středa 2. října 2013

Malé růžové zklamání od Skin79

Dobré ráno,
dneska bych se podívala na růžové duo od korejské značky Skin79, jejich BB krémy jsou u nás docela známé, pudr myslím už tolik ne. Když začal boom BB krémů, tak mi od počátku sednul "obyčejný" Garnier, sice je tmavší, takže v zimě ho nahrazuju Cliniquem, který je opravdu světlý, ale na léto bych ho neměnila. Obecně se ale všude psalo, že evropská BB se zdaleka nevyrovnají asijským, tak jsem se rozhodla, že to teda musím ozkoušet na vlastní kůži. Pudr a sadu malých krémů mám z ebay, pudr tam seženete okolo 200 korun, krémy jsem vydražila za pár korun.



Začnu tím lepším, a to pudrem Hot Pink Sun Protect BB Pact. Obsahuje ochranu proti UVA i UVB záření (SPF 30) a měl by zaručit matnou a sjednocenou pleť po celý den, bez nutnosti se přepudrovat. Na první pohled se mi líbil roztomilý obal, je bytelný, vevnitř je houbička, zrcátko a ještě ochranný kryt, aby se pudr nepoškodil. Sice jsem se trochu lekla odstínu, protože vypadá dost tmavě, ale ve skutečnosti se na pleti ztratí.


Pro porovnání - vpravo Dermacol minerální pudr, odstín 02

Drží dobře, sice zdaleka ne 24 hodin, ale je lepší než třeba Dermacol, se kterým ho střídám. Pleť dobře sjednotí a dodá jí pěkný vzhled, jenže to je bohužel dáno množstvím silikonů. Je to trochu cítit i na dotek, třeba s Dermacolem mám takový "sušší" pocit, jako že mám prostě na tváři pudr, tenhle je takový klouzavý. Proto ho radši nepoužívám denně. Nejsem s ním vyloženě nespokojená, ale znovu už bych si ho neobjednala.

Docela román...


Na růžový Hot Pink BB jsem všude vždycky četla chválu, ale já rovnou začnu tím, že s ním spokojená nejsem. Barevně mi sedí, ale rozhodně ne na zimu, protože mi přijde na asijský dost tmavý (třeba oproti jejich oranžovému). Krytí je poměrně slabé, pokud máte nějaké červené flíčky nebo pupínky, tak nečekejte, že je překryje, buď je třeba ho hodně navrstvit nebo si pomoct korektorem. Upřímně řečeno, při prvním použití jsem měla chvíli pocit, že vlastně na obličeji nic nemám, až po chvíli se tak nějak "usadil" a začal tmavnout (až moc). Má ochranný faktor 25 a měl by mít bělící účinky a taky působit proti vráskám.


Jeho největší nevýhoda ovšem je, že mi strašně kazí pleť. Složení je, jaké je, ale když jsem se dívala na ten Garnier (na mastnou pleť), tak tam taky silikony jsou, takže v tomhle je nejspíš ještě něco dalšího nebo jich je tam fakt moc. Po pár dnech se mi hrozně ucpaly póry a vyskákalo docela dost pupínků. Nejsem chemik, složení si přečtu, ale přiznám se, že tomu nijak extra nerozumím, ale na to, že má být tohle BB určeno na problematickou pleť, má trošku opačný efekt (alespoň u mne). Neměla jsem u sebe krabičku, pokud by vás zajímalo složení, tak fotka třeba zde. Takže ačkoliv většina blogosvěta nad tímhle růžovákem jásá, já nikoliv a do nadcházející soutěže vám věnuju jeden kousek, který mi ze sady zůstal (samozřejmě nepoužitý a v originálním obale).

Zkoušely jste tenhle růžový BB krém nebo některé jiné asijské?

9 komentářů:

  1. Tenhle růžový jsem zkoušela jen ze vzorečku, takže ho úplně neposoudím. Ale jinak přes 3/4 roku používám jen BB Perfect Cover od Misshy a jsem maximálně spokojená. Pleť mám díky tomuto bb lepší, póry mi neucpává, solidně kryje a vypadá přirozeně. Takže pokud ti nesedl Skin79, tak zkus třeba právě Misshu.

    R.

    ultimatechic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám teď ty vzorečky z Misshaboxu, tak je vyzkouším oba a uvidím, který mi sedne líp :)

      Vymazat
  2. Ten pudr mě docela zaujal, balení je krásné, podle toho co píšeš o pocitu na tváři se mi to také líbí... Jen těch silikonů:-/ Ale na druhou stranu jsou v asijské kosmetice všude.
    BBčko mám doma také, ale jen 5ml vzoreček (objednala jsem si sadu 4 miniatur BB od Skin79) a musím říct, že mě z nich nezaujal žádný. Připadají mi hodně hutné a to bůhvíjak nemusím. Na pleti jsem paseku neměla, na druhou stranu posuzovat něco ze vzorečku je blbost, navíc jsem je střídala mezi sebou a i s mými oblíbenými BBs. A zkoušela jsem i slavný Snail Nutrition a páchnul mi jako plína, po minutě jsem ho šla odlíčit, protože se mi zvedal žaludek. Takže Skin79 nee.

    Ale můžu ti rozhodně doporučit Misshu Signature Real BB, mám hodně citlivou a problematickou pleť a tenhle krém je hrozně jemný, hypoalergenní, bez parabenů a dalších milionů blbostí, které nejsou nic moc, a na ebay ho seženeš za nějakých 250 kč. Nebo můžu doporučit Skinfood Good Afternoon Peach Freen Tea BB, také světlý a navíc bojuje proti pupínkům a sehnat se dá i za 150 kč. Oba jsou supersvětlé:) Já jsem v tomhle asiofil (i proto dlouhý komentář, za který se omlouvám:D), škoda že Tvá první zkušenost byla tak negativní:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šneka jsem měla v tom balení vzorků ze SenzaBoxu, ale neriskla jsem ho... Misshu teď mám ve vzorkách z jejich boxu a ten Skinfood mám uložený, jak jsem četla článek u tebe na blogu, tak snad s ním budu mít taky dobrou zkušenost :) objednám si ho na zimu v tom světlejším odstínu, cena je dobrá a i kdybych se měla jenom dívat na ten obal, tak mi to stačí :D

      Vymazat
    2. No ten obal je nejlepší:) Každopádně BB od Skinfoodu používá už i mamča a ségra a obě jsou moc spokojené, tak snad se řady Skinfood fanynek rozšíří:)

      Vymazat
  3. Tak tenhle článek mne ani moc nepřekvapil, protože od Skin79 jsem měla celou testovací sadu, kde bylo cca 6-8 BB krémů. Úplně všechny pro mne byly hrozně světlé, a to i v zimě, vypadala jsem jako mrtvola :D a hlavně mi připadalo, že to zdůrazňuje úplně vše, co na pleti mít nechci :(. Jedinou výjimkou byl ten šnečí, ale ten je na mne hyper-světlý. Jestli ti nevyhovuje tato značka, mohla bys být nadšená Lioele, konkrétně Triple The Solution, anebo Dollish. Nádherně kryjí, dělají skvostnou pleť a jsou i barevně "normálnější", celkově pokožku zklidní. O hodně lepší, než Skin79, mi připadá i Missha, nevím přesně název, je to odstín 23 a ten je opravdu na zimu pro mne akorát. A ze CC creams se mi osvědčila hrozně moc značka Dr.Brandt. Nádherně zmatňuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mě všechny ostatní přišly světlé, což je pro mě dobře, ale tenhle mi z nějakého divného důvodu oxidoval... ať jsem ho měla samotný, s pudrem, s tímhle jejich pudrem i s transparentním, vždycky po chvíli ztmavl. a ten oranžový mi zase seděl hezky odstínem, ale jak píšeš, šíleně zvýrazňoval, co nechci, a dělal mi šupinky. tu Misshu vyzkouším, jestli mi sedne, tak se nemůžu dočkat pražské prodejny :)

      Vymazat
  4. Ahoj, nominovala jsem tě v tagu Versatile Blogger Award, takže budu ráda když se přidáš :-)
    Link zde: http://beautyandsensitivity.blogspot.cz/2013/10/tag-versatile-blogger-award.html

    OdpovědětVymazat
  5. Z tejto značky som neskúšala nič no obaly sú naozaj krásne :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!