sobota 27. září 2014

Arganový zázrak od Saloosu

Už je tomu pár měsíců, co jsem si navykla na používání olejů. Dokonce jsem na noc úplně vyřadila klasické krémy a na obličej i pod oči používám jediného univerzálního pomocníka - regenerační obličejový olej Bio Argan Revital od české firmy Saloos. Momentálně dodělávám druhé balení a určitě si půjdu pro další, tak moc si rozumíme!


Obal je skleněná lahvička se šroubovacím víčkem a kapátkem, potisk klasický saloosácký, neprosakuje a neteče. Kapátko je pohodlné, na jedno zmáčknutí do sebe natáhne dostatečné množství na namazání celého obličeje. Ke konci se mi ale u obou lahviček nějak rozbilo, už tolik nesaje, takže si olej prostě nalévám z hrdla. Hodně lidí si stěžuje, že jim arganový olej smrdí, sama jsem ho v čisté verzi nikdy neměla, ale v tomhle je taky jojobový a šípkový olej a esenciální oleje (levandule, růže, lemon tea tree), takže voní tak trochu po růžích a levanduli.


Olej je sice primárně určen na výživu a hydrataci zralé a suché pleti, ale rozhodně s ním nic nepokazíte ani s pletí citlivou či mastnější, já sama mám smíšenou a sedí mi perfektně. Jojobový olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a vitamín E, které pokožce navrací pružnost, arganový a šípkový zase na antioxidanty, které pleť chrání před projevy stárnutí (což už se s mým čtvrtstoletím hodí).




Večer po odlíčení a tonizaci vmasíruju 5 až 6 kapek do ještě vlhké pleti, občas i na krk, jemně pod oči. Olej se po chvíli krásně vcucne, pleť vypadá hned svěží a vypnutá (až se mi skoro na jazyk dere to pekelné slovo naducaná!) a i ráno po probuzení nevypadám tak zomboidně, nemám váčky pod očima a fleky. Olej sice nepůsobí proti vzniku pupínků, ale když už se mi nějaký udělá a já ho krásně rozhnípu, tak do rána se jizvička zmenší a nevypadá to tak strašně, hojení je celkově rychlejší.


Pokud vám klasický arganový olej nesedl, ale chcete vyzkoušet jeho zázračné účinky, můžu tenhle jedině doporučit. Seženete ho třeba v Biooo nebo v DM drogerii, cena se pohybuje kolem 170 Kč za 20 ml, lahvička mi při každodenním používání vydrží tak dva měsíce.
Používáte arganový olej? 

16 komentářů:

  1. Argan miluju a tenhle olejíček je skvělý :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Saloos olejíčky miluji a ani tento není vyjímka. Měla jsem ho loni a jelikož patří mezi ty lehčí oleje, tak jsem ho používala klidně ráno pod makeup, nebo jsem ho vtírala do konečků vlasů. Myslím, že bych si ho měla co nejdříve zase pořídit. Byl skvělý :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  3. Je super, mám přesně tenhle a v poslední době ho používám jako odličovač očí a nemůžu si ho vynachválit:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, k čistému argaňáku jsem se ještě nedostala, ale tenhle fakt můžu ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se na něj furt chystám :) A s Tvojí recenzí jsem zase o krůček blíž :))

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jsem arganový olej nezkoušela, tenhle mě zaujal :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  7. Tento jsem zkoušela, ale moc mi nesedl. Více mi vyhovoval čistý arg.olej.

    OdpovědětVymazat
  8. Já nemám přímo Argan Revital, ale pořídila jsem si Bio arganový olej, který je naprosto perfektní. Výborně vyživuje a dovává pleti vše co má :) Za mě taky palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně sis vybrala dobře, ten Bio je o hodně lepší než tento ;) Mám je oba vyzkoušené.
      blog Měj se ráda

      Vymazat
  9. Si ho budu muset zas někdy koupit, asi na zimu, tenhle je můj nejoblíbenější :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, arganový olej používám proklatě hodně, vyzkoušela jsem více značek, ale bohužel tento od saloosu mi připadal nejhorší, proto mě udivuje tvá chvála :) Zkusila jsi jiný? Třeba Ryor je dobrý za dobrou cenu, ale i jiné, píšu u nich seriál na svém blogu (hledej pod štítkem arganový olej), no pár dílů mám rozepsaných, jen je dokončit :) Takže pokud tě to zajímá, mrkni ke mně na blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím ne, vyhovuje mi, že to není jen čistě arganový olej, ty EO mě nijak nedráždí, pleti sedí, tak teď nemám důvod měnit :)

      Vymazat
  11. Pěkný článek, pro mě je to novinka a zaujala mě

    OdpovědětVymazat
  12. Láká mě velice, momentálně používám odličovací olej ve stejné verzi, tak si říkám, abych zase nebyla moc přeolejovaná... dilema.

    OdpovědětVymazat
  13. za mna bohuzial nie, olej sice vonia super, ale na moju zmiesanu tvar moc nesedi, strasne mi ju masti, na telo je ale vyborny, na plet mi sadol lepsie obycajny 100% arganovy olej

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!