pátek 14. února 2014

Balzám na rty EOS

Když byla sestřenice loni na podzim v New Yorku, přivezla mi tahle dvě roztomilá vajíčka na rty - 100% přírodní balzámy na rty EOS. Momentálně v Americe docela frčí, zbožňují je prý všemožné celebrity a i u nás už jsem je viděla na víc blozích. Vyrábí se v několika ovocných příchutích, já jsem teď zkoušela Pomegranate Raspberry a ještě mám nerozbalený Strawberry Sorbet.


Na první pohled vás rozhodně upoutá obal, je jasné, že na ten výrobce hodně sází. Barevné šroubovací vajíčko, v jedné jeho půlce je kulatý balzám, vypadá to hodně roztomile. Je ale z takového pogumovaného materiálu, který se docela škrábe, jde si toho všimnout i na fotkách. Co se týče použití, tak mně ten tvar vyhovoval, ale je možné, že pokud máte třeba užší rty, tak na vás bude vajíčko větší.

po delším používání jsem vajíčko už trošku obrousila :)

Na začátku jsem použila slovo příchuť, jenom vůně to totiž není. Opravdu je krásně cítit po malinách, naštěstí žádná chemka, ale čistá ovocná vůně, no a navíc tak po olíznutí i chutná. Balzámy jsou 100% přírodní, z 95% organické a neobsahují parabeny ani ropné složky. Složení je pěkné, samé přírodní oleje, másla, vitamín E.


Zní to slibně, že? Bohužel mi balzám přijde dost průměrný. Nemám rozhodně rozpraskané ani přesušené rty, ale od mazadel na rty očekávám nějakou normální hydrataci a hlavně výdrž. Tenhle jsem si sice stylově namazala, ze začátku jsem měla opravdu pocit hezky hydratovaných a vláčných rtů, ale tak po čtvrt hodině jsem o něm už nevěděla. Nejdřív jsem si myslela, že je to proto, že jsem si ho kvůli chuti  furt olizovala, ale pak už jsem se hlídala a stejně se vypařil strašně rychle. Takže pro mě docela velké zklamání.


Jsem zvědavá na ten druhý, pokud by se kvalita lišila příchuť od příchutě, tak o něm ještě jednou napíšu, ale momentálně používám "obyčejný" regenerační od Yves Rocher a je teda mnohem lepší. Pokud byste i tak chtěly tohle vajíčko zkusit, seženete ho kromě USA i v některých e-shopech, jednu dobu jsem ho myslím viděla u Plum, cena se pohybuje kolem 150-200 korun. Firma EOS vyrábí i klasické tyčinkové balzámy, krémy na ruce, tělová mléka a pěny na holení (ty mě zaujaly), ale ty u nás k sehnání nejsou vůbec.
Zkoušely jste tohle profláknuté vajíčko?

18 komentářů:

  1. určitě chci EOS zkusit, ale furt nevím jakou příchut :)

    OdpovědětVymazat
  2. ted jsem hledala a stylishdeer.cz/index.php?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=eos&submit_search=Hledat na téhle stránce mají víc věcí od Eos, akorát hodně nemají dostupných, ale třeba je budou mít někdy později :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem začínala být nalomená, že ho někdy taky musim vyzkoušet...jsem ráda, že nemusím:D

    OdpovědětVymazat
  4. Akonáhle miniem aspoň niektorý z mojich balzamov, kupujem, ale iba kvôli baleniu, to sa priznávam.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, já se taky nechala zlákat na balení, ale čekala jsem fakt něco víc... škoda :-/

      Vymazat
  5. O EOSu čtu téměř všude, ale pořád mě nějak nezaujal. Líbí se mi sice složení, ale to je tak všechno :)

    OdpovědětVymazat
  6. Gulate balenie je pre mna urcite velmi lakave, akurat ho vnimam i trochu neprakticky - do vnutorneho vrecka kabelky asi nevojde :/ A ked si to zratam s balzamovymi vlastnostami, ktore tiez zaostavaju za dizajnom..asi ostanem momentalnom pocte otvorenych balzamov 9 ks :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ne, já ho mám na to stole, do kabelky sotva narvu kapesníčky :D já mám otevřených taky víc balzámů, v každé tašce jeden, dva na stole, pak na nočním stolku, v práci... no taky jich bude tak 9 :)

      Vymazat
  7. já už tak hrozně dlouho chci EOS vyzkoušet, ale stále mě odrazuje ta cena :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně se právě vždycky hrozně líbil ten obal a nechtěla jsem ho kupovat tady, tak jsem využila zaoceánskou donášku. tam je určitě levnější, na cenu jsem se neptala. ale kdyby to byla fakt bomba, tak si ho pak koupím i tady, ale fakt za to nestojí :(

      Vymazat
  8. Já co jsem zatím slyšela, tak všichni říkali, že výkonostně to je průměr. Tak nevím no, ani nemám chuť jej zkoušet, to si radši za ty peníze pořídím taky přírodní Korres.
    http://brunwen.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. EOS mám určitě na wishlistu, ale až potom, co doplácám asi milion balzámů, což potrvá tak deset let :D
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to jsme dost podobného názoru (jen mně navíc vadí i ta příchuť bohužel), což mě těší. :) Alespoň nějaké negativní recenze - všude čtu jen samé pozitivní a už mi to opravdu vadí, protože vůbec nechápu, komu tento produkt může vyhovovat. To je jako kdyby v Americe neznali kvalitní balzámy na rty. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem ho nikdy nezkoušela a vidím, že mi nic neuteklo.. Ale to balení má pěkné, to se mu musí nechat :))

    OdpovědětVymazat
  12. ja mam vyzkousenou penu na holeni a nikdy vic.Sice ji muzete pouzit i na suchy holeni,ale plus je max vune,jinak prumer snad podprumer...to samy balzam na rty..zadna hitparada to neni

    OdpovědětVymazat
  13. Velmi zly balzam. Kvalita ziadna. Len to voni a je to v zaujimavom baleni. Ale inak o nicom.

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem dostala k narozeninám modrý totiž blueberry acai. Nemohu si ho vynachválit. Hodně jsem trpěla popraskanými rty ze kterých mi hodně často tekla krev. Stačil den používání eosu a po popraskaných rtech ani památky! A k tomu je obal hrozně roztomilý a ta vůně dokonalá! Kdo má problémy s popraskanými rty určitě vřele doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečne niekto kto si ten balzam chváli. Mám tiež ten istý ako ty a je super! Popraskané pery mám aj teraz ale menej ako som mávala, bolo to horšie.

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!