neděle 3. května 2015

Sázejme pro planetu s Yves Rocher

V polovině dubna jsem se zúčastnila tak trochu jiného (nejen) blogerského setkání. Značka Yves Rocher pořádala tiskovou konferenci u příležitosti uvedení projektu Sázejme pro planetu, který probíhá pod záštitou Nadace Yves Rocher po celém světě. Cílem je vysadit do konce roku 50 milionů stromů, z toho v České republice 100.000 v CHKO Kokořínsko.


Tato oblast byla v letech 2007 a 2008 zasažena orkány Kyrill a Ema, které zdevastovaly několik milionů metrů krychlových stromů. Tyto porosty dosud nebyly obnoveny, došlo k přemnožení škůdců a celý místní ekosystém je narušen.



My jsme se nejprve sešli v trojské Botanické zahradě, kam dorazil ředitel Nadace Yves Rocher, pan Claude Fromageot, a francouzský ambasador v ČR, pan Jean-Pierre Asvazadourian, který měl naprosto úžasnou češtinu (s roztomilým francouzským přízvukem :). Po stručném představení celého projektu byl vysazen symbolický kaštan, proběhlo nějaké focení, občerstvení a část nás nasedla do autobusů směrem Kokořínsko.



Tam nás čekalo další občerstvení, ale hlavně 2.000 malinkých jedliček a motyčky. Blogerky s sebou měly také výherkyně soutěže, se mnou se sázení účastnila Zdeňka z blogu Beauty & Sensitivity, která asi místy svoji výhru proklínala, bylo to fakt náročné a špinavé :D docela mě překvapilo, jak dlouho vlastně takové stromečky rostou - měly tak 20 cm, ale byly už 5 let staré! Mají taky docela bohaté kořeny, takže se musely kopat hodně hluboké díry, no žádná sranda to nebyla!



Každopádně jsem ráda, že jsem se akce mohla zúčastnit, docela by mě zajímalo, jak bude louka za pár let vypadat, jestli se ty naše stromky ujmou. Pokud se chcete na projektu také podílet, můžete, a to koupí vybraných produktů - za každý zakoupený výrobek z pleťové řady ELIXIR 7.9 nebo šampon pro zářivé vlasy bude vysazen jeden strom.

foto: Bryan Ham

foto: Bryan Ham

Děkuji Lucce z Yves Rocher za pozvání na akci!

8 komentářů:

  1. Hele, ono to nebylo zas tak hrozný :-) Jen kdyby byly ty lepší boty, no :-D

    OdpovědětVymazat
  2. To byla tak krásná akce! Nikdy Bobovi nezapomenu, že mě o ní připravil :D

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavá a skvělá akce :-)

    Zvu tě na můj blog
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/cerne-tecky-jdu-na-vas.html

    OdpovědětVymazat
  4. Tento projekt je jeden z mála, které se mi opravdu zalíbil! :) Jen tak dál, další firmy by si měly vzít z YR příklad!

    OdpovědětVymazat
  5. Bylo to úžasné, jen doufám, že ty stromečky to přežijí :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná a smysluplná akce, víc takových! :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!