sobota 17. října 2015

Essence: tekuté rtěnky

V rámci podzimních novinek přišla Essence s novým produktem na rty - tekutá rtěnka je vlastně takovou kombinací rtěnky a lesku. Na rtech se leskne, ale ne až tolik jako klasické lesky, a rozhodně má větší výdrž. Já jsem testovala dva odstíny z celkem šesti dostupných.



Obal je pěkný, průhledný s vnitřkem ve tvaru rtěnky. Aplikátor je "leskový", zúžený štěteček, pracuje se mi s ním dobře, nabírá tak akorát barvy a hezky rty vykreslí. Když jsem líná a jen rychle přemazávám, tak zvládne i oba rty naráz. Co musím pochválit je chuť a vůně, rtěnky hezky sladce voní, připomíná mi to vanilku, a při olíznutí to jde taky poznat, není to žádná obvyklá hnusná rtěnková chuť.


Omlouvám se za ne úplně povedené nalíčení. Jednak jsem měla nějaké suché rty (takže jsou vidět šupinky) a malovala jsem se ve spěchu, aby fotograf moc dlouho nečekal a nevztekal se, takže to je strašně nedotažené. Pro demonstraci barev to snad stačí a nebudete se zlobit :)


První odstín je 04 show off! Ten mi sedl méně, je to docela výrazná korálová barva, spíš si ji nechám na léto. Maličko zalézá do vrásek.


Druhý odstín, 06 make a statement, už je víc podzimní. Lahvička se tváří tmavší a do hněda, ale na rtech mi připomíná takové ty tmavé třešně. Nosím ji teď skoro každý den.


Pigmentace obou rtěnek je dobrá, stačila by i jedna vrstva, já dávám pro plnější krytí dvě. Výdrž je samozřejmě nižší, jídlo a pití nezvládnou, ale smaže se jen ta lesklá vrstva a rty zůstanou dál lehce zabarvené, což se mi líbí ještě víc. Bez konzumace zvládnou tak dvě hodinky, já to nedokážu moc posoudit, protože si furt olizuju rty :D Někdo si stěžoval na lepení, ale to jsem nijak výrazněji nezaznamenala.


Suma sumárum, krásné barvy, dobrá pigmentace a efekt na rtech, jako bonus ještě voní... Z odstínů si myslím vybere každá, v nabídce jsou i nějaké neutrálnější. Je to určitě dobrá volba pro ty, kdo nemají rádi klasické hutné rtěnky. Cena je 74,90 Kč a seženete je v každé drogerii se stojanem Essence nebo na e-shopu KupKosmetiku.cz (klik).
Zkoušely jste už tyhle nové rtěnky? Máte od Essence i nějaké jiné?


Děkuji společnosti Mark Distri za poskytnutí rtěnek k recenzi!

P. S. Pokud chcete nakoupit nějakou kosmetiku Essence ještě výhodněji, tak e-shop KupKosmetiku.cz pořádá podzimní výprodej některých značek ze svého sortimentu - tedy kromě Essence i Catrice, Sebamed, Tetesept, Lirene nebo Green Line. Uskuteční se v pátek 6. listopadu v jejich kamenné prodejně v Modřanech (Pod Belárií 784/2) od 11 do 17 hodin. Ještě vám pak hodím letáček na Facebook, až se to bude blížit :)

14 komentářů:

  1. Tak konečně nějaká recenze na ně, dlouho po nich pokukuji, ale bez reference jsem do nich nešla, tak určitě zkusím. Děkuju! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem se těšila na nějakou recenzi, okukovala jsem je v drogérii a pod tím umělým světlem se mi moc nezdály. Ale u Tebe v článku se mi líbí obě dvě, ach jo. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Recenzi už jsem četla a moc mě nezaujaly, na lesky nejsem a když už mám na rtech něco barevného, mám raději výdrž. Vůně zní ale moc hezky, tou bych se možná nechala zlákat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky preferuju matné rtěnky, ale tohle je fajn změna :)

      Vymazat
  4. Už jsem na rtěnky lehce v DM koukala, odstíny jsou hezké :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dívala jsem se na ně, ale já mám radši klasiku, ačkoli vypadají zajímavě. :) A na rtech se mi moc líbí ta červená.
    Na výprodej do Modřan bych se stavit mohla, dlouho jsem nebyla. Ale zase při představě těch nekonečných front, nevím, uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  6. O téhle novince jsem slyšela a furt přemýšlím, jestli do nich pujdu nebo ne. ty odstíny se mi moc líbí .
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  7. Dívala jsem se na ně, ale asi mám přeci jen raději obyčejné rtěnky... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,
    já jsem si ji koupila minulý týden. Chtěla jsem totiž nějakou klasickou výraznější červenou rtěnku, ale nedokázala jsem najít ten správný odstín. Všechno bylo se studeným podtónem nebo zase moc hnědé, až jsem narazila na tuto tekutou a odstín "make a statement" je ten pravý. Jsem s ní moc spojená, vypadá krásně, a že vydrží dvě hodiny mi nevadí. Aspoň se můžu přemalovat :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Make a Statement mám zrovna na rtech :) Za mě spokojenost, moc nelepí, spíš tak nějak mastně jako balzám na rty. Pigmentace je slušná a výdrž taky :)

    OdpovědětVymazat
  10. Veľmi pekné farby. Na plných perách tú top :-)

    OdpovědětVymazat
  11. V poslednej dobe obľubujem skôr matné rúže, ale ten druhý vyzerá naozaj dobre :)

    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat
  12. vyzeraju velmi slubne :)

    http://7bluedots.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. ten druhý ma zaujal oveľa viac :) sama som ich ešte neskúšala!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!