pátek 27. června 2014

Sebo Végétal péče proti drobným nedostatkům pleti

Asi už jste si všimli, že mám hodně ráda kosmetiku Yves Rocher. Letos přišli s novou řadou Sebo Végétal pro smíšenou až mastnou pleť. Proto když jsem sháněla nějaký denní krém, poohlédla jsem se po Péči proti drobným nedostatkům pleti právě z téhle řady. Nejdřív jsem byla na vážkách, protože na stránkách je uvedená jako gelový krém, ale po vyzkoušení textury v obchodě jsem zjistila, že to je spíš lehký krém a v nějaké akci jsem ji popadla.


Nejdřív něco z oficiálního povídání - péče má absorbovat přebytečný maz, stahovat póry, pleť vyhladit a zmatnit a hydratovat na 24 hodin. Účinná látka v celé řadě je šišák bajkalský (ten bývá v kosmetice pro mastnou pleť celkem často). Je bez parabenů, minerálních olejů a barviv. Ale pozor! Na oficiálních stránkách je uvedeno, že i bez silikonů, ale je tam dimethicone (viz poslední obrázek, se složením).



Obal je moc pěkný, krém je zabalený ještě v papírové krabičce, je to roztomila kulatá skleněná dózička. Nevýhoda je, že je trochu těžší a třeba na cesty tvarově ne úplně vhodná, někomu taky může vadit to šahání prsty. Konzistenci jsem už trochu načrtla, je to takový našlehaný krém, ale ne typu Steamcream, je hutnější, gelovitější, ale ne vyloženě gel. Stačí ho malinko, dobře se vsakuje a hned můžu nanášet make-up, žádné žmolky nehrozí. Vůně je takový ten jak já říkám "okurkový" typ, svěží, voní prostě po šišáku, pokud jste ho už v něčem měly (chlapi tu předpokládám nejsou :), tak ji znáte.


A teď ke slibovaným vlastnostem. Zmatnění se dostavuje okamžitě a je fakt vidět. Já teda nemám vyloženě mastnou a lesklou pleť, ale trošku ta T-zóna problémová je a tenhle krém ji opravdu dokáže zmatnit, hned po nanesení, všimla jsem si toho na první pohled. Na póry moc netrpím, ale i na těch mých malinkých je stažení vidět. No a hydratace je hodně dobrá, necítila jsem žádné nepohodlí nebo přesušení. Nevím, jak by stačil v zimě, ale na léto je to podle mě ideální krém, i díky té příjemné konzistenci.

české povídání bylo na fólii, kterou jsem vyhodila, tak jsem vyfotila alespoň anglickou verzi

Musím přiznat, že poslední dobou jsem trochu změnila přístup k péči o pleť a mám ji relativně v dobrém stavu, až na takové ty každoměsíční drobnosti. Velkou zásluhu připisuji i téhle péči, pleť je díky ní viditelně pročištěná, nedělají se mi dokonce ani černé tečky kolem nosu. Pleť je po aplikaci hebká a vyhlazená, částečně asi i díky tomu silikonu, ale nijak jsem na něho nereagovala a když ne já, tak asi nikdo :D


Rozhodně tedy koupě téhle péče nelituji, až mi dojde, tak si ji nejspíš koupím znovu a možná z téhle řady zkusím i další výrobky. Seženete ji buď v kamenných obchodech Yves Rocher nebo v e-shopu, plná cena je 340 Kč za 50 ml, ale akce mají u Rochera v jednom kuse, já jsem ji kupovala zhruba za 200 Kč.
Zkoušely jste něco z řady Sebo Végétal?

13 komentářů:

  1. Já měla vzorek a podarovala jsem v rámci giveaway. :D Možná jsem to neměla dělat. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tenhle byl celkem fajn. Už jsem ho dodělala, zdá se mi, že hrozně rychle zmiznul (nebo ten čas tak rychle letí?) a uvažovala jsem, jestli po něm sáhnout znovu. Ale vzhledem k tomu, že doma ještě nějaký pleťový krém mám, tak jsem to odložila.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám od YR pouze micelárku která byla v LB a nijak zvlášť mě neoslovila. Ovšem tento krém nevypadá vůbec špatně. Teď mám krémů dostatek, takže zatím o koupi toho neuvažuji. Ale časem není nic vyloučeno.

    Radu - Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá hezky, ale jakmile je v kosmetice něco původem z kokosového oleje (to Coco-něco v tomto krému, nejčastěji Caprilyc Triglyceride), tak mě to ucpává :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mám s kokosákem problém (nejen na obličeji, ale třeba i ramena a výstřih), třeba v těch Kivvi věcech mi taky dělal neplechu, ale jenom ten čistý, u těch ostatních Coco-něco věcí jsem to nevypozorovala...

      Vymazat
  5. ja YR kremiky nemusim, podla mna vsetky lepia a neposobia moc dobre na pokozku :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tenhle vůbec nelepí, to bych nebrala! já je mám naopak ráda, tohle už je druhý, co jsem si od nich oblíbila, ale třeba přítelova mamka měla z té řady Elixir 7.9 a udělala se jí vyrážka :(

      Vymazat
  6. Ja som skusala ten hydratacny z oranzovej rady..a bol na mna hydratacny az prilis :) Ale na tuto radu pocujem len same chvaly :)

    OdpovědětVymazat
  7. Chm, to nemám vůbec ráda, když kecají o složení :-( Přitom si to každý snadno zkontroluje, ale tak třeba se fakt jen spletli....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že určitě, protože na obale jsou vypíchnuté jen ty tři věci, takže se asi jen upsali. nevím, jak na tom českém povídání přímo na obale, zajdu se na to během zítřka podívat

      Vymazat
  8. Tuhle péči jsem dobrala asi 14 dní zpátky :-) Taky se k ní možná časem vrátím, byla jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám z Yves Rocher pár svých oblíbenců, které používám roky a asi i budu, dokud je nepřestanou vyrábět :D Tenhle krém by pro mojí pleť asi moc nebyl, ale v minulosti jsem od YR měla nějaký hydratační a ještě nějaký pro první příznaky stárnutí a oba byly fajn :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá pěkně,krémy od YR mám moc ráda:) Vždy jsem s nimi byla spokojená!:) SKvělý článek!:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!