neděle 19. ledna 2014

Zubní pasty Marvis

Na úvod bych chtěla říct, že si myslím, že zubní pasty patří jak na blog o kosmetice, tak do beauty boxů, kde kolem nich byl občas humbuk. Pokud je to novinka nebo nějaká ne zcela známá a dostupná značka, jako třeba ty Marvisky, o kterých dnes budu psát, tak proč ne? K pěkné pleti a dokonalému make-upu přece patří upravené nehty, vlasy a stejně tak i čisté a zdravé zuby...


Tohle krásné dárkové balení mini pastiček Marvis jsem našla pod stromečkem a s našima jsme si ho rozdělili. Já jsem si vzala oranžovou Ginger Mint, kterou znám a mám ráda, a pak fialovou Jasmin Mint, protože... je fialová :) Pasty mají fakt nádherné obaly, jak pěknou stříbrnou krabičku, tak samotnou tubu v takovém retro designu.


K tomu procesu čištění toho asi moc nenapíšu, obě hezky pění a čistí. O dost zajímavější jsou ale chutě! Oranžová má být směs "hřejivé chuti zázvoru a chladivé máty". Přiznám se, že ten zázvor tam teda vůbec necítím, ale mátová je hodně. U většiny past mám vždycky problém v tom, že mi ten svěží pocit nevydrží. I když při čištění pomalu slzím z té záplavy svěžesti, tak za chvíli je to fuč. Po téhle ten svěží pocit opravdu vydrží několik hodin; přes noc sice ne, ale s voňavým dechem se budí asi jenom ve filmech :) Fialová chutná jako zelený čaj s jasmínem, hrozně mě baví si s ní zuby čistit, protože ta chuť je vynikající a úplně jiná než všechny ostatní pasty, co znám.


Jsem teda trošku zmatená z údajů na stránkách Profimedu. Oranžová pasta neobsahuje fluorid, píšou to jak tam, tak na krabičce. Jenže u fialové je na webu trochu schizofrenní údaj - u velkého balení je, že je bez obsahu fluoru, u malého, že s fluorem. Na mojí krabičce fluorid uvedený je a pochybuju, že plní malou a velkou verzi něčím jiným...


Poprvé jsem se s touhle italskou značkou setkala, když je naši dovezli z dovolené v Římě. Tehdy tu myslím ještě ani v prodeji nebyly, oni je kupovali za trošku jinou cenu, než za jakou jsou teď u nás - jsou to teda dost pálky. Velké balení (75 ml) za 230 Kč, cestovní (25 ml) za 79 Kč, bělicí verze ještě o něco víc. Sehnat se dají v kamenných prodejnách nebo e-shopu Profimed, ale našla jsem je ještě na jednom eshopu (klik) o malinko levněji. I tak je ta cena ale hodně vysoká a rozhodně si je běžně nedopřávám.

celkem se pasta dělá v 7 příchutích - kromě těch na obrázku ještě bělicí, skořicová a lékořicová

Na druhou stranu, pastu si člověk nekupuje každý týden, to velké balení nám doma ve dvou vydrží klidně i dva měsíce. No a na třetí stranu - někde jsem četla, že na pastě stejně zas tolik nezáleží, při čištění zubů je nejdůležitější technika, kartáček, zubní niť a samozřejmě taky návštěvy zubaře a dentální hygieny.
Znáte tuhle značku? Používáte na zuby něco speciálního (tabletky, olej, netradiční pasty) nebo si vystačíte s klasickou pastou z drogérie? 

25 komentářů:

  1. Mám zlatavou pleť a přirozeně béžovo slonovinové zuby ( = viditelně zažloutlé, ať dělám co dělám). Trochu vybělit se mi zatím podařilo jen s "normálním " Signalem ze sámošky, zbytek nula:-). Jinak Marvis jsem nezkoušela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bělicí pasty moc nezkouším, protože mám od přírody flekatou sklovinu a moc nevím, co by to dělalo. ale jednou jsem zkoušela Signal White Now a tam bylo to vybělení vidět hned

      Vymazat
    2. @ Natálka - bělící, to je těžký. Tuhle jsem se v Profimedu (Plzeň) ptal na srovnání Marvisu (mám Strong Mint) se Swissdentem (mám všechny) a dotyčná osoba mi řekla, že ty pasty jsou ve srovnání se Swissdentem obecně rozhodně abrazivnější (čili méně šetrné ke sklovině) a ve srovnání konkrétních past ten rozdíl v neprospěch Marvisu jen narůstá. Jenže mi připadá divné, že jsem o tom nikde nenašel zmínku, takže to beru jako neověřenou informaci. A chci se na celou tuhle problematiku přeptat i zubaře, abych měl názor i někoho od fochu (zajímají mě přímo pasty, že je nejdůležitější technika a kartáček vim taky).

      Jinak Marvis strong mint - chuť bezva, jen mi přijde trochu na škodu dost tuhá konzistence pasty, takže se trochu obtížněji roztírá nejen v porovnání se Swissdentem, ale i s Elmexem, který jsem používal pár léta předtím. A po čištění mi přijde, jako bych si zuby přejel smirkem a není mi to úplně dvakrát příjemné, ale dost podobné je to i se Swissdent Gentle, který je cenově úplně jinde. Jinak bez výhrad. Takže Marvis mám jen jako cestovní řešení, když někam nechci tahat svou Swissdentí flotilu:)

      Kdyby náhodou někoho zajímal Swissdent - všemi deseti mohu doporučit Swissdent Crystal, ta mi přijde nepřekonatelná po všech stránkách, super chuť, konzistence, čistící účinek i následný pocit po vyčištění. Těším se na každé čištění zubů s touto pastou, až tak mi tuto všední činnost zpříjemnila, je zkrátka radost ji používat. An ne, nežertuji:). A jako denní pastu mám Swissdent Gentle. Pure a Extreme se mi zdají také bez výhrad, ale Gentle mi z nich sedne asi nejlépe.

      A pro zbytek, který nezajímají pasty za 250,- a víc - zkuste Elmex, tu pastu bych ohodnotil asi jako nejlepší volbu v poměru cena/výkon/kvalita, čistí dobře a umí zuby i o trochu zesvětlit (a nikomu ten fakt přes marketing necpou, což oceňuji jako 5*), hlavně je o světelné roky lepší, než běžná produkce Colgate/Signal, u kterých mám vždy pocit, že jsem si kartáček před čištěním vymáchal v mýdlové vodě, protože nejen pekelně pění a mám tak pusu plnou mydlinek, ale jako mýdlo i často chutnají (a to je prosím fakt, že do běžných past se přidávají detergenty údajně pro dosažení lepší smáčivosti povrchu zubů a tímpádem lepšího efektu při čištění). V Elmexu sice najdete trochu toho detergentu také, ale ne v takové míře, pasta zdaleka tolik nepění. A cena mi připadá také OK, 90-100 beru za kvalitní pastu jako opravdové minimum, krom toho, že se dá občas koupit i v akcích za 60,-.

      Tak snad někomu ty informace k něčemu budou, s pozdravem K.

      Vymazat
    3. díky moc za vyčerpávající komentář! :)

      Vymazat
  2. Já mám odjakživa zuby trochu nažloutlé a to nepiju kafe ani víno, čistím je pečlivě, používám ústní vodu, nit.. Ještě snad nikdy jsem neupustila od Elmexu, jsem s ním nejvíc spokojená. Jak zelený, tak oranžový, oba mi přijdou super. Nemám moc ráda bělící zuby, mám vždycky pocit, že mi ty částečky akorát poškrábou sklovinu. A máš pravdu, stejně záleží nejvíc na kartáčku a technice:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já zas kafe ráda a občas je to vidět :D ale taky moc nebělím, jenom občas, ale kvůli těm skrvnkám na sklovině se trochu bojím. Elmex používá rád přítel, ale mně se z něj dělá hrozně blbě od žaludku a nechává mi na jazyku takový divný bílý povlak...

      Vymazat
  3. Já jsem našla cestovní balení pasty Marvis Extrem mint v Ladyboxu a natolik mne ta svěžest nadchla, že jsem si koupila jedno balení té extrem mint a ještě jednu whitening. No co říct než, že mne ta bělící vážně zklamala, svěžest po vyčistění mi moc nevydržela, to ta extrem mint byla mnohem lepší. A bělící účinek nulový. Nečekám, že nějaká pasta zuby vybělí, ale přece jen tuhle si všichni tak chválili, že jsem čekala nějaký výsledek.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm, tak to je docela zklamání... :-/ někde jsem četla recenzi, že lepší na bělení jsou Swiss Dent, ale osobní zkušenost nemám. já možná ještě vyzkouším tu skořicovou, tu chuť mám ráda, tak jsem zvědavá, co udělá v kombinaci s mátou

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí celé to balení a příchutě vypadají také dost zajímavě. :) Jinak já používám bělící pastu z lékárny, která také není nejlevnější, ale účinek má vcelku dobrý. Zuby mám přirozeně takové zažloutlé, proto si jednou za půl roku neodpustím u zubaře tzv. "pískování". Je to něco jako bělení, ale zcela přírodně, zuby nijak neničí, ale také samozřejmě nevydrží tak dlouho jako klasické bělení, které ale zatěžuje sklovinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, na pískování chodím taky, to je super! a líbí se mi, že si můžu vybírat příchutě toho "písku" :D akorát mám pak teda strašně zničené rty...

      Vymazat
  5. Mám raději pasty s jiným složením, ale tu skořicovou si jednou za čas prostě koupit musím, kvůli příchuti :-) momentálně používám už X-té balení tabletek na zuby z Lush. Za orální hygienu mi je tak nějak jedno, co kolik stojí, zuby máme jen jedny a je to pro mě priorita, takže 200 za pastu jsou OK, i když funguje stejně jak ta za 30...když mě to čištění pak bude víc bavit a chutnat, proč ne:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Marvis pastu si určite raz kúpim... A voľba určite padne na fialovú verziu.:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já dostala tu zelenou v Ladyboxu, ale ještě jsem ji nezkoušela...Strašně se bojím, že bude až moc pálit:D Běžně totiž používám Elmex nebo G.U.M., které jsou takové jemné, rozhodně ne nějaké mentolové...

    OdpovědětVymazat
  8. Jéžiš, já si tu pastu koupím snad jen kvůli tomu balení a bude mi stát na umývadle a budu na ní chodit koukat. Já teď začala na základě recenze Mitsuuko používat přírodní ajurvédské pasty a zatím jsem naprosto nadšená!

    OdpovědětVymazat
  9. Ja budem dalsia, ktora si Marvisku kupi len pre obal :)) Inak ma mama pravidelne zasobuje elmexami a sensodynom, takze mam este asi 5 tub v zasobe a o Marvis realne neuvazujem. Tiez som pocula, ze dolezitejsia je technika, cistenie medzizubnych priestorov, pouzitie ustnej vody..ako samotna znacka pasty..

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, tak ty chutě by mě opravdu zajímaly! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojda,

    tak po konzultaci se svou zubařkou kupuju jakoukoliv pastu s obsahem fluoru. Říkala, že pokud chci investovat, skvělej je Meridol...
    Čistím si mezizubníma kartáčkama a Curaproxem, toť vše =o)
    Nooo, ale Marvis mi láká i za ty prachy :-) asi si zajdu pro malý balení...

    OdpovědětVymazat
  12. No mají roztomilá balení, to se musí uznat! Zkoušela jsem tu zelenou, no prostě pasta, já v tom nic nevidím :D
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
  13. Ja som skusala MARVIS akurat z Ladyboxu a teda ziadna slava..Paradoxne by som si ho pravdepodobne kupila aj sama, a som rada, ze to robit nemusim.. Ta orandzova znie super, mohla by byt v boxe dalsia vzorka ale cele balenie by som si nekupila :)

    Posledny tyzden Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  14. Mě se asi na těch pastáchj nejvíce líbí design, ale jelikož jsem chudá studentka, tak nějak si nemůžu dovoli pořídit si pastu za 250 jen proto, že má naprosto kouzelný obal :-D

    http://lostincosmeticsworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Musím se přiznat, že i když jsem o téhle zubní pastě slyšela mnohé, ale zatím jsem ji neměla možnost vyzkoušet, což bych brzy ráda změnila :-)).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  16. túto som ešte neskúsila ale vyzerá fajn :) páči sa mi jej obal :)

    Alena Shishkova inspired makeup :)
    http://beautecaresse.blogspot.sk/2014/01/alena-shishkova-inspired-makeup.html
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  17. Jo, shodnu se s holkama, že balení je bezkonkurenční :)) A příchutě mě taky hodně baví. Ceny už jsou horší, no... ale to malé balení bych snad i prubla. Když můžu pokoušet lushoviny a jejich zubní čistítka, tak Marvis zní jako výzva :)
    A jinak nedám dopustit na klasický oranžový Elmex. Párkrát už jsem nezávisle na sobě slyšela názory, že je to jediná pasta, která dokáže předcházet vzniku zubním kazům - a asi to bude fakt pravda, od tý doby, co ho používám pravidelně, tak na mě doktorka nemusí sáhnout, a obecně mám zuby v lepší pohodě, netrnou mi po ovoci, po příliš sladkých nebo kyselých jídlech a tak podobně... když je náhodou problém, sáhnu po verzi Sensitive, a nejhůř nasadím Elmex Gel a opět se zubaři úspěšně vyhnu :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přítel ho má taky rád, naši mají taky jenom Elmexy, ale mně se s ním prostě strašně zvedá žaludek a ještě mi dělá takový hnusný povlak na jazyku, nevím, čím to může být...

      Vymazat
  18. No k tomu obsahu fluoridu (omlouvám se, jestli to psal někdo přede mnou).
    Na český trh se nejprve dodávaly velké balení past s obsahem fluoridu, jenže potom výrobce změnil "recepturu" a přestal fluoridy přidávat a zásilka past malých přišla již bez něj, zatímco velké se doprodávaly ve starém provedení.
    Jinak pasty jsou to určitě spíš desingové, jak je uvedeno výše poměrně abrazivní, ale to nemá výrobce ani distributor povinnost uvádět... :) U klasických Marvis RDA, čili abrazivita není problém, u té bělící je to již na pováženou a rozhodně se vyplatí ji střídat a nekopovat více balení po sobě.
    Se Swissdent pastou bych je ani nesrovnával, každá cílí na jiný segment.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!