čtvrtek 16. října 2014

Zelené maskování

Značku Lush asi netřeba představovat a možná znáte i tuhle čerstvou masku, Zelinku (v originále Love Lettuce). Já jsem ji dlouho mívala jen ve vzorečkách, zkoušela jsem totiž různé druhy, ale tahle mi prostě seděla nejlíp, tak jsem se rozhodla jít i do plného balení.


Maska je určena pro vyčištění a rozzáření normální až mastnější pleti, což je přesně můj případ. Obsahuje mandlové skořápky pro peelingový efekt, zvláčňující mandlový olej, med pro hydrataci a valchařskou hlinku (co to je?) pro vypnutí pleti. O přebytečný maz se postará levandulová silice. Maska je čerstvá, takže nebývá vždycky skladem (myslím, že nové várky vozí na krámek ve středu) a je třeba ji uchovávat v lednici!


Strašně krásně voní po levanduli, ale není to čistá levandule, je "říznutá" něčím svěžím a zároveň zemitým, to bude asi ta hlinka a kaolín. Barva naprosto sedí ke jménu, maska je opravdu zelená a v textuře jsou vidět kousky mandlí.


Použití je klasické, maska se nanese na obličej (z ledničky krásně chladí!) a nechá 5 - 10 minut působit, pak se opláchne (mně se osvědčilo ji nejdřív stáhnout mořskou houbičkou). Pozor, abyste někoho nevyděsily, protože člověk v ní vypadá trochu jako voják :D Mám citlivější pleť, ale ani při delším ponechání na obličeji maska nijak nepálí, nedráždí ani nepne. Pleť je krásně obroušená, vyhlazená, rozzářená a zároveň tak akorát odmaštěná, vysušení nehrozí. Ani pak nemám potřebu se mazat nějakým krémem. Většinou se sama sebe po odlíčení lekám, ale po maskování se Zelinkou mám tvářičky růžové a hebké jako dětskou prdelku, i póry jsou krásně vyčištěné.


Jediné, s čím mám trošku problém, je spotřeba, která je cca měsíc od výroby. Snažím se maskovat pravidelně (2-3x týdně), ale i tak je to balení hodně velké. Tohle jsem ještě úplně nedodělala a za chvilku mu bude použitelnost končit, obracím se na vás proto s dotazem: jak dlouho vám Zelinka opravdu vydrží? Četla jsem různé recenze a často se objevovala zkušenost, že maska se rychle kazí a plesniví i před datem spotřeby, ale jde tomu zabránit zmražením. Mrazíte ji někdo? Jinak je k sehnání klasicky v Lush obchůdku v Palladiu nebo na e-shopu, 55 ml je za 289 Kč. A krabičky schovávejte, za 5 prázdných máte produkt zdarma ;)
Znáte tuhle masku nebo používáte jiné? A předem děkuji za radu ohledně spotřeby!

11 komentářů:

  1. No mě se maska bohužel zkazila i před datem spotřeby, ale obvykle to dělám tak, že si ji navzorečkuju do menších kelímků a zamrazím. Bohužel ani mražák není věčný, a když jsem po 3/4 roce cca našla zapomenutý vzoreček, byl taky plesnivý. Ale jinak mi to mražení vyhovuje :-) A zelinku fakt můžu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ji měla několikrát, je opravdu skvělá. Jedna z masek, u kterých jde vážně poznat rozdíl před a po. Bohužel se ale hrozně rychle kazí, mě se na ni několikrát objevila plíseň. A taky jsem měla ji problém vždycky dopotřebovat, a to jsme ji používaly s mamkou obě. Teď jsem ale objevila masku Kiehl's, která je ještě o něco lepší a hlavně vydrží dlouho, a nemusí být v lednici :).

    OdpovědětVymazat
  3. To musíš být úplný Fantomas s tou maskou na obličeji :D. Já jsem nezkoušela
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já nevím, mě Lush asi miluje, protože se mi nikdy nic nezkazilo :-D Mýdla mám doma 3 roky a stále jsou v původním stavu. Čerstvé masky jsem uchovávala normálně v lednici, nikdy nezplesnivěla. Jinak to balení by mohli udělat menší a zároveň snížit cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, zmensit a za mene. Ale adi by se jim to nevyplatilo.

      Vymazat
  5. Zas je problem, ze nektere plisne preziji i v mrazaku (po dnesni prednasce delam chytrou :D )... Ale rozhodne je to zpomali.
    Jupi, ja uz mam asi 7 kelimku, dojdu si pro bozi Oatimix :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzeráto lákavo, ja si vacsinou masky vyrábam sama z toho čo chladnička dá.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to vypadá super.. Já být Tebou bych asi masku kupovala napůl s kamarádkou a hned ji rozdělila. Pokud spotřebuješ do data spotřeby půlku, tak je to ideál a myslím že nebude problém někoho na společný nákup najít. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem sice neměla Zelinku, ale Cupcake a Drsňáka medíka (také čerstvé masky), které mi v lednici vydržely hodně dlouho po skončení spotřební doby (minimálně měsíc). Voněly i vypadaly pořád stejně, plíseň nikde. Ale možná má Zelinka citlivější složení, těžko říct...

    OdpovědětVymazat
  9. Ta maska vypadá skvěle! asi ji vyzkouším, mám taky mastnější pleť. Já měla čokoládovou a taky jsem měla problém se spotřebou, jelikož masky nepoužívám tak často a nakonec se mi na ni udělala plíseň, takže jsem kousek musela vyhodit. Jinak jsem s ni byla moc spokojená:) www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Pořád se o ní mluví a já ji pořád nemám :) asi tím, že bych si nejraději zašla do kamenného obchodu než to objednávat přes internet a poradit se třeba i přímo s pí.prodavačkou a porozhlédnout se po jiných produktech.
    moc pěkný blog :) začínám Tě sledovat :))
    PinkPomegranate

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!