pondělí 3. března 2014

Trable s Imperialem

Hydratační make-up Imperial od Dermacolu už podle mě zkoušela každá druhá blogerka i neblogerka. Když už bylo těch pozitivních recenzí tolik a navíc i od holek s podobným typem pleti, rozhodla jsem se ho zkusit. Z mé strany se ale ve finále žádné velké nadšení nekonalo.


Balení vypadá maličké, ale má klasických 30 ml, kombinace černé tuby a růžového víčka mi přijde pěkná. Možná je to můj pocit, ale přišlo mi, že je v obalu docela dost vzduchu, i při prvním použití jsem musela dost mačkat, abych něco dostala ven, většinou na mě vždycky všechno hned vyprskne. Make-up docela voní, je to taková lehce květinová vůně, každému asi vyhovovat nebude. Konzistence je trochu hutnější, sice vám na obličeji neztuhne hned, ale pracujte radši rychleji. Trochu problémový byl okolo obočí a linie vlasů, tam je potřeba ho zapracovat opravdu hodně důkladně. Na výběr je ze čtyř odstínů, já jsem si vybrala nejsvětlejší Pale. V tubě vypadá tmavší, ale na pleti zesvětlá...


... na chvíli. Po přepudrování totiž chytá dost silný oranžový nádech. Zkoušela jsem na něj tři klasické pudry (transparentní Sexy Mamu, světlý minerální Dermacol a hodně světlý Alverde z nové limitky), dělal to se všema a prostě to strašně kazilo výsledný dojem. Jediný, který snesl, byl fixační Dermacol, ale s tím se lesknu a není to pro mě pudr na každodenní použití. A úplně bez pudru se bohužel neobejdu, přece jen mám mastnější T-zónu.


Krytí je střední, větší problémy nezakryje, ale menší červené flíčky a barevné nesrovnalosti bez problémů. Dodá pleti takový pěkný svěží vzhled, nevytváří efekt masky, nezalézá do pórů a vrásek a nezvýrazňuje suchá místa. První týden jsem s ním byla až na to pudrování spokojená. Mnohem větší problém měl ale teprve přijít.


Zhruba po 10 dnech každodenního používání jsem si všimla, že se mi hodně zhoršila pleť. Měla jsem tváře poseté krupičkou, která mi později začala i lehce hnisat. Kromě Imperialu jsem měla všechnu péči stejnou, nic nového jsem ani nezkoušela, neměla jsem to ani dostat. Navíc už svůj obličej znám, vím, jaké pupínky se mi kdy dělají a tohle jsem ještě nezažila. Chvíli jsem ho používala dál, akorát se to zhoršovalo. Od minulé středy používám jiný make-up a pleť se mi hned začala zklidňovat. Navíc nejsem jediná, komu se tohle stalo. Takže za sebe tenhle všemi chválený make-up rozhodně doporučit nemůžu.
Koupila jsem ho v DM, kde ho mají dlouhodobě za 99 Kč, jinak stojí v ostatních drogériích i na oficiálních stránkách Dermacol 169 Kč. Pokud ho chcete vidět pořádně v akci, mrkněte k IYF, která s ním má parádní fotky.
Podlehly jste blogomasáži a koupily jste si ho taky? Jste s ním spokojené?

P.S. Pokouším se zprovoznit i facebookové stránky blogu, zatím jsou v plenkách, ale časem budu aktivní i tam. Budu ráda za každý like!

36 komentářů:

  1. Já už tohle radši ani nekomentuju:D Letěl hošánek hodně rychle, na druhou šanci jsem neměla odvahu, tohle už vážně nikdy nechci zažít!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem na něj právě četla všude samou chválu, pak až u tebe jsem narazila na podobnou zkušenost a teď teda koukám na komentáře, že to je docela častý problém :-/

      Vymazat
  2. Mala som iba malú vzorku, ale na mne príšerne oxidoval, čiže určite nie..."Za mladi" som od Dermacolu používala nejaký make- up s tea tree (tyrkysová tubka) a ten bol fajn..:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem ho viděla v DM za 99,-, tak jsem taky podlehla. Po všech těch skvělých recenzích jsem se těšila a popravdě jsem dost zklamaná.. Měla jsem ho na sobě jednou, chytil divnou barvu, pak se slejval, skoro nekryl.. No zkrátka teď mi leží na poličce a v dohledné době ho musím ještě prubnout. A když bude blbý, tak ho aspoň zkusím přimíchávat k jiným makeupům.

    OdpovědětVymazat
  4. Nepodlehla jsem, a nijak zvlášť mi to nechybí. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem dopoužívala jedno celé balení a byla jsem celkem spokojená. Žádné problémy mi nezpůsoboval a do oranžova taky nešel. Odstín jsem tedy měla fair a pleť mám smíšenou. A kryl celkem obstojně - i nějaké ty menší pupínky zakryl pěkně a pleť mi krásně sjednotil. :) Takže vůbec nevím, kde se stal problém u tohohle výrobku, čtu na něj buď velmi kladné recenze anebo naopak takové jako píšeš ty (hlavně ohledně těch problémů s pletí). Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ho koupila na základě recenze u IYF, na fotce s ním vypadala jak panenka a přitom taky pudruje. s oxidací většinou problémy nemám, zkoušela jsem ho i na různé krémy a dělá to se všema :(

      Vymazat
  6. Hmm... Já jsem o něm uvažovala, za tu stovku jsem ho chtěla vyzkoušet, ale na druhou stranu si říkám, že make-upů mám víc než dost a hlavně mi stejně skoro žádnej drogérkovej nesedí. Vždycky si je v nějakém záchvatu šílenství nakoupím a pak se akorát rozčiluju :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Jéj, díkybohu že jsem nepodlehla a jsem bíbíčková. Ať se Ti pleť brzo zklidní! Já teď podlejhám blogomasáži Mitsuuko a asi dám šanci BB Alverde, mám tu snažku ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažku, jasný... :D Značku:-)

      Vymazat
    2. já na něj koukala, ale nestačil by mi krytím. nějak jsem teď zase přešla z BB na make-upy, hlavně jediné BB, co mi fakt sedí, je Garnier, který má prostě vynikající odstín, takový pro bledule :D takže jeho chvíle přijde zase v létě

      Vymazat
  8. Stalo se mi to samé :/ , je to už min. měsíc a má pleť se z toho né a ne dostat :/ . A to jsem si ze začátku myslela, že je to po dlouhé době atopický ekzém .... Letěl do koše :D

    OdpovědětVymazat
  9. Mě ten make-up vůbec nezaujal ani obalem, a tak jsem jen ráda, že jsem si jej nepořídila :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já make-up nepoužívám, leda asijské BBčka, takže mě nikdy ani nelákal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no po těch mívám problémy taky, takže bohužel, i když mě lákají. nechci teď ale žádné nové riskovat, už jsem se skoro dostala z tohohle osypání, tak teď chvíli nebudu experimentovat :)

      Vymazat
  11. Mala som vzorku v odtieni číslo 2 a bola som z neho vcelku nadšená, až na to, že je dosť mastný a k mojej mastnej pleti to nie je nič extra. Odtieň mi sedel výborne, pripadá mi doružova a jedine tie na mne napodiv neoxidujú. Momentálne som si ho kúpila v plnom balení a tiež sa mi nejako dosť povyhadzovali vyrážky, ale ešte mu dám šancu, takže uvidíme, či to prejde, alebo ho budem musieť odložiť. Ale bola by ho škoda, pretože vydrží celý deň a vcelku obstojne aj kryje.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně s pudrem vydržel krásně matný, ale ta barva prostě nešla. bez pudru to sice taky docela ušlo, ale nemám vyloženě mastnou pleť, jenom T-zónu. každopádně jsem pudrovat zvyklá a nemám ráda, když se mi leskne čelo

      Vymazat
  12. to ma mrzi, ze ti sposobil problemy.. ani mne nesadol, ale kvoli tomu, ze je hydratacny.. mamina je s nim velmi spokojna...

    Viva la Vida Dorota

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to teda koukám.. Já mám ten svůj hooodně dlouho a jiný už nechci. Je to ještě z doby kdy byl ve skleněném palení s pumpičkou (ale složení by snad mělo být stejné), má citlivá pleť ho snáší nejlépe ze všech make-upů které jsem kdy měla, krytí je super, neslévá se a hlavně ten odstín Pale je dokonale světlý. :) Vychvaluju ho v každém článku o make-upech a to jsem si ho pořídila za své a žádná reklama v tom není. A stál mě tehdy v akci myslím asi 200Kč, za těch 99 ho koupím ráda znovu až dojde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na mně je taky krásný, dokud ho nepřepudruju :( jiank ta akce v DM pořád je. tak snad ti sedne i ten nový...

      Vymazat
  14. Přiznám se, že jsem si ho kupovala po nadšených recenzích, hlavně a především kvůli barvě. Hodně make-upy míchám, takže jsem to nezpozorovala hned, ale když jsem delší dobu používala jen tento Dermacol, tak přesně jak píšeš, znatelné zhoršení pleti a make-up jakoby by se nespojil s pletí, neumím to popsat, v jednom ze svém videu to dobře řekla Lou. Poletí do koše, jen co mi poštou přijde nový make-up, co jsem si objednala (ověřený, vyzkoušený, ale dražší), ale po zkušenosti s Dermacolem už nebudu na make-upu šetřit, zhoršení pleti za to nestojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za Dermacol chceme prověřit, proč se Vám takováto reakce stala. Máte ještě produkt doma? Prosím o kontaktování na email: monika.petrovicka@dermacol.cz Chceme přijít na příčinu alergické reakce a k tomu nám můžete pomoci právě vy uživatelé, u kterých alergická reakce proběhla. Děkuji, Monika.

      Vymazat
  15. Mám ho z dřívější doby a musím říct, že mi vyhovuje, hlavně odstín. Mám ten nejsvětlejší a hezky mi sedne a vypadá přirozeně, ne jako maska a do oranžova nejde. Snad nemá nějaké jiné složení, když stojí tak málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... složení je stejné. Jen skleněná lahvička je dražší ;)

      Vymazat
  16. Nepodlehla, páč já a make-upy nic a navíc mě neláká. Ale minulý pátek jsem ho viděla na Kristýně In Your Face a vypadala v něm božsky, jak porcelánová panenka, prostě dokonalá pleť <3 Oranžovýho vůbec nic... dost možná jen špatně reaguje na tvojí pleti :( Je to škoda. Používat make-upy, tak po setkání s Kristý pro něj okamžitě letím!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já jsem si ho koupila, jak jsem viděla její fotky v recenzi, fakt jak panenka... tak jí ho pak asi daruju, mám ho ještě docela dost, ale už to prostě nechci riskovat, navíc když z komentářů vidím, že nejsem jediná, kdo s ním měl problém!

      Vymazat
  17. Já mám True match od L'Orealu, sehnala jsem jej v odstínu N1:-). Matný nevydrží ani s pudrem, ale natural glow já můžu:-)

    OdpovědětVymazat
  18. já s ním mám úplně stejné zkušenosti :/ a to jsem si jej koupila na základě kladných hodnocení :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za Dermacol chceme prověřit, proč se Vám takováto reakce stala. Máte ještě produkt doma? Prosím o kontaktování na email: monika.petrovicka@dermacol.cz Chceme přijít na příčinu alergické reakce a k tomu nám můžete pomoci právě vy uživatelé, u kterých alergická reakce proběhla. Děkuji, Monika.

      Vymazat
  19. Jéé, a já si ho zrovna včera po všech těch nadšených recenzích koupila ... :( No jsem zvědavá, jaký teda bude ... naštěstí jsem ho taky koupila v akci ...

    OdpovědětVymazat
  20. Já ho používám hlavně v létě, protože v tuto dobu potřebuje má pleť vyšší krytí :-) Tohle se mi nikdy nestalo. Ani s tímto balením ani s tím starším lahvičkovým.
    P.S. 30ml je normální gramáž ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, jo, upraveno, blbě jsem se vyjádřila :) spíš že ta tubička působí takovým fakt titěrným dojmem (černá asi zeštihluje :D) a taky mě překvapilo, že oproti všem jiným tubám, co mám, nebyla tahle tak naducaná

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!