středa 21. srpna 2013

Tužka na oči: Maybelline vs. Estée Lauder

Hezký večer!
Dneska bych vám chtěla představit první díl z rubriky, kterou budu na blogu čas od času publikovat, tedy srovnání levnějších a dražších výrobků, které mám doma. Nebude to žádný vyčerpávající přehled, od každého budu mít většinou jen jednoho zástupce, takže budu moc ráda, když mi v komentářích necháte svoje tipy.


Jako první soutěžící jsem vybrala tužky na oči :) dávám si je jen na spodní linku a ještě je lehce rozmažu. Maybelline Expression Kajal v odstínu 33 Black seženete v drogerii, cena je kolem 120 Kč. Pigmentace je slabší, po nanesení jen jedné vrstvy není skoro vidět, takže je třeba dost přitlačit, což může být někdy nepříjemné, protože hrot je suchý a moc dobře neklouže. Navíc dlouho nevydrží, už po hodině se začíná rozmazávat, z waterline je pryč hned. Znovu už bych si ji nekoupila.


Z dražší kategorie mám Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil, odstín 01 Onyx. Tohle je malá verze z dárkové taštičky, plné balení má ještě na konci houbičku na rozmazání a na internetu stojí od 400 Kč. Z fotky vidíte, že je oproti Maybelline černější a intenzivnější, ale taky trochu tlustší, což třeba mně osobně nevadí. Vydrží v pohodě celý den (výrobce slibuje výdrž až 12 hodin), nezačne se rozmazávat a i na waterline se celkem udrží. Líbí se mi i konzistence, je taková krémová a hodně dobře se aplikuje, není vůbec třeba tlačit. Ačkoliv nikde není napsáno, že je voděodolná, tak sundat čáru z ruky jenom vodou se mi nepovedlo, musela jsem ji dotřít Biodermou. Hodně se mi líbí ta houbička, takže pokud bych tuhle tužku viděla v nějaké akci nebo taštičce, které v EL mívají taky často, budu uvažovat o další koupi.


Dneska to tedy za mě vyhrála dražší tužka, ale pokud máte dobrou zkušenost s některou levnější (ideálně i s houbičkou a opravdu sytě černá), dejte mi určitě vědět!
Mějte se krásně,
N.

13 komentářů:

  1. Já mám zkušenosti s Lancome tužkou na oči a ta je naprosto fantastická, nedala bych jí z ruky. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ještě nikdy od Lancome nic neměla, jenom parfém... spíš jsem teď pokukovala po té limitované kolekci, ta je hrozně roztomilá :)

      Vymazat
  2. Double wear je klasika :-)
    Z těch levnějších bych ti doporučila Scandaleyes od Rimmelu či jestli jsi na Maybelline tak jakoukoliv z kolekce MasterPreciese.

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám tužku na oči od MACu :-) a jsem spokojená.

    Jsem nová čtenářka - http://handbagforladies.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. joo, MAC, to je jiná! taky jsem na ty tužky četla pozitivní reakce...ale teď se snažím rychle vypotřebovat všechny pudry a plánuju si koupit Blot :)

      Vymazat
  4. Ja mam doma tiez Double wear a povedala by som ze je porovnatelna s Essence ciernou z tej letnej kolekcie :)

    Inak nezabudni sa zapojit do Weleda giveaway: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem kdysi nějakou Essence tužku měla a nějak jsem po ní slzela, takže už radši neriskuju :(

      Vymazat
  5. Estée Lauder mám duo tužko bílou s černou a je velice fajn. Jinak nejraději používám Bourjois Khol a contour s ořezávátkem. Trochu levnější než Estée Lauder :)

    OdpovědětVymazat
  6. ta od Estée ma nádherně sytou černou.. já mám ráda jumbo tužky od NYX

    http://onceuponatimeside.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že jo? :) škoda, že NYX není u nás k sehnání v kamenných obchodech. odkud objednáváš?

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!