úterý 11. února 2014

Voňavý miláček od Saloos

Tak i já už jsem propadla kouzlu kokosového oleje. Hlásím to rovnou na úvod - jsem závislá na téhle Bio kokosové péči od Saloos! Vybrala jsem si povzbuzující pomerančovou variantu, ještě se dělá vanilka, čokoláda, café latté (na mě by to byly asi moc sladké vůně) a tropic, o kterém přemýšlím do budoucna.  Nebudu vypisovat všechny skvělé vlastnosti kokosáku, už jste to musely číst milionkrát a tipuju, že ho stejně skoro všechny máte doma. Já ho používám jenom na tělo, na moje vlasy je až moc mastný a na obličej to kvůli jeho vyšší komedogennosti neriskuju.


Obal je pěkný, šroubovací, dobře těsní, takže olej naštěstí nikam neteče, objem je 100 ml. Vůně je naprosto božská - já v kosmetice kokos moc nemusím, ale tahle péče voní fakt nádherně, úplně jako kokosky a je ještě lehce šmrncnutá tím šťavnatým pomerančem. Jak ji jednou ucítíte, tak se do ní naprosto zamilujete, to vám garantuju. Navíc je pokožka krásně cítit i dlouho po použití, dokonce i přítel mi říkal, že nějak hezky voním!


Konzistence je klasicky tužší při pokojové teplotě, při dotyku taje. Měla jsem doma kokosák od Pure Fiji a ten byl tekutý celou dobu, tahle péče je zase pořád taková polotuhá. Není úplně hladká, když do ní zajedete, tak jsou v ní cítit takové hrudky, které se ale při rozpuštění ztratí. Na obrázku vidíte, jak pomalu začíná pod světlem roztávat.


Jak už jsem psala v úvodu, používám ho především na tělo, místo krému. Ve sprše ho vetřu do ještě mokré pokožky, krásně se vstřebá, nezanechá mastný pocit, ale opravdu perfektně promaže a navíc vydržíte dlouho krásně vonět. Na zimu, kdy většina z nás bojuje se sušší pokožkou, je podle mě ideální. Objevila jsem ale ještě jedno využití - na holení. Stačí trošku rozetřít po noze a klasicky holit. Nijak nedráždí, žiletka klouže dobře a nehrozí vysušené nohy. Navíc odpadá následné mazání. Nejdřív jsem tomu moc nevěřila, ale fakt to funguje!


Je jenom jedna věc, se kterou jsem měla trošku problém. Nejsem si sice 100% jistá, že za to může tahle péče, ale psala jsem to i Míše a myslí si to taky. Po pár namazáních po celém těle se mi docela vyházely pupínky ve výstřihu, jakmile jsem ho tam mazat přestala, tak už se mi tam další neudělaly. Podle mě to souvisí s tou vyšší komedogenností, takže radši už se "kritickým místům" vyhýbám.
Tuhle kokosovou péči seženete různě na internetu nebo v obchodech s přírodní kosmetikou, já jsem ji koupila v Biooo za 160 Kč (objednávám přes e-shop, vyzvedávám osobně v Kotvě), viděla jsem je myslím i v DMku.
Máte s ní někdo taky zkušenost? A používáte někdo kokosový olej i na obličej?

12 komentářů:

  1. Anoo, moje Vanilková verze je taky parádní tohle byl skvělý tah :)

    OdpovědětVymazat
  2. No vypadá fakt lákavě! Táhne mě to k tomu caffé laté:) Já jsem kokosák na obličej používala, ale po nějaké době se mi začaly dělat strašné boláky na nose a následně se ošklivě odlupovaly, vypozorovala jsem, že to je na 99% z kokosáku, takže pro mě tahle možnost prozatím padla, ale abych si byla jistá, ještě to někdy zkusím, jen ne týden před plesem..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to bude určitě z toho, kokosák prostě póry ucpává, pokud už se ti to stalo jednou, tak bych to fakt neriskovala... mně stačil ten výstřih, taky to nebylo nic moc :(

      Vymazat
  3. tento vonia naozaj uzasne, mala som ho velmi rada. ale mam pocit, ze az tak super nehydratoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi na hodně suchou pokožku stačit nebude, já s tím problém nemám, vlastně bych nemusela mazat skoro vůbec, ale s tímhle mě to táák baví :)

      Vymazat
  4. Mám sice klasický kokosový olej, ale je to můj miláček :-)!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám ten vanilkový a nemohu si ho vynachválit :) Na těle cítím spíše tu vanilku než kokos.

    OdpovědětVymazat
  6. Já nemám žádný. :( Ale určitě plánuju, až domažu, co mám. Snažím se u pečující kosmetiky postupně přecházet na přirodu.

    Brunwen

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju tyhle kokosové péče, už jsem měla všechny krom vanilky a nejraději mám právě pomeranč :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já dávám většinou přednost klasickému kokosovému oleji, ale po pravdě jsi mě na tento docela nalákala :-)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!