pondělí 21. října 2013

Matující sérum Oriflame - pohádka se špatným koncem

Ahoj,
normálně se sama ke kosmetice Oriflame nedostanu, katalogový prodej mě upřímně řečeno ani moc neláká, radši všechno před zakoupením zkouším, ale tohle sérum mě zaujalo v soutěži na blogu u Katky, protože je přesně na můj typ pleti a chtěla jsem vyzkoušet, nakolik opravdu funguje. Měla jsem štěstí a dneska bych se s vámi ráda podělila o dojmy z používání, protože už ho mám skoro vypotřebované.


Matující sérum Optimals Matte Touch™ slibuje stažení rozšířených pórů a redukci nadbytečného mazu. Jsem ráda, že nikde nejsou žádné přehnané výkřiky o 24hodinovém zmatnění, protože to NIKDY nefunguje, ale stejně nám to výrobci pořád slibují. Sérum je v pěkném zeleném flakónku s pumpičkou, je docela těžký a bytelný, jednou mi zahučel na zem, ale naštěstí střet s dlaždicemi přežil. Voní jemně, taková svěží bylinková vůně, asi to je ten extrakt z březové kůry, který obsahuje. Má se používat dvakrát denně, já jsem se teda instrukcí nedržela a dávala jsem si ho jen ráno, na noc si nechci pleť zbytečně zatěžovat.


Konzistence je lehká, příjemně se roztírá a okamžitě se vstřebává, nenechává vůbec ulepený pocit. Trochu jsem se bála, jak budou moje póry reagovat, jestli se mi nezhorší kvalita pleti, ale naštěstí vůbec, jak jsem psala výš, v séru jsou březové výtažky, které pleť zklidní a pročistí. Nemám vyloženě obrovské póry, trošku na tvářích a na nose. Ty z nosu stahuje perfektně, na tvářích už je výsledek slabší, pořád trochu vidět jsou, ale nijak výrazně. Co se týče lesknutí, tak pleť vydrží matná nějakých zhruba 8 hodin v práci, nemusela jsem se před odchodem přepudrovat, ale rozhodně to není 100% a dlouhodobý efekt. Oceňuji, že pleť nevysušuje a nijak nepne.


Celkově bych tedy tenhle prodkut zhodnotila spíš kladně, popravdě jsem od něj neměla moc velká očekávání, protože zatím mi na zmatnění nikdy nic pořádně nefungovalo, takže jsem byla příjemně překvapená. Jasně, není to úplný zázrak, který vám vyzmizíkuje všechny póry a vyčaruje krásnou pleť, ale je to určitě dobrá alternativa třeba ke zmatňujícím bázím pod make-up, které já osobně na pleti nesnesu.

Každopádně jsem právě teď po dopsání zjistila, že jdu trošku s křížkem po funuse, protože už se neprodává. Takže tahle recenze byla pro vás určitě hrozně přínosná! Ale kdybyste se k němu ještě někde nějak dostaly, tak doporučuju, lahvička 30 ml dřív stála 269 Kč. Soudě podle ohlasů v diskusi to byl oblíbený produkt, nevím, proč s výrobou přestali, ale třeba se ještě někdy vrátí.
Co používáte na zmatnění pleti vy? Pokud je to něco, co se ještě prodává a dá se běžně u nás sehnat, budu ráda, když mi to napíšete do komentářů!

14 komentářů:

  1. Vypadá dobře, já se k Oriflamu vůbec nedostanu, v minulosti jsem vyzkoušela pár šamponů a nějakou dekorativku a nebylo to špatné. A pamatuji se na nějaký bezbarvý lesk na rty s mátovou příchutí i vůní, kdybych na něj ještě někdy narazila, asi se počurám štěstím, nic tak dobrýho jsem na rtech asi ještě neměla:D

    Jinak pleť záměrně téměř nezmatňuji, docela se mi líbí "dewy" zdravý finish, co mi dělá BB cream, jen zapudrovávám T-zónu. Každopádně pokud máš ráda matnější pleť, doporučuji Skinfood Red Orange Jelly BB, který pleť sám o sobě relativně zmatní, ale hlavně přes den nepovolí a obličej je méně mastný než jindy, mám vyzkoušeno před léto:)

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyby ho dělali i v tubě, ale já bych si asi nemohla zvyknout na ten kelímek a taky bych potřebovala větší krytí :( teď zkouším ty Missha vzorečky a jsem s nima spokojená, vydrží celkem dlouho bez lesknutí a to používám úplně obyčejný pudr... doufám, že ten obchod otevřou co nejdřív, už mám jenom jeden :D

      Vymazat
    2. Jó, mně to povídej, a furt jsem nikde nenašla žádnou informaci kdy už ten obchod sakra bude! Jsem strašně namlsaná z obrázků zahraničních obchodů, to bude zas útrata... :D

      Jinak ten kelímek chápu, že ti vadí, taky s ním nejsem smířená, ale v létě jsem ho používala docela dost. Samozřejmě ale zlaté tubičky...:)

      Vymazat
  2. Mě Oriflame nikdy nelákal.. I když kdysi jsem od nich měla takový balzámolesk v tyčince a byl skvělý, jinak mě všechno zklamalo.
    Já si obličej maximálně zapudruju, protože zmatňující krém na suchou pleť jsem ještě nikde nenašla :) Ale kdysi ještě v pubertálním aknózním období jsem měla nějaký krém od Garnier a ten efekt si ještě pořád pamatuju, měla jsem po něm obličej super matný ještě několik hodin, a to jsem se jinak leskla jako diskokoule :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je docela dobrá kombinace, no :( já používám krémy na mastnější pleť a i když všechny tvrdí, jak zmatní, tak taky teda moc valný výsledek nepozoruju.
      z pudrů doporučuju Sexy Mama od theBalm, to je na zmatnění fakt nejlepší pudr, co jsem kdy měla, brzo o něm budu psát

      Vymazat
  3. Na mastnou pleť moc netrpím, takže tohle jde trochu mimo mě.
    Jen mi nepřijde, že by pohádka měla až tak špatný konec, jak avizuješ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vzhledem k tomu, že už není v prodeji, tak je mi to dost na nic, že jsem s tím spokojená :(

      Vymazat
  4. Oriflame mě dost štve s tím,kolik (nejen) mnou oblíbených výrobků přestali vyrábět. A nenahradili je srovnatelnými výrobky. Měla jsem tam oblíbený perfektní krém na obličej, oční gel, čisticí mléko, tělové mléko.. a teď prd. Tak na ně kašlu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to není jenom Oriflame, už jsem to vypozorovala u víc značek :( ale asi u těch katalogových prodejů musí ty výrobky víc "točit" a obměňovat. asi jediná věc, kterou nikdy nezruší, je zázračný kelímek :D

      Vymazat
  5. To je škoda, že už ho nemají, možná bych ho i vyzkoušela. Taky mám větší póry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. docela dobrý je ještě Pore Refiner od Biodermy, ale taky to není úplný zázrak a je dražší. zmenší je, ale vidět pořád trošku jsou

      Vymazat
  6. sera mam rada! tohle vypada dobre!
    zvu te na giveaway o kabelku:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  7. Přesně tohle sérum mám doma a musím se přiznat, že mi vůbec nesedlo :-(
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsi mě v průběhu recenze navnadila a špatný konec mi udělal čáry přes rozpočet. Škoda, že už není sérum k dispozici, ale třeba mu jen mění obal a brzy bude zase v prodeji. To si ho pak určitě koupím, vypadá nadmíru lákavě.
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!