úterý 18. srpna 2015

Sebamed: opalovací krém

I když se léto pomalu chýlí ke konci, věřím, že část z vás má ještě dovolenou před sebou (stejně jako já), takže ještě nejdu úplně s křížkem po funuse :) Doufám, že takové ty vadné představy "s vysokým faktorem se neopálím" a "na zahradu mi stačí SPF 6" už jsou přežitek a nikdo rozumný jim nevěří. Jsem fototyp 2, ale opaluju se moc ráda, takže se snažím chránit opravdu pečlivě, nechci mít za pár let zničenou a vrásčitou kůži, ne-li něco horšího. Na Essence eventu jsem v balíčku dostala i tenhle opalovací krém se SPF 30 od značky Sebamed. A jaký je?



Obal je jednoduchá tuba, zavírá i otevírá se pohodlně, krému vymáčknete tak akorát. Konzistence je hutnější, je to přeci jen krém, takže je třeba ho roztírat důkladněji, ale nebojte se neroztíratelných bílých fleků, to zas ne, vstřebává se dobře a pěkně hydratuje.



Líbí se mi, že nijak nelepí a nenechává umaštěný pocit (nechápu třeba, kdo může používat "suché" oleje, to je naprosto šílená věc). Vůně není nijak výrazná, zařadila bych ji do kategorie á la Nivea, prostě taková příjemná krémová.


Ochrana je dobrá, ale s jednou pro mě docela důležitou výhradou. Po první dovolené na začátku léta jsem ho začala používat už jen do města, protože před sluníčkem sice ochrání spolehlivě, ale bohužel nejde úplně spoléhat na jeho voděodolnost. Když jsem se s ním mazala jen pro pobyt na slunci, neměla jsem žádný problém, nespálila jsem se ani mi nenaskákala alergie. Když jsem se ale vykoupala a pokračovala v opalování, na místech, kde jsem se nepřemazala (záda, klasika), jsem zčervenala. Žádné velké spáleniny, nesvědilo to, neloupala jsem se a do dvou dnů to bylo pryč, ale i tak.


Momentálně jsem na cestě k moři, kam jsem si vzala kvůli tomu ještě jiný opalovák. Tenhle mám ale v práci, protože o obědové pauze chodím na procházky a v centru Prahy to žhne jak blázen, takže si s ním mažu ramena a stehna a ani v těch pekelných vedrech, co byla teď, jsem se nespálila. Plus má tenhle krém také za složení, protože neobsahuje alkohol, parabeny, parafín a PEGy. Neobsahuje olej, takže by neměl ucpávat póry, ale to jsem nezkoušela, obličej kvůli obavám z pupenců moc nemažu, jen zakrývám kloboukem. UPDATE: nakonec jsem si ho do Chorvatska vzala a mazala jsem si s ním obličej a můžu říct, že na tohle je vynikající! Mám s ucpáváním pórů hodně velké problémy a všechny jiné opalováky mi dělaly neplechu, ale s tímhle se mi neudělal jediný pupínek. Takže na obličej si ho rozhodně pořídím znovu!


Sluneční kosmetika Sebamed je k dostání běžně v drogériích a některých supermarketech nebo na e-shopu Kupkosmetiku.cz, kde je dokonce aktuálně tenhle krém v akci za 149 Kč. Běžná cena je 225 Kč za 75 ml. Pokud sháníte krém, který vás ochrání před sluncem, příjemně se používá, hydratuje a nesmrdí jako běžné opalováky a hlavně nedělá neplechu na obličeji, můžete po tomhle sáhnout, ale pokud jste vodní živel jako já, tak si opravdu hlídejte přemazávání!


Za krém děkuji společnosti Mark Distri.

9 komentářů:

  1. Na tento opalovák jsem zatím nenarazila. Používám Vichy, líbí se mi jeho vůně. Voděodolný krém jsem zatím nenašla a přemazávám všechny. Značku Sebamed mám ráda, třeba si krém na příští léto koupím.

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono některé vydrží víc, mám s tím zkušenost, ale třeba taková Nivea je děs, s tou jsem se pálila běžně i bez koupání a navíc mi šíleně smrděla. tenhle voní příjemně :)

      Vymazat
  2. "na zahradu mi stačí SPF 6" :D :D :D
    Ja som ho mala, a mimo vody je v pohode, normalny krem. Suhlasim, ze k vode nieco odolnejsie. (Ja som asi 1tka, mazem sa 30-50)

    OdpovědětVymazat
  3. Jelikož mám Sebamed ráda, už jsem po něm koukala, ale byla bych moc ráda, kdyby dělali i 15:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám od nich SPF50 a jsem s ním moc spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  5. věříš, že jsem tohle léto nepoužila opalovák ani jednou? sama se divím :D
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to bych vypadala jako rajčátko :D mě stačí 5 minut a rudnu

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!