sobota 26. října 2013

Moje osobní kosmetická výzva

Ahoj,
dneska jen krátce, potřebuju si to sepsat, abych měla svoje "předsevzetí" pořád na očích :) možná jste zaznamenaly říjnovou výzvu u Meduňky a posléze i u dalších blogerek. Spočívá v tom, že si během října nekoupí žádnou novou kosmetiku, kromě opravdu nejnutnějších věcí. Já osobně jsem se téhle výzvy neúčastnila, ale v souvislosti s ní a s tím, že jsem si teď zcela racionálně zakázala kupovat jakýkoliv další Ladybox, dokud nevypotřebuju/nevyměním/nerozdám všechny staré věci, jsem si uvědomila, že kosmetika, kterou mám doma, není jenom z krabiček. Proto jsem si dala za cíl zbavit se do konce roku všech věcí, co mi doma leží všude možné rozstrkané po skříních. No a samozřejmě taky nekupovat další zbytečnosti, pokud už daný produkt doma mám.


Poslední dobou jsem měla strašně velké oči, takže mám třeba asi deset šampónů, ale pořád jenom jednu hlavu. Oproti pečující kosmetice jsem ale hrozně mírná v dekorativce, tam mám až na výjimky opravdu jenom to, co zrovna používám, maximálně střídám dvě věci (třeba BB, jedno víc krycí na horší období v měsíci, jedno lehčí, když se zrovna poštěstí a neraší mi nikde žádná katastrofa). Taky nepočítám laky na nehty, těch mám asi 50, ale další už se mi nevejdou do krabičky, takže tam mám utrum :D ale možná vyhodím nějaké prehistorické.. i když - mám jeden z Anglie, z roku 2006 a pořád maluje pěkně!


Hromadím spoustu vzorečků, které nikdy nevyužiju, takže ty taky poctivě rozeberu a vyhážu. Prostě si ve všem udělám pořádek a pěkně to do konce roku pročistím. Taky vyhodím takové ty "jednou to využiju" produkty - hutné krémy (na zimu přece) nebo tmavé make-upy (až se jednou hooodně opálím). Jedině doufám, že mi čáru přes rozpočet neudělá Missha se svým kamenným obchodem nebo dalším boxem :D takže od 1. listopadu budu všechno jenom pečlivě spotřebovávat a přísun novinek bude jenom minimální, ráda bych třeba ozkoušela nový make-up od Barry M. Taky se tím pádem dostanu k sepsání spousty starých recenzí, které mám nachystané.
A co vy, účastnily jste se říjnové výzvy nebo nakupujete ukázněně po celý rok a nehromadíte jako já?

25 komentářů:

  1. Pěkně jsi to vymyslela. :) Já se výzvy účastním, a doufám, že do dalšího měsíce vstoupím taky pěkně ukázněně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. podobnou STOPku jsem si dala v nakupování laků:) u mě je to chorobné, já prostě musím nakupovat nové a nové, ale dokud mám laky, které jsme ještě ani neměla na nehtech, tak nové kupovat nebudu :D tak jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží :D ale taky bych se měla krotit i v ostatních nákupech.. věci z boxů tady taky pořád mám, ale v jejich neobjednání problém nemám... jen bych potřebovala více spotřebovávat no :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná výzva. :) Ladybox jsem nikdy nezkoušela a pravděpodobně asi ani nebudu, abych pak neřešila podobné dilema. :D Já mám také podobné množství laků, proto jsem se rozhodla žádné již nekupovat, dokud alespoň část nevyházím. A asi si udělám takovou výzvu ohledně produktů na rty, neustále mi sbírka narůstá a já potom ani nevím co mám za lesky, rtěnky a podobně. :D Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, věcí na pusu mám taky hodně. dřív jsem si říkala, že přece potřebuju do každé kabelky jeden balzám, ale nakonec stejně tahám jenom jeden :D

      Vymazat
  4. Hutné krémy nevyhazuj, dají se použít třeba na nohy nebo počkej do konce zimy. Tmavý make-up asi nemá cenu schovávat, ale škoda použitelných produktů. Já zatím naštěstí tolik nehamouním, ale třeba na laky na nehty jsem si pořídila krabičku a pravidlo zní, že se mi do ní musejí všechny vejít. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. problém je, že mám taky hodně krémů přímo na nohy a mažu se strašně málo :D navíc některé věci už mám otevřené delší dobu, takže bude lepší je vyhodit...

      Vymazat
  5. Docela dobrý nápad!:) já na tom teda nejsem zas tak hrozně, že bych shraňovala všechny věci, ale pár řasenek a laků, které "určitě ještě použiju", bych taky mohla protřídit:D

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
  6. Já to dám do GA, mnohdy třeba zjistím, že mi třeba lak úplně nesedí, tak proč neudělat radost druhým...
    Samozřejmě to nejde u všeho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem taky udělala, lesk Clinique mám dvakrát a toho BB jsem měla víc kusů a nesedlo mi, tak když je to nové a nepoužité, proč tím někomu udělat radost :) do konce roku ještě nějakou soutěž určitě udělám :)

      Vymazat
  7. no tiež mam dost kozmetiky tak ako ty, teda hlavne tej telovej, vlasovej. Dekorativky mám iba to čo potrebujem, teda napr. 10 ceruziek na oči by u mna asi nikto nenašiel - bohato mi stačí 1 - 2. Ale šamponov mám momentálne asi 6, no pri mojom každodennom umývani vlasov sa to celkom rýchlo minie. Taktiež mám vela telových krémov, mliek a sprchových gélov.. ale nemienim sa toho nejako vzdávať, viem proste že to spotrebujem postupne..

    OdpovědětVymazat
  8. Já hromadím hlavně pečující kosmetiku, mám doma snad 5 denních krémů... Hrůza. Šampony a čistítka na pleť ani nepočítám. V dekorativce a lacích jsem docela umírněná, mám mladší sestru, která se každou chvíli zeptá, zda něco neplánuji vyhodit, takže extrémné zásoby dekorativky jsou spíše její případ, všechno jí odkazuji:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám hlavně spoustu mazadel - na tělo, na nohy, na ruce, na pusu a pak tu vlasovku. a micelárky, které jsem si nakoupila do zásoby, ale to je pryč hned, to je jediná věc, co pocitvě spotřebovávám.
      nemám to moc komu dávat, maximálně mamce nějaké mastnější krémy nebo "krémy pro starý", ale ona moc na kosmetiku není a nechce to, má svoje ozkoušené věci a nerada mění. takže to vidím do konce roku ještě tak na dvě soutěže :D

      Vymazat
    2. Tím líp pro nás ale!!!:D Miluju soutěže:) Já jsem v tomhle neblogerská, mé zásoby jsou docela v normě a spotřebovávat stíhám:) A micelárku asi nikdy nespotřebuju, práší se mi na ní, zatímco mně se střídá na obličeji oleje s Ultrablandem od Lush:D

      Vymazat
  9. to je super, že ses tak rozhodla, já jsem za ten měsíc stihla už vypotřebovat pěknou řádku věcí a jsem nadšená, taky jsem toho hodně rozdala, přesně jak říkáš, měla jsem vzorky z LB a SB, na které jsem ani nehrábla a co s tím... hromadí se to, hromadí, úložných prostor málo a jednu skříňku potřebuju na zásoby kočičího jídla a dalších propriet :) takže kosmetika musí z domu! Doufám, že se ti povede ve tvém úsilí co nejlépe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju! určitě pak napíšu nějaký bilancující článek a všechno si budu i pečlivě fotit :)

      Vymazat
  10. Ja mam hlavne kvantum oblecenia a bot:/ Uz neviem co s nimi..nezmestia sa do skrine..:( V tom sa snazim byt viac umiernena, ako v kozmetike (odkedy sme kupili novu policu do kupelne, problem s nadmernym mnozstvom kozmetiky sa nahle vyriesil..)

    OdpovědětVymazat
  11. Já nakupuju s mírou takže doma té kosmetiky nějak šíleně moc nemám. Přiznávám, že i tak mám doma určitě několik věcí, které jsem si koupila, ale teď bych byla radši kdybych si je nekoupila. Vybavuje se mi např. tónovací krém - s docela blbým odstínem nebo nude lak - který na nehtech vypadá docela mrtvolně :(( A co se týče vzorečků, možná někde mám pár které jsem dostala k nákupu u Dermacol.
    Krabičky krásy jsem si neobjednala zatím ani jednou a ani moc mě to neláka, nechci dostat krabičku plnou nečeho, co mi třeba nemusí vyhovovat a pak mi to bude doma zbytečně ležet. Radši si odstíny vyzkouším / vyberu sama. Nevím možná jednou dostanu chuť se nechat překvapit, ale zatím ne.

    lucysworlds.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně krabičky dřív bavily, ale s odpadnutím konkurence to jde (podle mého názoru) trošku do kytek, jak obsahově, tak i vzhledově a celkově ta komunikace ze strany LB je taková všelijaká. takže já se sice nechávám překvapit ráda, ale musí to překvapení stát za to

      Vymazat
  12. To je dobrá zkouška vůle, ale já bych to nezvládla (jsem na kosmetiku trošku úchylná) ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  13. No já mám takovou výzvu pořád. Nakupuji jen to potřebné a nemůžu se donutit si koupit to po čem toužím, protože jsem hrozný šetřílek :D Ale musím uznat, že mi to vyhovuje. 1. ušetřím 2. neskladuji tuny věcí, které nepoužívám. :)
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. závidím! třeba začnu od nového roku se stejným přístupem :)

      Vymazat
  14. Taky si raz za čas udělám ve všem pořádek a mám z toho ohromnou radost :D... Teď jsem navštívila skříňku v koupelně, kde máme přípravky na vlasy společně s mamčou a nestačila jsme se divit, kolik tam je schovaných přípravků na žehlení, pro lesk vlasů atd. Takže jsem se rozhodla, že to zkusím vypotřebovat. Některé přípravky mě milé překvapily, jiné nikoliv. Určitě děláš jedině dobře!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u těch vlasových věcí mi přijde, že ubývají nejméně, protože toho přece jenom nepoužiju tolik a ne denně, takže tam vidím můj největší kámen úrazu :D ale pracuju na tom!

      Vymazat
  15. Ja se nezucastnila, zase si nemyslim, ze utracim tolik za kosmetiku. Jo sice kdyz jdu do drogerie a jsou ke vsemu akce, tak jich nalezite vyuziju, ale kdyz obcas koukam, kolik toho maji jine slecny, nejsem na tom tak zle:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to já taky ne, ale ty věci mi leží, trvanlivost taky nemají nekonečnou a musí se to prostě protřídit. ale taky to nemám že bych kvůli utrácení za kosmetiku neměla na jídlo, to ne, ale ta částka by mohla být menší :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!