čtvrtek 24. října 2013

Návštěva v Natura Siberica a co jsem si dovezla

Dobré ráno!
Dneska konečně splním takový větší rest, protože v obchodě Natura Siberica jsem byla už v červenci, ale pak jsem nakoupené věci zkoušela a sepisuju to až teď. Tuhle značku seženete i u nás a docela hodně se o ní letos psalo, takže ji určitě znáte. Je to přírodní kosmetika z divokých rostlin Sibiře a Dálného Východu, neobsahuje žádné škodlivé chemikálie (silikony, parabeny, PEG, minerální oleje atd.) a má i evropský certifikát BIO kosmetiky. U nás samostatný obchod nemají, dá se objednat přes internet nebo si najít obchody, kde jejich sortiment mají (klik). Celkově je mi hodně sympatická, mají strašně krásné obaly a zajímavé výrobky, takže jsem se do obchodu moc těšila, akorát jsem neměla nafukovací kufr a nepřivezla jsem si všechno, co bych si přála :(


Obchod jsme měli k mé velké radosti hodně blízko u hotelu, je takový dost nenápadný, ale vevnitř moc pěkný. Měla jsem předem rozmyšlených pár věcí, které chci, protože ceny byly samozřejmě mnohem výhodnější než v Čechách, tak jsem toho musela využít. Celkem jsem za nákup dala asi 580 rublů, v přepočtu zhruba 350 Kč, což je pořád míň, než za kolik se tu dá koupit tělová termo maska, jeden z výrobků, co jsem koupila. Ani ty české ceny nejsou zas tak vysoké, spíš mě překvapilo, jak nízké jsou tam, protože jinak je tam prostě strašně draho.


Všechno bylo krásně přehledně vyskládané, u všeho byl tester a kde ne, tak mi slečna řekla, že si to klidně můžu odšroubovat a vyzkoušet dle libosti. Každý den je v obchodě ukázka získávání cedrového oleje, který tvoří jednu ze základních přísad výrobků NS (oficiální foto zde), a ochutnávka přírodních šťáv. Kromě o něco širšího sortimentu  pečující kosmetiky mají i dekorativku, které jsem si bohužel nějak moc nevšímala a docela mě to zpětně mrzí.


Ale teď už k mým nákupům...


Tělová termo maska z řady Sauna & Spa je podle výrobce určená na hubnutí. Víme dobře, že po krémech se nehubne, ale koupila jsem si ji jako pomocníka na celulitidu (i když mají i jiné výrobky z téhle řady, určené přímo na tenhle problém, ale já jsem prostě chtěla zkusit tu hřejivou). Tahle jejich řada se mi líbí nejvíc a určitě si plánuju koupit i další výrobky, třeba opak téhle masky, ledový peeling. Maska má takovou mazlavou konzistenci, vypadá jako hustší čokoládový jogurt a moc hezky voní.


Doporučuju aplikovat, když nikdo není doma, protože budete vypadat trošku směšně, poprvé jsem si dala jenom ji a musela jsem 20 minut stát, navíc je po nanesení taková lesklá, takže jsem vypadala jako na Miss fitness. Při dalších použitích jsem se omotala potravinářskou fólií, což možná ještě trochu přidá na divnosti, ale aspoň si člověk může sednout :) i když je to termo, tak ten hřejivý efekt je celkem slabý, popravdě jsem čekala trošku silnější. Rozhodně se vám nezapálí stehna, ale trochu teda cítit je. Po umytí je pokožka krásně zjemněná, po častějším použití (u mě cca jednou týdně) i o něco pružnější a taková na omak pevnější.


Tonizující sprchový gel v praktickém balení s pumpičkou krásně květinově voní, tak akorát pění a pokožku nevysušuje. Oceňuju, že se dá použít i na holení, vůbec jsem po něm neměla pokožku podrážděnou. Pokud sháníte přírodní sprcháč, doporučuju! V nabídce mají i pěny do koupele.



No a poslední věc je lehký krém na ruce. Obsahuje právě ten zmiňovaný cedrový olej, který je bohatý na vitamíny E a F a zvyšuje elasticitu pokožky, a lněný olej, který ruce zjemňuje a vyživuje. Někomu může vadit ta vůně, už jsem to i četla, ale mně voní. Neumím moc popisovat vůně, ale je z toho prostě cítit ten cedr. Název nelže, je opravdu lehký, dobře se vstřebává, nezanechává mastný nebo ulepený pocit a hlavně ruce hydratuje a zjemní.


Opravdu jsem s výrobky Natura Siberica hodně spokojená, momentálně testuju černé detoxikační mýdlo a určitě chci vyzkoušet i další věci. A kdo ví, třeba se jednou dočkáme i my jejich samostatného obchodu :)
Máte s touto značkou zkušenost?

12 komentářů:

  1. Naturu Sibericu miluju :) zlepšila se ti ta celulitida po té masce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, to jsem tam nevypíchla... objektivně ne, ale samozřejmě ta pokožka je v lepším stavu, jenže mně prostě celulitida nezmizí, i kdybych se v těch krémech koupala. dokud nevysadím prášky, bude tam, dřív jsem ji taky neměla :( já to spíš beru jako takovou péči navíc, když už ji trochu mám, tak aby se nějak nezhoršovala nebo tak

      Vymazat
  2. Tak teď si mě fakt nahlodala.. Asi si brzy něco pořídím, protože to oddaluju už moooc dlouho!

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo, o téhle značce jsem nikdy dřív neslyšela, ale vypadá to docela lákavě:) Ta termo maska je docela zajímavá, jen si nedokážu moc představit tu aplikaci a tak..:D

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, Naty, co mi to děláš!:D 350 kč za tyhle všechny věci, co zněji tak úžasně? Návštěva kamenného obchodu? Já chci taky:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nic, já muzikant :D
      musím se podívat, kde mají v Praze největší sortiment, zatím mi z těch stránek utkvělo v hlavě jenom Biooo v Kotvě, tak se tam někdy časem zajdu podívat

      Vymazat
  5. Já mám Naturu Sibericu strašně ráda, doma mám to husté sibiřské tělové máslo a je boži. :) :) Určitě si plánuju koupit nějaký další produkt, moc se mi líbí ta hřejivá maska. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych chtěla vyzkoušet něco na vlasy, ale musím nejdřív vypotřebovat ty zásoby, co mám. a hodně mě teda láká ten ledový peeling :)

      Vymazat
  6. Jé, on taky občas někdo jezdí do Ruska. :) Já jsem tam byla loni v létě a na nějaké velké nakupování kosmetiky nebyl čas, kromě nutných věcí jsme domů vezli jen čokoládu Aljonku a vodku. Ale sháněla jsem na Sibiři balzám na rty, protože já hloupá jsem si vzala načatou tyčinku, a to byl nečekaný boj, myslela jsem si totiž naivně, že to nebude stát moc a budou ji mít normálně v supermarketu. Nakonec jsem v drogerii (která vypadala dost zapadle) sehnala Niveu (u nás Labello) a to za nekřesťanských 130 nebo 150 rublů, ble. Přítel zase ztratil kartáček a pak si pořídil dětský, protože to byl jediný měkký kartáček, co měli. Ale to bylo na Sibiři, v Moskvě to snad funguje jinak.
    (Vím, že tohle spíš patří k tomu červencovému článku, ale třeba by to zapadlo... Kdyžtak to holt smaž.) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aljonka je nejlepší, tu taky vždycky kupujeme :) my tam máme rodinu, ale byla jsem zatím vždycky jenom v Moskvě, jak píšeš, tam to funguje o dost jinak. ale chtěla bych se někdy podívat i jinam, minimálně Petrohrad.
      já jsem zase ty klasické drogerie nikde neviděla, což mě docela překvapilo, přece jen od nás i z okolních zemí je člověk zvyklý na DM na každém rohu.

      Vymazat
  7. Wow, to zní a vypadá přímo pohádkově. Musím teda přiznat, že vyzkoušeno mám od značky zatím jen pár výrobků a ani jeden mě nepřesvědčil, že ho budu kupovat nadále. Ale budiž, třeba mám jen moc náročnou pleť :) Zato by mě lákalo něco jiného než jen věci na ksichtík, taková mýdla nebo krémy na ruce, masážní oleje atp. ... očichat si je, ozkoušet.. to bych fakt brala. Ale ten cedrový krém možná prubnu i tak, cedr já ráda:) Tak díky za zprotředkování zážitku, hezky se na to kouká;)
    Verunka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!