pondělí 27. října 2014

Astor Mattitude: lesk nemá šanci!

Tenhle matující pudr Mattitude Anti Shine od značky Astor jsem vyhrála v soutěži u Kačky z Once Upon a Time... Pudr je každodenní součást mého líčení a protože mám trochu mastnější T-zónu, tak jsem ráda za každý, který dokáže ty lesknoucí se partie udržet trochu na uzdě. Na druhou stranu ale nechci úplně matný obličej, líbí se mi takový ten zdravý a přirozený "glowy efekt".


Obal je obyčejný, neurazí, nenadchne. Prasklý je, protože mi spadl na zem, ale i tak je plast celkem chatrný a co se mi teda vůbec nelíbí je, že víčko nedrží pořádně, jen se na spodní část nasune. Pudr s sebou přeci jen člověk občas nosí v kabelce a tenhle bych si tam radši nedala, riskujete otevření. Vůně je klasická pudrová, jemná, z obličeje nijak cítit není. K dostání je celkem ve 4 odstínech, já mám 002 Porcelain.

levitující pudr :D

A odstín je trošku problém... Na pudru je uvedeno, že je transparentní, ale to opravdu není. Většinou si stěžujeme na tmavé make-upy a podobně, ale s tímhle pudrem mám i já, ředitelka vápenky, lehce mrtvolný pocit. Je opravdu hodně světlý (to nechci vidět tu 001!) a po nanesení na celý obličej vypadám až nezdravě, úplně mě zabělí. Proto ho používám jen na ty mastící se části, nos a čelo, protože jinak si s ním připadám děsně.


Co se ale týče matujících schopností, tak ty jsou vynikající. Ráno nanesu, večer po 8, 9 hodinách v práci se pořád nelesknu, takže tohle splňuje na jedničku. Docela dobře kryje, při vrstvení je pak už trochu vidět, ale vzhledem k tomu, že vydrží matovat opravdu dlouho, tak není potřeba během dne přepudrovávat.


K dostání je klasicky v drogériích za 149 Kč, obsah je 14 g, což mi přijde jako dostatečně velké množství. Na webu Astoru je o něm nějaké povídání a pro zájemce i složení (kokosový olej mě upřímně trochu překvapil). Aplikuju ho houbičkou a normálně ho i lehce roztírám, nebyl s tím problém. Zmenšení výskytu vrásek a pórů jsem si nevšimla, to by mě zajímalo, který pudr na světě to dokáže :D takže pokud jste hodně velké bledulky a hledáte něco pro spolehlivé zmatnění pleti, tak tenhle pudr můžu doporučit.
Používáte matující pudry nebo vám trocha lesku nevadí?

13 komentářů:

  1. Tak ten vypadá moc dobře, vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám mastnejšiu T- zónu a zatiaľ som sa po každom púdri aj tak po čase leskla. Hlavne nos a čelo, čiže treba líčenie opravovať. Ale to je asi aj normálne pri takom type pleti. Tento púder mám tiež doma a už som ho chcela aj začať používať, ale mám načaté asi 3 ďalšie púdre, tak som ho zatiaľ odložila, ale som zvedavá, aký bude. Snáď ma v dobrom prekvapí.

    OdpovědětVymazat
  3. Bez pudru se neobejdu (na rozdíl od makeupu) a když doma nemám pudr, jsem z toho špatná (kecy tohle se nestává, vždy doma nějaký musí doma nějaký být!). Tenhle nevypadá špatně, myslím, že bych zvládla i mrtvolně bílou :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Mala som ho asi pred rokom a je naozaj super! treba si len vybrať tmavší odtieň aký by ste si pôvodne zobrali a budete spokojné...

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som ho mala a mozem konstatovat, ze je to lepsie co sa da v beznej drogerii najst. Bola som spokojna.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle je můj úplně první pudr, který jsem si kdy koupila! (Ach, vzpomínky na to, jak jsem netušila, že existují odstíny a když jsem šla podruhé "najisto", koupila jsem si nejtmavší odstín :-D)
    Teď, když jsem najela na přírodní kosmetiku, bych si ho už nekoupila, ale je pravda, že jsem ho měla moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Zabělí? kdyby nebyl testovaný, je to něco pro mě. I pudr alverde je na mě tmavý a korektor od nyx jakž takž sedí.

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle pudr jsem m2la a byl naprosto příšerný, hodně mě vysušil. A ty odstíny jsou blbé i u make-upů - také hodně světlé, že i bledule nadávají :-D

    OdpovědětVymazat
  9. mám uplně ten stejný odstín a je pravda, že je dost bílý, ale na zimu mi to nevadí, protože to jsem jak mrtvolka :-D
    psala jsem o něm zde: http://mujsvetkosmetiky.blogspot.cz/2014/09/pudr-astor-mattitude-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá dobře, možná nějaký tmavší odstín. Já bez pudru neodcházím z domova... :D

    OdpovědětVymazat
  11. vypadá dobře a jsem překvapená, že je tak světlý :)) bez pudru si nedokážu představit líčení, to je moje každodenní rutina :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!