středa 28. ledna 2015

TAG: 30 kosmetických otázek

Mezi blogerkama teď koluje nový TAG, který mě docela zaujal, otázky jsou zajímavé a takové normální (nic typu jestli jsem někdy čůrala v lese), takže když jsem ho viděla už u víc holek, rozhodla jsem se ho taky vyplnit. Jestli jste ho dělaly, hoďte mi do komentářů odkaz, ráda si počtu i další odpovědi :)

1. Vzpomínáš na svůj první kosmetický produkt?
Vůbec, už je to dost dávno, co jsem si kosmetiku začala kupovat. Ale nejspíš to bude nějaký krém nebo sprcháč, z dekorativky lak nebo rtěnka (předpokládám v nějakém šíleném odstínu se shimmerem)... nebo spíš lesk!

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Od řasenky chci hlavně fakt hodně velký objem a prodloužení, aby řasy vypadaly skoro jako nalepené. Aby neslepovala, neopadávala a šla dobře odličovat. Moje top řasenky jsou od Maybelline, klasická žlutá colosalka nebo její extrémní ségry.


3. Jaké krytí preferuješ u make-upu?
Střední, nemám zas tak perfektní pleť, ale zároveň nechci nějaké hutné nánosy. Takový nejlepší poměr krytí a lehkosti má můj oblíbený Rimmel Match Perfection, už mám několikáté balení, což mluví za vše.

4. Oblíbená high-end značka?
Na vyložený high-end si až tak nepotrpím, ale nejsympatičtější je mi MAC nebo NARS. Naopak mě celkem nechává chladnou Benefit, i když bych od nich pár věcí zkusit chtěla. A z nedekorativního high-endu mě napadá třeba John Masters Organics, ta se cenově vyrovná i tomu NARSu :D


5. Jakou kosmetickou značku jsi chtěla vždycky vyzkoušet, ale stále jsi se k ní nedostala?
Chci si naživo ozkoušet Urban Decay, jestli to fakt stojí za to, tak už se těším, až bude u nás k dostání v Sephoře. No a jinak asi ten NARS, chci Deep Throat tvářenku, tak snad si ji budu moct brzy za odměnu pořídit :)

6. Oblíbená značka z drogérie?
Maybelline, Rimmel, ale i Catrice a Essence, Balea nebo Garnier.

7. Nosíš umělé řasy?
Ne, myslím, že to ani nepotřebuju, vystačím si s kvalitní řasenkou.

8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš ven z domu?
Korektor, řasenka a něco na obočí. Jinak vypadám jak utopenec. A krém pod oči každý den, to je pro mě základ!

9. Jakého produktu si nejvíc ceníš a opatruješ ho jako oko v hlavě?
Guerlain kulí, limitované MAC tvářenky, některých "luxusnějších" laků na nehty, theBalm jablíčkových tvářenek a Orofluido oleje na vlasy (protože se bojím, že se roztříská). Ale dalo by se říct, že opatruju všechny svoje věci stejně, nesnáším, když jsou umatlané nebo rozbité krabičky a lahvičky.


10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat po jednom nebo jít na nákup jednou za čas a nakoupit víc prodktů?
Ehm, kosmetiku nakupuju nebo dostávám téměř pořád. A druhá otázka... líbí se mi nakupovat pravidelně a zároveň víc produktů :D

11. Máš kosmetický rozpočet nebo utráciš, jak se ti zachce?
Nemám žádný rozpočet, utrácím, jak zrovna potřebuju a jak mi stav konta (a rozum, samozřejmě) dovolí.

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Joo, slevové knížečky, věrnostní kartičky, to je moje :) většinou si vyberu, co mě zaujme, ale nutně to nepořizuju. V Sephoře nebo Yves Rocher čekám zásadně jen na slevy.


13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ asi nejčastěji?
Vlasové věci, tvářenky, řasenky, make-upy. A pak takové ty klasiky jako micelárky nebo tonika, co se nejčastěji spotřebovávají.

14. Upřímně, existuje značka, kterou nemůžeš vystát?
Ano, Make Up Revolution a její "inspirační" odnož I <3 MU. A ještě víc mě štve ta popularita i mezi blogerkama.

15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení (sulfáty, parabeny)?
Nedělají mi dobře některé silikony, nebo když jich je v produktu až moc, taky mi na obličej nesmí kokosový olej. U laků na nehty si snažím hlídat 3/5 free a když je něco bez parabenů, tak to má bod navíc (a Lush má zatraceně bodů dolů, při těch cenách mě s tím neskutečně štvou).

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Rossmann v Oáze a DM v Shopping Jihu na Kladně, stojany jsou tam vždycky plné a vyprodává se to pomalu, když chce člověk nějakou limitku třeba.

17. Péče o pleť: zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováváš svou rutinu?
Odličuju pořád tím samým, tonikum mám taky oblíbené, s krémy a očními krémy lehce experimentuju a na noc vždycky používám oleje, jen zkouším různé druhy.

18. Oblíbená "bath and body" značka?
Asi ten Lush, i když s výhradama, ale za Snow Fairy sprcháč ho budu milovat navždy.


19. Kdybys mohla od teď nakupovat a používat jen jednu značku, která by to byla?
To by se mi teda vůbec nelíbilo :D asi L'Oréal a všechny jeho podznačky, počítá se to?

20. Jaká značka má dle tvého názoru nejpovedenější obaly?
Líbí se mi Mádara, Kivvi, Lush, z dekorativky některé MAC limitky (naopak jejich klasické obaly mě až tak neberou) nebo Dior a Chanel.


21. Jaká celebrita má vždy dokonalý make-up?
Netuším, zas tolik to nesleduju. Na akce mají stejně většinou všechny udělaný od vizážistů, takže těžko soudit...

22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Biooo, Naturals, Karel Hadek, Parfums, theBalm, Feel Unique.

23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?
Videa mě strašně nebaví, zahraniční blogerky a vlogerky nesleduju, jenom občas koukám na Petru nebo na Áju.

24. Máš ráda multifunkční produkty jako stainy, lip and cheeks, shimmer bricks atd.?
Ne, přijde mi, že to pak nic ze slibovaného nedělá pořádně. Nejvíc wtf multifunkční produkt je podle mě Avon tyčinka, kdo ji někdy měl, asi bude vědět, kdo ne, může mrknout k Niki.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Neumím si dělat kouřovky, ale vzhledem k tomu, že mi nesluší, tak to ani nevadí. Ale bohužel neumím ani linky, tam už mě to mrzí... Mám teď tu trojhrotou linku od Essence, tak uvidím, jestli to půjde!


26. Používáš primer pod oční stíny?
Ne, moc je nepoužívám, když už, tak mi drží dobře i tak.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Když si myju vlasy, tak tři - lak na vlasy, šampón a kondiš, když ne, tak jen ten lak.

28. Co používáš jako první, korektor nebo MU?
MU a na něj teprve dávám korektor, opačně mi to nějak nesedí.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit make-up kurz?
Zní to lákavě, ale kurzy ničeho mě nikdy nebavily, jsem samouk :D leda by byl kurz očních linek!

30. Co na make-upu miluješ obecně?
Že díky němu můžu vyjít z domu, baví mě zkoušet různé nové produkty a vychytávky a líbí se mi, jak jedním tahem můžu změnit celkový výraz obličeje.

12 komentářů:

  1. Skvělý článek :-)
    Zvu vás všechny na mou *giveaway* o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky tag planuji, je super. Me naopak Maybelline rasenky moc nesedi.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Make Up Revolution taky nemusím. Podlehla jsem a dvě paletky si koupila a jsem zklamaná. Ta jedna je docela v pohodě, ale ta druhá je šílená. Stíny nejsou vůbec máslové, práší, opadávají pod oko a některé jsou hodně špatně pigmentované. Tu černou řasenku od Maybelline také používám a je super. Tag asi udělám taky, původně jsem nechtěla, ale začal mě hodně bavit :) !

    OdpovědětVymazat
  4. Já tu kolosalku už musím taky konečně vyzkoušet, když na ni všichni pějí takovou chválu. Jinak mě neuvěřitelně pobavil poslední obrázek s linkama... úplně mi to mluví z duše :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Super TAG, taky se o něj pokusím. Jinak kouřovky mi taky nejdou a odpověď na 12. jsem celá já :D

    http://vlaskyzlatovlasky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkně napsáno, moc dobře se to četlo :-). Mimochodem...Orofluido se mi roztřísklo o dlažbu...takže fakt bacha :-)!

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mě tenhle tag zaujal a zpracovala jsem ho. S Maybelline řasenkami souhlasím, taky mi moc vyhovují.

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem si všimla, že tag koluje, ale nestihla jsem ještě nikde číst. Moc se mi ten Tvůj líbí, tak asi do toho půjdu taky, momentálně mám v hlavě vymeteno, a žádný námět na článek :-)
    A držím pěsti s linkama, já velký odpůrce, už pomalu bez linek nedám ani ránu :-), než jsem se to teda naučila, teď už používám jen ty tekuté, super jsou od NYC a zjišťuju, že jak jsem to uměla se štětečkem, tak je na mě moc tlustý a neumí to už :-D...je to o cviku, uvidíš, že budeš brzo mistr !-)

    OdpovědětVymazat
  9. Už jsem si všimla, že tag koluje, ale nestihla jsem ještě nikde číst. Moc se mi ten Tvůj líbí, tak asi do toho půjdu taky, momentálně mám v hlavě vymeteno, a žádný námět na článek :-)
    A držím pěsti s linkama, já velký odpůrce, už pomalu bez linek nedám ani ránu :-), než jsem se to teda naučila, teď už používám jen ty tekuté, super jsou od NYC a zjišťuju, že jak jsem to uměla se štětečkem, tak je na mě moc tlustý a neumí to už :-D...je to o cviku, uvidíš, že budeš brzo mistr !-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jsi od nás? No jsem překvapená teda =o)

    OdpovědětVymazat
  11. Blbost! Pleť máš krásnou. A taky oči, řasy a vlasy (hele jako sorry, já myslím, že máš dobrou i postavu, jen nejsem chlap a níž než pod hranici make-upu nekoukám). Myslím, že kdybys vyšla i jako "utopenec", že Tě poznám na míle daleko :-D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!