neděle 4. ledna 2015

Moje štětce Real Techniques

S Ježíškem jsme měly (jo, měly :) takovou domluvu, že bych si moc přála jeden štětec od Real Techniques. Teď už mám skoro všechny, které potřebuju, takže mě v té souvislosti napadlo sepsat i dojmy z nich. Štětce jsem k líčení začala používat relativně nedávno, ale používám je denně, některé už přes rok, takže je mám vyzkoušené důkladně. Některé miluju, k jiným jsem si moc cestu nenašla, ale RT zůstává i tak mojí oblíbenou značkou.


Všechny moje fotky jsou dělané mobilem, protože teď u sebe nemám foťák, a tak jsem radši fotky celých štětců převzala z oficiálních stránek. Názvy jsou klikatelné, dostanete se na ofiko popisy štětců, najdete tam i tutoriály a různé další tipy, jak který štětec používat.


Moje první zkušenost s RT štětci byla se sadou Travel essentials, kterou jsem si objednala předloni v létě na iHerb (a na kterou jsem skoro půl roku čekala...). Pouzdro je super, to nosím neustále s sebou, protože často přejíždím a chci mít štětce chráněné. Jde dobře omývat a postavit jako stojánek, to se hodí třeba na sušení. Můj oblíbený a nejpoužívanější je růžový Multi-task brush, který používám na aplikaci tvářenek. Je krásně jemný, hustý, dobře nabírá barvu, nemám mu co vytknout. Bez něj bych se neobešla!

detaily štětců ze sady

Na oči je fialový Domed shadow brush. Vzhledem k tomu, že stíny téměř nepoužívám, neblendím, nedělám přechody, jen si vymaluju celé pohyblivé víčko světlou barvou, tak jsem si dlouho vystačila s malýma pěnovýma aplikátorama - jo, fakt mi vyhovujou! Tenhle štětec je sice skvělý, ale přijde mi, že barvu zbytečně moc "rozryje" a pak ji rozprašuje a není nanesená tak intenzivně. Není to ale nic nepřekonatelného, aplikátory jsem poztrácela, tak jsem ho teď vzala na milost :)

tady zřetelně vidíte, jak jsou štětiny pořád krásně husté a drží tvar - zleva stippling, domed, expert face a multi-task

Ze sady mi naopak vůbec nevyhovuje zlatý Essentials foundation brush, který má být na tekutý MU nebo korektor. Na MU mi přijde malý, pokrýt s ním hezky celý obličej nezvládám (zlaté prsty!), dobrý je snad jen na nějaké úzké prostory, třeba okolo nosních dírek. Korektor zase "žere" a pod očima skoro nic nenechá. Navíc je celkem drsný a trochu škrábe. Takže tenhle za mě ne.

Powder brush

I přes tuhle smíšenou zkušenost mě ale RT chytly a já si objednala další, tentokrát Powder brush (a už z ČR, na iHerb už nervy nemám). Pudrový štětec je extrémně huňatý a docela dlouhý, není to můj favorit, tak nějak se mi s ním nepracuje dobře. Sypké věci rozprašuje, slisované se mi kvůli delším chlupům blbě nabírají. Je ale hodně příjemný a občas po něm sáhnu třeba na bronzer, na takové jemné poprášení.

Expert face brush

Dalším přírůstkem do rodiny byl Expert face brush, který jsem vyhrála u Jany z Jane's Colours. Nejdřív jsem si nebyla úplně jistá, na co ho budu používat, ale je takový všestranný, že se u mě rychle zabydlel. Původně jsem ho kvůli malé hlavičce používala na fixační pudr pod oči, ale teď, co jsem objevila kouzlo rozjasňovačů, ho používám na ně. Je hustý a skvěle rozjasňovač nanese, vykonturuje, případně rozmaže. Další můj must-have!

Stippling brush

No a pod stromečkem jsem našla poslední, růžováka Stippling brush. Je to jediný, ze kterého mi zatím vypadly štětiny (a to je peru celkem brutálně a používám opravdu denně), ale naštěstí jen pár hned na začátku. Teď už má za sebou několik praní a drží. Má dvojí typ vláken a musím přiznat, že teda nejsou nejjemnější. Používám ho na zapracování tekutého MU, dělá krásný přirozený finish, ale určitě by šel třeba i na MMU nebo pudr. Rozhodně jsou lepší krouživé pohyby než vklepávání, jako to dělám třeba u kabuki štětce. Ten jsem na zapracování dřív používala (konkrétně tenhle), ale stippling dokáže MU do pleti prostě dostat líp, vypadá to pak fakt dobře. Takže i přes lehce hrubší štětiny ho taky doporučuju.

malá změna - u všech starších štětců mám "podepsanou" jen Samanthu, u nového stipplingu už jsou uvedené ségry obě

Celkově jsem ale se štětci Real Techniques velmi spokojená, mají kvalitní zpracování - ze žádného kromě stipplingu mi nevypadly chlupy, nerozlepujou se, nápisy se vůbec nešoupou, jen někde se lehce obrousila ta guma na spodku, jak je strkám do pouzdra. Vypadají krásně, ceny jsou podle mě přijatelné a já teď přemýšlím, který by se mi ještě hodil :D Ke spokojenosti mi chybí už jenom zkosený na obočí, ale ten je jenom v "oční sadě" s dalšíma čtyřma, které nevyužiju... Pak se mi ještě líbí Setting brush třeba na fixaci pudru pod očima nebo mini sada do kabelky. Tak uvidíme časem, znám se...

skoro komplet fešáci :) chybějící dva mám v Praze, ty s sebou nevozím

Nijak speciálně o ně nepečuju, občas je otřu odličovacím ubrouskem, jednou za čas dělám "velké praní" v dětském šampónu Mixa + dvě máchání, suším hlavou dolů v tom travel pouzdře. Přiznám se, že je máchám dost horlivě, ale zatím se mi nerozlepily a nevypadají, že by začaly, štětiny jsou uchycené opravdu dobře a pevně. Kromě sady jsou všechny z e-shopu Paradise of Beauty, se kterým mám dobrou zkušenost, dodání je rychlé a bez problémů, takže ho můžu doporučit.
Máte zkušenost s Real Techniques štětci? A líbí se vám nová luxusní edice? 

(zdroj)

Momentálně je k dispozici jenom v Anglii a USA (Boots a ULTA), ale na FB Paradise of Beauty jsem našla informaci, že během března/dubna by měly být k dispozici i jinde a že je možná budou mít ;)

22 komentářů:

  1. Velmi pekny stojan na stetce. Kde si ho kupila?
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) je to tenhle svícen z Ikei, ale je strašně fotogenický, že?

      Vymazat
  2. No vidíš - já zas chci z té oční sady pouze Deluxe crease brush - tak to bychom to mohly dát dohromady ;) Jinak žádný RT zatím nemám, ale objednala jsem si teď Setting brush :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem věrná Hakuro, ale Real Techniques mají krásné barvy.

    OdpovědětVymazat
  4. Na RT nedám dopustit, sama mám Expert face (používám na make-up), Powder a Shading. Určitě si chci pořídit i Blush brush, jelikož mám na tvářenku jeden ze Sephory a ten mi prostě vůbec nevyhovuje. Kažopdáně vlastním i Mini Brush Trio a rozhodně nemohu doporučit. Jediný použitelný z té sady je štěteček na oční stíny. Štěteček na make-up je tak malinký, že nestačí pomalu ani na korektor. Velikostně vhodný na make-up by byl štěteček na tvářenku, ale ten je zas tak jemný, že se tím pořádně nic rozetřít nedá. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych sic chtěla pořídit hlavně ten na tvářenku... :) Jinak mám snad všechny na oči, na pudr a na rozjassňovač a se všemi jsem moooc spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nad novou luxusní řadou mi skoro slina ukápla :-)
    Jinak ale moc fanoušek RT nejsem, protože mi přijde, že mají štětce tvarově jeden jako druhý a liší se jen velikostí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako některé jo, právě proto už jich víc nepotřebuju, protože moje malovací potřeby mám pokryté... ale liší se třeba hustotou štětin, ten expert je takový pevný a dobrý na kontury, powder zase ohebný...

      Vymazat
  7. Pořídila jsem si sadu tří štětců se zlatou rukojetí a musím říct, že jsem zklamaná. Štětce mi přijdou málo husté, moc umělé a dá to s nimi víc práce. Nejvíc mi vyhovují štětce Sigma. Vlastně i MAC, ale tam je zase problém s cenou :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Expert face brush používám vyloženě na tekutý MU a jsem s ní spokojena více než s Hakuro H51. Takže pro mě taková TOpPka na MU.S aplikací s powder brush souhlasím. Taky mi nějak nesedl, tady naopak H54 je můj favorit.

    OdpovědětVymazat
  9. Mne RT nejak neberou....mam tu mini sadu a neni spatna, ale je to cestovni nouzovka. Pak mam uzaviratelny stetec na bronzer a ten mi prijde na nic - ridke (nojo, je to o dvou delkach vlakna, tak se neni cemu divit, ale vadi mi to) a pritom pichlave, o preciznim nanaseni ani nemluvim, na to je moc velky. A jelikoz neni husty, tak pudr s nim nenaberu, zatim mi tu jen lezi :-( Spokojena jsem s EcoTools a ted mam i sephoracke a zdaji se mi taky fajn, jrn obcas nejaka stetina trci mimo. Clanek o stetcich chystam uz dlouho...tak snad nekdy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na EcoTools se taky občas dívám, ale prostě se mi nelíbí ten design. a ze Sephory mám na korektor a na MU, ten MU je stejně hrozný jako tenhle RT, tak si začínám myslet, že problém nebude u štětců, ale na mojí straně :D

      Vymazat
  10. Až tak mě nelákají, chtěla bych vyzkoušet hlavně štětec na tvářenku, ale každopádně věřím, že jsou to fajn štětce! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Líbí se mi to, že štětec můžeš hezky postavit, třeba je to praktické pří mytí štětců :). Osobně od nich ždný nevlastním, ale musí to být skvělí chlupáči :). A ten stojánek je nádherný.

    OdpovědětVymazat
  12. RT štětce mi velice vyhovují a mým nejoblíbenějším je buffing brush : http://slecnajahodova.blogspot.cz/2013/06/stetec-petra-lovely-hair-flat-top.html

    OdpovědětVymazat
  13. Ten powder brush sháním, pokud ti nevyhovuje, tak bych ho od tebe koupila anebo ho vyměnila za štětce na oči od Sigmy. :-) Napiš mi když tak prosím na blog, dík. Blog mám uvedený v profilu ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. P.S. Ta nová sada se mi vůbec nelíbí. Je to kýč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na mě je taky moc lesklá, klasický design mám mnohem radši

      Vymazat
  15. Ty vypadají krásně.. Zrovna potřebuju nový štětec na tvářenku, tak snad seženu něco podobného :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se hrozně líbí ten kelímek na štětce :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ten face brush je skvely na tekute makeupy, miluju ho!

    OdpovědětVymazat
  18. Ten Stippling mám tiež a je veľmi dobrý, nanášam ním tekutý make-up a nepoznám nič lepšie, mám ho už takmer roky a štetinky mi z neho zatiaľ nevypadali, ale počítam s tým, že raz to príde, avšak je kvalitný, takže by som si ho pokojne kúpila opäť.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!