neděle 19. října 2014

Sameťáci od Catrice

Jednou z nedávných novinek ve stojanech Catrice jsou tyhle mono stíny Velvet Matt Eyeshadow. Původně jsem chtěla jen jeden odstín, světlý, protože to je moje barva, jiné stíny nenosím, nakonec jsem zaexperimentovala a pořídila jsem si i ten šedý. Bohužel mi ale nesedl, takže o něm to dneska tolik nebude, jen swatch, protože jsem ho měla na očích půl dne, což mi na objektivní hodnocení přijde málo.


Oficiální popis mě trochu mate, protože stíny mají obsahovat "třpytivé pigmenty pro sametový efekt". Nebojte se ale žádných viditelných třpytek, každopádně úplně matné stíny taky nejsou. Konzistence je opravdu sametová, po přejetí prstem jsou stíny hebké, i na oko se nanáší jedna báseň, pracuje se s nimi skvěle.

u obou odstínů mám dvě vrstvy

Pigmentace je je u obou velmi slušná, světlý je o něco výraznější. Co se týče toho praskání, o kterém se často píše - světlý je bez problémů, tahám ho všude možně, spadnul mi a zatím drží, naopak ten šedý puknul cestou z obchodu a pak i lehce po focení, takže tam nějaká výrobní vada určitě bude.


Můj oblíbenec je 010 Vanillaty Fair. Je to krásná světlá barva, lehce do vanilkova, sytá, na očích výrazná, ale zároveň decentní, hezky rozzáří. Nepráší, neopadává pod oči, jen se později začne lehce slévat do vrásek. Výdrž je (bez báze, vůbec ji nepoužívám) zhruba 5 hodin, pak se začne vytrácet, ale ještě večer tam nějaké stopy jsou, úplně nezmizí. Pokud použijete bázi, tak si troufám říct, že vydrží hezky celý den.



Druhý odstín je 050 Welcome To Greysland!, krásná šedá, řekla bych, že taková polomatná. V krabičce i na oku občas háže takové hnědavé a vínové odlesky, je to trochu chameleon :) práší o něco víc, výdrž nechci posuzovat, protože jsem ho měla opravdu jen pár hodin. Pak jsem usoudila, že mi nesluší, ale posílám ho dál k Siu, tak třeba bude nějaká větší recenze u ní (budu se modlit, aby stín do té doby neexplodoval úplně).


Vanilku používám denně a jsem s ní spokojená, ale já zas na ty stíny nejsem tak náročná a nevadí mi ani menší výdrž. Pokud stínujete víc (a lépe než já), tak si myslím, že mono za 104 Kč je pro vás zbytečnost a stejně radši investujete do nějaké kvalitní paletky. Celkově si ale myslím, že jsou stíny povedené, mají hezké barvy (ještě je v nabídce zelená, hnědá, růžová a burgundy) a v žádné kosmetické taštičce se neztratí. K dostání jsou ve vybraných Rossmannech, např. v Praze ve Florentinu nebo na Kladně v Oáze.
Máte některý odstín? A jakou máte zkušenost s tím praskáním? 

10 komentářů:

  1. Jsou krásné :) Já mám růžový odstín - přežil se mnou cestu domů naprosto v pohodě a doteď se žádné prasknutí nekoná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Určite ich skúsim :))

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si je nekoupila, nějak se mi nelíbily odstíny. Ta pigmentace je ale fajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Já nemám žádný, dívala jsem se na ně a byly všechny popraskané už v obchodě. :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Stíny jsem nezkoušela. Odstíny se mi líbí :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  6. Teda ty vypadají moc pěkně. :)) Ten světlý má vážně krásnou barvu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Chci chci chci! Hlavně ten vanilkový. Už se na něj chystám dlouho, oid té doby, co jsem o něm četla u An, ale bohužel se mi ještě nepovedlo se dostat do Rossmana, kde Catrice mají :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám ten vanilkový a jsem maximálně spokojená :).

    OdpovědětVymazat
  9. ten šedý je můj favorit, ten budu muset omrknout :) ale ten světloučký má moc hezkou pigmentaci a dobrých světlých stínů není nikdy dost :))

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem místo sameťáci četla smeťáci :-D Tvůj blog jsem objevila díky Ilce, moc se mi líbí :) A ty stíny také, jeden čas jsem si je chtěla pořídit, ale nějak jsem se nedokopala... tak snad někdy :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!