neděle 21. září 2014

Burtovy včeličky

Když jsem se v Chorvatsku v drogérii dívala na stojan s balzámy na rty (kterých podle mě mají o dost víc než my), tak mě nejvíc zaujaly právě tyhle přírodní od americké značky Burt's Bees. Historie značky sahá do roku 1984 a jejich prvními produkty byly svíčky ze zbytků včelího vosku z úlů. Postupně začali vyrábět i balzámy na rty a další pečující kosmetiku, to vše ze samých přírodních ingrediencí. Balzámy šly zřejmě docela na dračku, jeden den jich bylo několik druhů, pak jsem přišla později a našla jsem jen přírodní nebo tenhle vyživující s mangovým máslem. V nabídce měli i tělovou kosmetiku, ale bohužel na dovolené nebylo peněz nazbyt :D


Obal je klasický tyčinkový, takové mám nejradši, zabalený ještě v papírové krabičce s obrázkem "příchutě". Vůně je prostě čisté mango. Žádná chemická slaďárna, ale úžasná, šťavnatá a silná vůně manga, která je cítit i přes zavřené víčko. Voní i na rtech, ale po olíznutí žádnou chuť nemá. Konzistence je tak akorát, při kontaktu se rty taje a hladce se nanáší, nedělá žádný povlak.


No a samozřejmě nejlepší jsou ty účinky. Balzám rty krásně hydratuje a tak akorát promastí na dlouhou dobu, žádné přemazávání každou půlhodinu jako se slavným EOSem. Pokud ale trpíte na hodně rozpraskané rty, tak nečekejte zázrak na počkání; když jsem měla takové to horší období (kombinace soli a slunce a nemazání se holt projevila), tak se balzám jakoby vstřebal a bylo třeba mazat častěji a chvíli trvalo, než se mi rty zahojily.


Rozhodně je ale efekt z dlouhodobého hlediska lepší než u levnějších balzámů z drogérky s "ropným" složením. Ty mi sice třeba udělají hezké rty rychleji, ale pak se jeden den nenamažu a zase mi vyschnou a popraskají. Kvalitní složení se prostě nezapře a co se týče balzámů na rty, tak přecházím už jenom na ty čistě přírodní.


Bohužel, co se týče dostupnosti u nás, tak Burt's Bees seženete asi jenom na internetu. Na Heurece vám vyjede seznam e-shopů, kde jsou k dispozici, z těch mnou ověřených je to třeba Galaxie Přání, ze zahraničních mám zkušenost akorát s Feel Unique, kde mají i kompletní sortiment tělové kosmetiky. Já jsem balzám kupovala za 40 kun, což je zhruba 150 Kč, obsah je 4,25 g.
Znáte tuhle značku? Používáte přírodní balzámy nebo složení neřešíte?

14 komentářů:

  1. určitě přírodní :)! Pokud si vzpomínám, tak zrovna BB jsem nikdy neměla, ale věřím tomu, že je skvělý :). A musí nádherně vonět, taky bych si vybrala mango :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle značku znám a je mi strašně líto, že se u nás nedá běžně koupit. Sama používám balzámky Kosmín a na hodně zničené rty Carmex, ten jediný mi je přes noc dá do kupy.

    OdpovědětVymazat
  3. Objednávala jsem z Galaxie přání a je to skvělý balzám, určitě koupím znovu, jsem moc spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  4. Woooow, tak to se stydím, že jsem ho nepoznala na FB. Tohle je totiž můj top balzám, ještě s A-dermou se dělí o první místo. Miluju ho, ještě mám doma jeden v zásobě a asi se k BB balzámům budu průběžně vracet. Kupuju vždy na FU, jelikož objednávám často, tak není nic lehčího než přihodit jeden balzámek.
    Složení se moc líbí. Klasické paraffinum liquidum balzámy rovnou posílám dál, z konvenčních věcí mi zůstává jen ta A-derma, protože pomáhá a složení jsem si u ní nikdy nečetla, používám totiž léta letoucí při opravdových krizích.

    OdpovědětVymazat
  5. Chci chci chci! Na balzámky jsem úchyl, a tehnle mám na wishlistu, doufám, že mě brzy pošlou na služebku někam, kde tyhle balzámky koupím :D

    OdpovědětVymazat
  6. Co se týče složení, tak nejsem chytrá opičky, složení nerozumím, ale říkala jsem si, že bych se v tom mohla víc vzdělat :). Balzám vypadá pěkně, ale ta cena už se mi tak nelíbí
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  7. Mám úplně stejnou příchuť, už asi od loňských Vánoc a pořád se nemůžu donutit ho domazat. Vůně je parádní, to jo, ale ta hydratace a výživa.. je to slabota, přemazávám co chvíli. Holt mi slunečnicový olej a kokosák moc nestačí. Z mého pohledu jsou mnohem lepší Crazy Rumors a úplně bezkonkurenční je Badger's.
    A jo, složení si čtu..vazelína a minerální oleje mi na rty nesmí, akorát je vysuší a podráždí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm hmm, to je blbé, já jsem s ním fakt spokojená, ale moje rty nejsou zas tak náročné, netrpím vyloženě na popraskání nebo silné vysušení... ale určitě chci zkusit i CR, Badger's a taky Hurraw a Dizao.

      Vymazat
  8. Značku vůbec neznám, ale vážně mě zaujala. :) Na balzámky jsem mírně ujetá, kupuju hodně a moje rty si to i vyžadují, často jsou rozpraskané.. A tenhle balzámek vypadá moc pěkně.. A ještě mangový! Hmmm :))

    OdpovědětVymazat
  9. Jedny z nejmilejších balzámků, stokrát ano! :)

    OdpovědětVymazat
  10. ten budu muset zkusit, patlátek na rty nemám nikdy dost a kór těch vychvalovaných :))

    OdpovědětVymazat
  11. Já kdysi měla, vlastně ještě mám, barevné tyčinkové balzámy. Barví krásně a na balzám i barva dost vydrží. Na začátku jsem si nerozuměla s mentolovou vůní, ale pak mě to přešlo, teď už to neřeším. Kupovala jsem je v nějakým větším balíku z ebay a tehdy mě jeden vyšel asi na 80 kaček. Je mi celkem líto, že BB tu nikde nemáme, je mi jasný, že bych tam našla hafo oblíbenců. Jako víš co, jen když o něčem napíšeš, že to má vůni čerstvého šťavnatého manga - můžu to nechtít? :D
    Btw, co tě pohnulo k používání přírodních balzámků?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  12. Přírodní, přírodní! Je to na rtech něco naprosto jiného, než konvenční balzám.
    Mango balzámek mám od Romči z Wold in a Snow Globe a je dokonalý, voněl hned po otevření balíčku, úžasný! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!