Vymazat
  6. Z Rexony ze SB jsem byla nadšená, takže když jsem měla slevový kupon, koupila jsem si ještě jednu Rexonu a Dove. Dove má složení skutečně trochu jiné, než Rexona. Jak píšeš, v Rexoně je více té účinné látky a Dove je více pečující díky obsahu krému.

    OdpovědětVymazat
  7. táto nová rexona je perfektná. Odkedy som ju objavila, tak všetky ostatné asntiperspiranty u mna zapadli prachom .

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  8. ja mám asi to šťastie, že obdobie keď mi naozaj nič nezaberalo sa skončilo a s touto rexonou som maximálne spokojná, pretože vydržala ako stres tak aj fyzický pohyb

    OdpovědětVymazat
  9. Rexona u mně zvítězila super mohu jen doporučit..

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!