neděle 25. května 2014

Krém na ruce: Garnier vs. Crabtree & Evelyn

Krémy na ruce určitě používá většina z nás. Vyplatí se do něčeho takového investovat víc peněz nebo vám stejnou službu udělá i krém z drogérie? Nemám pro vás teď žádné obrovské srovnání dvaceti krémů, jen se mi tu zrovna sešly dva kousky, každý z jiného konce cenového spektra. Levnější krémy zastupuje Garnier SOS regenerační krém s bambuckým máslem na velmi suchou a popraskanou pokožku, za dražší tu mám Crabtree & Evelyn ve vůni Tarocco Orange. A jak si vedly?


Začnu s Garnierem. Obal je klasická plastová tuba s odklapávacím víčkem, jde to lehce, zlámané nehty nehrozí. Vůni jsem bohužel nevychytala, ale aspoň jsem konečně zjistila, že to, co mi občas v kosmetice vadí, je bambucké máslo, přijde mi prostě nakyslé. Ještě se vyrábí verze s aloe vera nebo s mangem, to voní moc hezky. Konzistence je dost hutná a taková "silikonová". Na obale se píše, že je krém odolný vůči prvnímu umytí, což potvrzuji, ta vrstva prostě vydrží. Zároveň se kvůli ní krém nevstřebá tak rychle, jak bych chtěla.



Hydratace je dobrá, stačilo mi mazat tak 3x denně, používala jsem ho ještě v zimě, kdy jsem měla ruce v ne zrovna dobrém stavu. Jakmile jsem ale mazání vynechala, tak se hned vrátilo popraskání, takže efekt krému je krátkodobý a rozhodně bych neřekla, že ruce regeneruje. Pokud mažete často, asi si toho ani nevšimnete, ale já chci krém, který kůži na rukou opravdu pomůže a ta mi nepopraská hned, jakmile mazání párkrát vynechám.

Složení na prvním řádku ještě pokračuje! Na fotku už se nevešli cetearyl a alcohol.

Seženete ho v každé drogerii za cenu kolem 70 Kč, objem je 100 ml. Není rozhodně špatný, používám ho ráda a bude vám asi vyhovovat, pokud nejste mazací lemplové jako já. Ale spíš ne na zimu, kdy je kůže víc namáhaná, a nevím, nevím, jak by se na něho tvářily ty opravdu silně suché a popraskané ruce.


Crabtree & Evelyn jsem dostala k Vánocům, voní ze začátku pomerančově, ale po chvíli se rozloží i ty bylinky (eukalyptus a šalvěj), takže můj favorit to taky úplně není. Mám od nich rádši ty klasické vůně, levanduli, Rosewater nebo La Source. Obal je pro ně typický, elegantní retro kovová tuba s malým šroubovacím víčkem. Hlavně s namazanýma rukama jde někdy hůř zavřít, párkrát jsem si zanadávala :D


Konzistence je tak akorát, není tak hutná, vyhovuje mi víc. Krásně se roztírá a vstřebává, sice taky ne úplně hned, ale rychleji než Garnier, ruce jsou po namazání hebké. Ten pocit "mám namazané ruce" nevydrží tak dlouho jako u Garnieru, ale na druhou stranu vidím rozdíl z dlouhodobého hlediska. Lépe se mi zahojilo popraskání, při vynechání mazání se mi nevrátilo tak rychle a ruce prostě i při nepravidelném mazání vypadaly líp.

Takový menší román, že?

Dostupnost je horší, seženete ho buď v kamenném obchodě ve Slovanském domě nebo přes e-shop. Tenhle je v mini verzi 25 g a byl součástí sady, plná 100 ml balení C&E krémů stojí 450 Kč. Není to málo, ale vzhledem k tomu, že jsem nemusela mazat tak často, mi tohle balení vydrželo stejně dlouho jako velký Garnier, a mazala jsem se s ním tak nějak radši. Momentálně mají navíc na internetu i v obchodě akci 3 za 2 a novou řadu Pear and magnolia.

Vlevo Garnier, vpravo C&E, najdi deset rozdílů :D

Já osobně jsem si víc oblíbila krabíka, jeho složení taky sice není žádná hitparáda, ale je i na tom efektu vidět, že obsahuje víc těch "lepších" složek, různých olejů, dimethicone je třeba až ve druhé polovině. Garnier je fajn, ale přijde mi to tak naoko, pokud ho používáte, tak je super, ale jakmile vynecháte, tak vidíte, že kůži vlastně nic nedal. Je to můj osobní dojem po několikaměsíčním poctivém testování, ale narazila jsem už i na zkušenosti, kdy holky C&E krémy vysušovaly.
Znáte některý z těchto krémů? Jste ochotné do krému na ruce investovat? A jaký je váš oblíbený?

14 komentářů:

  1. No mi se krabík hlavně hrozně líbí vzhledově. Nikdy jsem jej sice neměla, ale tenhle vzhled "lepidla" fakt můžu ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak C&E mám moc ráda... Ale top star je pro mne Eucerin =o) ten mi prostě vyhovuje ve všech směrech...
    Naopak propadák je Bioderma, po které mi jakoby vrže kůže :-D jo, zní to divně, ale to ten krém dělal a strašně mi to štvalo...

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám teď docela ráda krémy od Manufaktury, sice hydratace by mohla být lepší, ale baví mě jejich vůně :)

    P.S. Psala jsi mi pod článek s EDM, jestli chceš, udělám ti odsypek světlého Bare Minerals na vyzkoušení ;) Kdyžtak se mi ozvi na mail nebo na FB.

    OdpovědětVymazat
  4. Moje sestřenice miluje Crabtree a kupuje od nich snad všechno, mně docela vadí ta cena, protože se mi zdá, že za takovou pálku by to měl být větší zázrak :D Na druhou stranu kvalitní krémy na ruce mám ráda, například ten od Loccitane! :)

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já si krémy CE kupuji docela často, protože mi přijdou hodně dobré a vyhovují mi. Teď jsem si pořídila od Mixy a taky super, ale k CE se určitě zase časem vrátím :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já už to CE nemůžu skoro ani vidět :-D Přijdou mi hrozné, a to mám ještě skoro plné tyhle tři mini verze....achjo. Ale vůně je super, to se musí nechat.
    Aktuálně jsem došla k tomu, že mi nejvíc vyhovují krémy od Alverde. Včetně toho tělového másla, mám po něm úplně nejlepší ruce :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten Crabtree vypadá moc pěkně, jen je škoda té ceny a špatné dostupnosti, to nebude nic pro mě :-/

    OdpovědětVymazat
  8. No ty kráááso, to složení C&E mě skoro položilo na lopatky! :D
    K otázce: ne, neznám ani jeden a zřejmě ani jeden nekoupím :) Silikonové konzistence nesnáším a investice do spotřební kosmetiky v řádech stokorun rovněž :) Takže děkuju, článek je pro mě každopádně přínosný ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  9. Do krému na ruce zase až tak moc neinvestuji. Teď používám od značky Lavera nebo mi vyhovuje i kokosový olej. Crabtree & Evelyn vypadá hezky, líbí se mi design obalu.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je divný.. já jsem měla ten krém od Garnieru a byla jsem úplně vytočená, jak byl tekutý.. ty píšeš hutný.. tak přemýšlím, jestli jsem neměla nějaký vadný kus..

    Crabtree & Evelyn jsem měla z Ladyboxu a vyhovoval mi :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  11. Ja som mala ten garnier, o ktorom píšeš, ale nebola som teda vôbec spokojná:( mám rada, keď krém na rukách vonia dlhšie ako 5 minút a to u mňa zatiaľ splnili len limitky z yves rocher..

    http://70sukienmala.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. viem si predstavit to nadavanie pri zatvarani(o;

    gomistories

    OdpovědětVymazat
  13. Na obranu bambuckého másla si dovoluji podotknout, že je ve složení obou recenzovaných výrobků, takže jestli u Garnier krému bylo něco závadného, asi to byla jiná neplecha. Bambucké máslo s úspěchem používám na spoustu věcí samotné (momentálně třeba v krabičce od Saloos) a žádný nakyslý pach se tam, prosím pěkně, neschovává! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Garnier poznám, je to taká klasika, ten druhý nie. Mne osobne veľmi vyhovuje Yves Rocher s nechtíkom alebo Lambre , ktorý je perfektný ;) Do krémov na ruky nie som ochotná investovať veľa, pretože si ruky krémujem po každom umytí a drahé by teda u mňa zmysel nemali :D
    Pozývam ťa do mojej giveaway
    http://bynicka.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!