středa 28. srpna 2013

Malý test vlasových masek

Ahoj,
předem se omlouvám za nižší aktivitu, v hlavě mám nápady na spoustu článků, ale bohužel mají momentálně před blogem přednost studijní povinnosti :( tak dneska jenom takové rychlé zhodnocení tří masek na vlasy, které jsem v průběhu roku našla v krabičkách krásy. Jinak bych si je sama asi nekoupila, doteď jsem si vystačila s šamponem a kondicionérem, vlasy nemám příliš zničené, ale i tak je po použití masky poznat rozdíl a minimálně jednu z nich zařazuju do koupelny natrvalo.


První vzorek bylo cestovní balení Rich Repair 60sec Treatment od značky Goldwell. Nikdy dřív jsem o ní neslyšela, prodává se pouze v kadeřnických salonech (200 ml stojí přes 400 Kč), já jsem dostala 50 ml tubu v březnovém SenzaBoxu. Maska slibuje expresní ošetření suchých a lámavých vlasů, které budou po použití lesklé a hladké. Bohužel na můj typ vlasů vůbec není, mám je normální s tendencí se rychleji mastit a hodně husté, takže i když jsem ji dávala jenom na konečky, měla jsem pocit, že je dost zatíží a ani jsem nepozorovala nějaký větší lesk. Navíc mi voní tak nějak kokosově, což není moje oblíbená vůně. Někomu s vhodnějším typem vlasů by asi sedla líp.


Naštěstí jsem hned další měsíc našla v boxu jinou masku, tentokrát Volumize Mask od Wella Professionals. Podle výrobce má vlasy posílit a dodat lesk a objem bez zatížení - přesně to jsem potřebovala a byla jsem hodně spokojená! I dva dny po umytí jsem měla opravdu krásný objem vlasů, dokonce i bez vyfoukání, což se mi zatím nestalo s žádným jiným výrobkem. Důkazem je pro mě hlavně to, že si toho všiml i přítel :D takže až opadne nadšení ze třetí testované masky, poohlédnu se po plném balení téhle. Prodává se taky v kadeřnických salonech, 200 ml za zhruba 300 Kč. Vůni nemá nijak zbytečně výraznou, ze všech tří se mi asi líbí nejvíc.


No a tou poslední testovanou maskou není žádná jiná než slavná Macadamia Deep Repair Mask, která se objevila ve "svatebním" boxu. Vzorek s 15 ml mi vystačil na čtyři použití, vlasy mám polodlouhé, pod ramena. Ještě mám pár dalších pytlíčků (díky, exchange!), ale až je spotřebuju, tak si chci určitě koupit plné balení. Bohužel Macadamia u nás ještě nemá oficiální zastoupení jako třeba na Slovensku, jejich výrobky jde zatím sehnat na parfums.cz (od 299 Kč). I když je taky určena pro suché a krepaté vlasy, tak mi vyhovuje dokonale, už po prvním použití jsem měla vlasy krásně hebké, hladké a takové...nadýchané :D má výraznější vůni a ze všech tří je nejhustší, někdo si ji i ředí, že se hůř vymývá, ale já jsem s tím teda problém neměla. Ostatní Macadamia výrobky bych se už asi vzhledem ke svému typu vlasů bála zkoušet, ale s maskou jsem opravdu hodně spokojená. Samozřejmě, že všechny tři mají složení, které by se asi odpůrcům silikonů nezamlouvalo, ale to je holt cena za hladké vlasy...

Goldwell se mi nějak máznul...

Zkoušely jste některé z těchto masek? Která je vaše oblíbená?

13 komentářů:

  1. Já jsem vyzkoušela už hodně masek, teď používám od L'Oréal Professionnel Série Expert Absolut Repair Cellular a jsem naprosto spokojená :)
    Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty používá kamarádka a je spokojená, já mám z Professionel řady objemový šampon

      Vymazat
  2. Ta Macadamia je fakt super, měla jsem ji taky z Ladyboxu a už jsem si stihla pořídit plné balení, protože je fakt výborná!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já zatím uvažuju o tom 100 ml, líbí se mi víc ta tuba než kelímek :D

      Vymazat
  3. No silikony sice jsou cena za hladké vlasy, ale co je lepší, mít hebké vlasy na chvíli a poničené po zbytek života, nebo mít kvalitní, neponičené a krásné vlasy díky přírodní kosmetice až do stáří?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já ty masky zase moc často nepoužívám, takže to snad nehrozí :) navíc se snažím kupovat si šampony bez silikonů, ale bohužel mi ty přírodní často udělají na hlavě takovou nerozčesatelnou koudel :( Kiss my face mi třeba vyhovuje, i+m z posledního boxu byl pro mě hrůza. momentálně mi hodně sedí šampony Timotei, jsou bez silikonů i bez parabenů a jdou sehnat všude. jakou vlasovou kosmetiku používáš, jestli se můžu zeptat?

      Vymazat
  4. ja som urcite za Macadamiu :) inak ale slovenska Macadamia dovaza aj do ciech, oni su strasne ochotni staci im napisat email :)


    Inak ak ta zaujima ako vyzeraju v skutocnosti AVON ruze a lesky recenzia tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/avon-ruze-lesky-ake-su.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no na stránkách mají napsáno, že výhradně SR, ale zkusila jsem jim napsat a uvidíme, líbí se mi ten cestovní set :(

      Vymazat
  5. Miluji masky na vlasy ♥ :)
    Mám Volumize Mask a také jsem s ní byla spokojená ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Masky jsem teda ještě nezkoušela já jenom voňavé báze s banánavou příchutí od avonu :-) :-*

    Zvu tě na giveaway :-*

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Natálko, trochu z cesty, ale - tagla jsem Tě v Liebster Award tagu pro menší blogy, budu moc ráda když otázky vyplníš a budeš v tagu pokračovat:) Najdeš ho zde: http://kissabee.blogspot.cz/2013/09/liebster-award-tag.html

    Míša

    OdpovědětVymazat
  8. Macadamia už v ČR oficiální zastoupení má, proto je teď taky o dost dražší :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem to z těch stránek pochopila tak, že se teprve zavádí, nejde třeba přímo přes ně koupit (jako třeba na Slovensku, jediný odkaz mají pořád na parfums, kde je ta nabídka dost malá)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!