neděle 18. května 2014

Levandulovo-melounový šampón Faran

Když jsem dostala možnost vybrat si na testování nějaký výrobek z nabídky e-shopu Biooo, tak jsem automaticky sáhla po tomhle šampónu. Jednak mě zaujala vůně (dejte do něčeho levanduli a skočím po tom), ale hlavně jsem chtěla zkusit něco od téhle zatím na blozích neprofláknuté značky Faran. Je to izraelská firma, jejich kosmetika je 100% přírodní a ručně vyráběná, neobsahuje vodu, má certifikát Ecocert a samozřejmě není testovaná na zvířatech. V nabídce jsou mýdla, pečující i dekorativní kosmetika.


Na první pohled se mi zalíbilo balení - šampón je v jednoduché štíhlé lahvičce s klikacím víčkem, celý je ještě ukrytý v pevné krabičce. Stejný design mají i ostatní jejich výrobky a musím uznat, že je fakt povedený. Vůně je krásně levandulová, ale v pozadí je cítit i meloun a citrón, je svěží, rozhodně ne chemická. Navíc je z vlasů cítit ještě i druhý den po umytí, což je super a dlouho se mi to s žádným šampónem nestalo. Jediné, s čím jsem měla trochu problém, je konzistence. Šampón je řidší a opravdu hodně tekutý, já jsem zvyklá si ho nejdřív nalít do dlaní, rozetřít a pak dát do vlasů, s tímhle mi to moc nešlo a ze začátku mi ho většina skončila ve vaně.


Jestli jste někdy měly přírodní šampón, tak víte, že ten pocit při mytí a hlavně smývání je jiný než u běžné produkce. S drogérkovým šampónem máte pocit uhlazených vlasů (takový ten "silikonový"), s tímhle jsou na omak takové drsnější a hrubší. Vidět to ale samozřejmě není, po uschnutí taky rozdíl nepoznáte. Neobsahuje pěnidla, ale pění oproti jiným přírodním, které jsem zkoušela, perfektně.


Vlasy jsou po umytí nádherně nadýchané, lehké, lesklé a voňavé. Bez potřeby mytí mi vydrží tři dny, a to je mám spíš mastnější, obvykle myju každý druhý den. Všimla jsem si taky, že se mi zlepšilo padání vlasů po umytí a rozčesání. Dřív jsem je tahala po hrstích, teď mi vypadnou tak dva tři. Podle mě to souvisí s tím, že se mi jeho používáním pročistila pokožka hlavy, která teď není zanesená drogérkovou chemií. Nejsem žádný fanatický odpůrce silikonů a SLS, nikdy jsem neměla problémy se svěděním pokožky hlavy a podobně, ale tohle padání je prostě fakt, který vidím v hřebenu na vlastní oči.


Rozhodně ho tedy můžu doporučit, ještě se dělá ve variantě rozmarýn/máta a aloe/jojoba. Objem je 220 ml a seženete ho buď v kamenném obchodě Biooo nebo na jejich e-shopu (klik) momentálně v akci za 362 Kč.
Znáte tuhle značku? Používáte přírodní šampóny?

Děkuji Biooo za poskytnutí produktu k recenzi.

19 komentářů:

  1. Já už ty blogy fakt nebudu číst. Šampon vypadá božsky a od nákupu mě odrazuje jen fakt, že mám šamponů nakoupeno tak na rok dopředu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tenhle se mi líbí moc! :) škoda, že nemám víc hlav, zatím mi moje zásoba šamponů spíš stačí. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Značku vůbec neznám, ale působí na mě moc sympaticky. Navíc se mi moc líbí to balení a věřím, že vůni bych si zamilovala. Levanduli já totiž můžu. Díky za super tip na přírodní šampón.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  4. Ten obal je asi tak nejhezčí co jsem kdy viděla, asi si ho musím objednat!

    OdpovědětVymazat
  5. O téhle značce jsem taky nikdy neslyšela, vypadá náramně sympaticky! Já teď používám Timotei Pure, ale ten stoprocentně přírodní není. I tak je to veliká změna a myslím, že se to mým vlasům i líbí. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Faran se mi hrozně líbí, ale zatím od nich nic nemám :) Snad se časem poštěstí a já si jej pořídím. Ten obal je fakt super ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tuhle značku vůbec neznám ale hodně jsi mě na ní nalákala! Vypadá to skvěle :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna mám v plánu objednávat z biooo. Zatím jsem si vybrala na zkoušku šampon na barvené vlasy od Natura Siberica, ale jak tak koukám zkusím i tenhle. Zrovna šamponů není u mě nikdy dost :) Hlavně, když voní po levanduli, po té bych se také utloukla.

    OdpovědětVymazat
  9. Pro mě je celkem drahý, já na svoje vlasy vypotřebuju šampon za chvíli. Ale taky chci přejít na přírodu, takže zkusím Naturu Sibericu a kdyby to nebylo ono, zainvestuju do něčeho lepšího. Tuto značku neznám, ale vypadá moc sympaticky. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ach, to asi potřebuju! <3 Všecko, co jsi popsala, to je přesně to, co u šamponů hledám. :-) Až na tu cenu, teda, ale zase čím víc toho zkouším a sleduju složení, tím víc chápu opodstatněnost ceny, takže jo, dobrý. Určitě kouknu, co dalšího má značka v nabídce :) Zvlášť absence sulfátů mě těší...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  11. Tak ten šampón mě zaujal hodně. Už to balení je krásné a jestli je tam levandule a ještě to má ty účinky co píšeš, asi zainvestuji.

    OdpovědětVymazat
  12. Samponik vyzera fakt dobre,mna caka teraz testovanie samponu od Biobeauty,tak uvidime ako obstoji.Aktualne tych samponov veru nemam vela,takze dokupovat zasoby si mozem dopriat:)

    OdpovědětVymazat
  13. Značku Faran neznám, ale moc se mi líbí design balení a ta vůně musí být fantastická.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Vůbec tuto značku neznám, ale láká mě to :)
    Moc hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  15. Nějaký takový šampon právě sháním! přírodní a s levandulí ! určitě si ho objednám! pěkně recenze!

    OdpovědětVymazat
  16. Já už dlouho po nějakých přírodních koukám, ale pořád se nějak nemůžu rozhodnout. Používám Kerastase a bojím se, že si vlasy nezvyknou:-(

    OdpovědětVymazat
  17. Tak ten vypadá naprosto božsky.. Už jsem po něm pokukovala a teď ho chci ještě víc! :)

    OdpovědětVymazat
  18. To vypadá jako něco, co nutně a bezpodmínečně potřebuji. Hned se na něj běžím juknout a uvidíme jak to dopadne :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já teda přírodní kosmetiku moc nepoužívám, ale tohle vypadá fajn a hlavně, ta kombinace ve vůni, hmm to mě láká:))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!