středa 9. října 2013

Nákupy v Záhřebu

Hezký den,
včera jsem se vrátila z nejspíš poslední letošní cesty do zahraničí a i když je v Chorvatsku víceméně podobný kosmetický sortiment jako u nás, některé věci mají jiné a samozřejmě jsem si je musela koupit :) ceny mají zhruba stejné, všude je spousta dm drogérií, parfumérií (já jsem byla jenom v takovém menším Douglasu, kde měli to samé, co v ČR) a naprosto všude jsou obchody s obuví. Všimli jsme si toho všichni, kolikrát jsou tři čtyři vedle sebe a za chvíli další a další, vypadá to, že Chorvati si opravdu potrpí na obouvání :) z nekosmetických věcí jsem si koupila čepici, protože počasí nebylo nic moc a docela mi mrzly uši!
Omluvte tentokrát horší kvalitu fotek, fotila jsem mobilem, protože jsem si s sebou nechtěla brát velký foťák. Tak doufám, že je blogger nezmrší ještě víc, ale tuhle "vychytávku" jsem snad úspěšně vypla (jestli nevíte, o co jde, tak článek tady)


cena za jeden byla 19 kun, cca 60 kč

Věděla jsem, že v Chorvatsku mají lip butters od Labella (což je to samé, jako ty od Nivea). Ale udělali mi velikou radost akcí 1+1 zdarma, takže jsem si samozřejmě vzala obě varianty, které měli. Zatím zkouším malinové a je docela fajn, ta vůně je úžasná, stačí ho nabrat malinko (jinak udělá bílý film) a pěkně rty promastí. Sice mám radši balzámy v tubičce, ale tenhle mi stojí na poličce v koupelně a prostě ho budu používat jen doma s čistýma rukama. Doufám, že příští rok pojedeme k moři, protože si je musím koupit znova. Celkově mi přišlo, že měli od Labella větší sortiment, nebo se u nás taky prodávají balzámy Vitamin shake? Já jsem je zatím neviděla.

každý za 20 kun, cca 70 kč

Ve stojanu s miniaturama jsem si vzala všechny tři výrobky od Aussie, které měli, tedy Miracle Moist šampón a kondicionér a populární masku 3 Minute Miracle. Šampon a kondicionér jsou s makadamovým olejem a voní naprosto úžasně - hodně mi připomínají žvýkačku Pedro. Po umytí jsem měla hebké (a voňavé :) vlasy, rozčesat šly dobře. Sice je tahle řada určená spíš na sušší vlasy, ale na podzim se mi bude hodit, protože moje vlasy budou "a bit unhappy", jak se píše na obale :) Maska mi přišla dobrá, ale nepozorovala jsem žádný výjimečný efekt, jako třeba u Macadamia masky, kde jsem byla nadšená hned po prvním použití. Tohle malé balení vypotřebuju, ale rozhodně mě neláká další koupě, navíc to velké balení má naprosto šílený uzávěr a dávkování, nějak jsem to nepochopila. Oproti tomu řadu Miracle Moist jsem si oblíbila a určitě se po ní zase někdy podívám.

Odlakovač Rosal Corona jsem viděla na blogu u Lili (klik) a je moc fajn, vůbec nehty nevysušuje a naopak je nechává dobře promaštěné. Cena byla zhruba 45 Kč. No a malé roztomilé prasátko se dá asi sehnat i u nás, měla jsem kdysi velké balení, ale nemohla jsem ho tam jen tak nechat, navíc stálo asi 15 korun. Je to dětský krém na opruzeniny, který používám po holení na podrážděnou pokožku.
Co vy a Aussie? A čím kosmetickým jste si v poslední době udělaly radost?

6 komentářů:

  1. Jak já Ti tu malinu závidím:D Ale snad se dostanu do Vánoc do Vídně, asi bude velký nákup:D
    O těch balzámech, o kterých píšeš, jsem ještě neslyšela, v ČR je určitě nemají. Obecně mi připadá, že máme oproti zahraničí úzkou škálu pečujících produktů na rty...
    Ta vlasová péče vypadá dobře, těším se na recenzi:)

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. trochu mě mrzí, že jsem si je taky nevzala. ale v Rakousku by je měli taky mít, i když třeba v té drogérii, co jsem byla ve Vídni, tak neměli ani lip buttersi, ale je fakt, že byla taková menší.

      Vymazat
  2. Neskutečně závidím produkty Aussie, budu si je zase muset objednat. :) A balzámy Labello nebo Nivea, to je něco pro mě, chtěla bych vyzkoušet. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak leda někam vyjet nebo přes nějaký eshop, protože v Čechách je neplánují prodávat :(

      Vymazat
  3. po Lip butter tiež tužim, len teda zatial ho na sk nikde nevidim. Ja som si v poslednej dobe urobila radost novžm telovým maslom od Balei s vonou kakaa - naozaj super :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani u nás, ani u vás je neprodávají :( leda zkusit nějaký eshop.
      na to jsem se dívala, ale na mazání jsem strašně líná, to, co mám, mi vystačí na rok dopředu :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!