pondělí 17. února 2014

Maybelline Fit me - korektor, co mi teda nesedl

Dneska to bude recenze výrobku, který mám doma sice necelý týden, ale musím vás před ním co nejrychleji varovat! Navíc si myslím, že zrovna na korektor si jde udělat názor docela rychle. Všude se teď vyrojilo hodně článků o inovované řadě Fit me! od Maybelline a mě ze všech výrobků nejvíc zaujal právě tenhle korektor.


Nejdřív jsem ho nemohla nikde sehnat a asi mě to mělo odradit, nakonec jsem na ně teda narazila v DM v Palladiu. Na výběr je ze čtyř odstínů, já jsem si vzala nejsvětlejší 15 - fair  (pozor, ještě je 10, sice taky docela světlá, ale hodně, hodně do žluta). Je poměrně světlý, ale úplným bledulkám rozhodně vyhovovat nebude. Balení je moc pěkné, jednoduché, připomíná mi slavný NARS, ale rychle se ošoupává. Houbičkový aplikátor by byl fajn, ale nabírá docela dost hmoty, takže je třeba s ním zacházet opatrně.


Co se týče konzistence, tak je zpočátku krémová, ale při styku s pletí a vklepávání začíná tuhnout a trošku cuckovatět. Z toho asi plyne základní a pro mě nepřekousnutelný problém - šíleně zalézá do vrásek. Žádný jiný korektor, co jsem kdy měla, tohle nedělal. Vzhledem k tomu, že ho používám skoro výhradně pod oči, kde jemné vrásky mám, tak mě to fakt štve. Každou hodinu musím pod očima poťupkat, abych ho zatlačila zpátky, jinak je to prostě vidět a vypadá to příšerně.


Krytí je vyšší střední, s kruhama si docela dobře poradí, ale bohužel výdrž musím hodnotit jako slabou. Asi to souvisí i s tím, že ho pořád upravuju, ale tak kdybych nemusela, tak to nedělám, že. Takže pro mě je tenhle korektor velké zklamání a rozhodně si ho znovu nekoupím.

Rimmel MP 010 Ivory, Maybelline Fit Me! 15

Pokud to přece jen chcete risknout, seženete ho v DM, necelých 7 ml stojí 170 Kč. Jinak ale rozhodně doporučuju spíš Rimmel Match Perfection, kryje taky perfektně, vydrží, nezalézá do vrásek a i když to má být i rozjasňovač, tak s ním bez obav schováte i pupínky. Navíc i cena je příjemnější než u Fit me.
Zkoušely jste už něco z řady Fit me?

P.S. Měla jsem naplánovaný článek se swatchema rtěnek Essence (longlasting, v černém obalu), ale dneska jsem bohužel v Rossmanovi viděla nový stojan a už tam nebyly, jen ty klasické v barevných obalech, které stojí za prd. Ještě v pátek jsem si tam koupila dvě nové, jsem z toho docela rozčarovaná, protože tyhle rtěnky byly vážně super... Navíc to byla celkem novinka, proč je proboha stáhli?! Planý poplach, neměli to ještě hotové, už je dodali a normálně jsou k dispozici, už mám pátou, brzo budu fotit swatch :)

16 komentářů:

  1. Tak ten teda shánět nebudu. :)
    Jinak doufám, že rtěnky nestáhli, naopak se měly doplnit ještě o nějaké odstíny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já jsem si v pátek koupila právě ten nový odstín (12 Blush my lips) a dneska jsem je tam prostě neviděla, jen jednu poslední hozenou úplně mimo :(

      Vymazat
  2. Tak to já mám zcela opačnou zkušenost, mám i drahé korektory od MUFE nebo Benefitu a stejně nejraději používám Fit Me. Ten můj je tedy lehoučký, krémový, dobře kryje, neleze do vrásek a vydrží. Tak nevím, kde je chyba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem jich taky zkoušela spoustu, drahé i levné a nikdy se mi to nestalo. dokonce i Full Cover od MUFE používám pod oči bez problémů, a to jsem četla, že spoustě lidí takhle nevyhovuje

      Vymazat
  3. Taky mi nepřijde kdovíjak supr, ale je mnohem lepší, než NARS který už jsem dala pryč ve všech svých 3 odstínech (ten krom toho všeho ještě byl děsně suchý a viditelný). FIT me si doma nechávám a až mi bude sedět barva (odstíny jsou na mě moc světlé x tmavé a nic mezi), budu ho zas občas používat. Do vrásek mi lezou jiné korektory, ale FIT me ne. Taky bacha na podklad, obvykle to není vůbec vina korektoru,ale toho pod ním nebo právě absence krému. A vydrží mi 16h směnu v pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to bylo první, co mě napadlo, vyzkoušela jsem pod něj tři různé krémy (používám je vždycky) a dělal to se všema... on by asi vydržel i mně, ale jak ho musím furt upravovat, tak jde prostě dolů :(

      Vymazat
  4. Zatím jsem na něj četla jsem pochvalné recenze, takže mě tvoje zkušenost celkem překvapila. Právě jsem si ho chtěla pořídit, takže teď nevím. Možná spíš kouknu po tom Rimmelu i když pro mě je perfektní korektor Camouflage Cream od Catrice.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na ten jsem četla taky samé nadšené recenze, ale nejsem si jistá, nakolik by mi sedla ta konzistence právě pod ty oči, přece jen je docela hutný. a já mám obecně raši tekuté korektory

      Vymazat
  5. Ahojda,

    tak já jsem byla po blogovém šílenství okukovat a nenadchlo mi to. Makeup tmavej, žlutej a korektor byl tmavej už na první pohled, ten jsem teda ani nezkoušela...
    Takže pro mne určitě ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ty make-upy mají klasicky šílené odstíny, nechápu, kdo to nosí...

      Vymazat
  6. Těch Essence rtěnek je vážně škoda. Sama jednu mám a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  7. To je škoda, že ti nesedl, na obrázku, kde je na ruce se mi více líbil on než Rimmel :)

    Nicole blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, taky si to při pohledu na tu fotku říkám :D ale ve výsledku je to holt obráceně

      Vymazat
  8. Na obrázku vypadá pěkně, ale po této recenzi si ho kupovat rozhodně nehodlám. :) Od Maybelline jsem ale dříve používala klasický Affinitone korektor a byla jsem hodně spokojená. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  9. Rimmel je fajn, ale na mě je moc tmavý, proto mám radši Astor. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já jsem zastánce opačného názoru =D mám doma i opěvovaný NARS a po snad nekonečném shánění světlého odstínu jsem šla do FIT ME varianty a jsem s ní docela spokojená. Je pravda, že zalézá do vrásek, ale jen trochu, což je však u všech tekutějších a hydratačnějších korektorů běžné. NARS to nedělá, ale taky docela pne a je "suchý". Díky tekutosti pak sám o sobě samozřejmě celý den nevydrží. Ale stačí ho zafixovat transaprentním pudrem a je to hned lepší. Match perfect mám taky a dala bych je asi na stejnou úrveň spolu s Fit me. Stejně však nepřestanu prahnout po světlém Narsu, nebo po takovém opálení, aby mi seděl už ten tmavší co mám doma =)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!