čtvrtek 5. prosince 2013

Voňavá krása z Fiji

Ahoj!
Když se kdysi v Ladyboxu objevily miniaturky šampónu a kondicionéru Pure Fiji, přiznám se, že moc nadšená jsem nebyla. Poprvé jsem je totiž použila dohromady a udělaly mi na hlavě hnusnou rozježenou koudel. Navíc mi kondicionér šíleně smrděl, jako když se pálí plasty (měla jsem myslím fialovou verzi, mučenkovou). Takže ten letěl do koše hned, ale šampón jsem pak ještě zkoušela zvlášť a s jiným kondicionérem už to bylo fajn. Ale i přes ne úplně povedenou zkušenost s vlasovkou jsem neodolala a objednala si od nich na zkoušku různé další miniaturky, o kterých vám dneska podám report.


Výživný olej s vůní bílého zázvoru (29 ml za 100 Kč) - je směsí kokosového oleje a dalších olejů, především z ořechů (předpokládám, že tam je třeba makadamový). Jeho použití je docela široké, je vhodný k masážím, hydrataci, koupeli nebo i do vlasů. Já jsem ho používala místo krému, po koupeli jsem si ho natřela na ještě mokrou pokožku, kterou krásně zjemnil a vypnul, aniž by na ní zůstal mastný film. Do vlasů jsem ho zkoušela jednou, jenom na konečky, ale spíš by se asi hodil na hodně suché, protože moje už celkem dost zmastil. Vůně bílého zázvoru (neplést se zázvorem, tohle je tahle květinka) je jemná, pokud nemusíte sladké vůně, tak doporučuju ze široké nabídky Pure Fiji zvolit právě ji. Tohle malé balení vydrží dost dlouho, protože oleje stačí k namazání opravdu kapička. Určitě si ho pořídím i ve velkém balení, i když cena je docela vysoká. Ale musíme se trochu rozmazlovat a tenhle olej je na to ideální :)

tělové máslo

Tělové máslo s vůní pomerančového květu (15 ml za 80 Kč, dárek k nákupu) - tuhle malou dózičku jsem dostala k nákupu po zadání promo kódu z Ladyboxu a jsem opravdu ráda, že výběr padl zrovna na tělové máslo. Voní naprosto úchvatně, jako čerstvé šťavnaté pomeranče, žádná chemická vůně. Bohužel ale normálně na e-shopu Pure Fiji k dostání není, což je škoda, protože bych z téhle řady brala všechno! Máslo je dost hutné, takže se s ním mažu spíš lokálně (kolena, lokty), hydratuje na výbornou a krásnou vůni si pokožka udrží i nějakou dobu po namazání. Podle výrobce je určen i na obličej a působí proti vráskám.

A jdeme se obrušovat...


Kokosový cukrový scrub s mangovou vůní (60 ml za 180 Kč) - obsahuje krystalky cukru a zase směs olejů, takže po obroušení už se vůbec nemusím mazat, pokožku mám krásně promaštěnou i tak. A zase nádherně voňavou! Osobně mám ale radši jemnější peelingy, tenhle je docela hrubý, takže si ho dávám jen občas. Pokožka je po použití lehce červená, ale rychle to zmizí. Pokud máte rády tyhle hrubší cukrové scruby, tak vřele doporučuju!

cukrový scrub

Kokosový krémový peeling, opět s bílým zázvorem (29 ml za 70 Kč) - tak naopak tenhle fešák je pro mě ideální. Jemná zrníčka (podle stránek by to snad měly být extrakty z ananasu) pokožku hezky obrousí, peeling je krémový a vytvoří hezkou pěnu. Takže pokud stejně jako já preferujete jemnější peelingy, s tímhle nešlápnete vedle. Obsahuje opět kokos a oříšky, které dodají hydrataci. Není ale olejový jako ten scrub, takže se po něm ještě i mažu.

A zajímavost na závěr...


Dilo regenerační gel (15 ml za 90 Kč) - olej ze stromu dilo je tradiční lék ostrovanů z Fiji, známý díky svým vysokým regeneračním a hojivým schopnostem. Používá se na pokožku podrážděnou například holením, hmyzím bodnutím nebo opalováním. Má krémovou konzistenci a na první přičichnutí ne zrovna příjemnou vůni. Hrozně mi něco připomíná, něco z kuchyně, na pečení nebo tak, zatím jsem na to ještě nepřišla :D


Já ho používám po holení a hlavně v podpaží je jeho účinek opravdu vidět. Mívám ho často a docela dost podrážděné, tenhle gel pokožku zjemní, hydratuje a zklidní. Při pravidelném používání už ho tolik podrážděné nemívám, což je prostě super. Na internetu jsem četla, že se dilo gel hodí i na léčbu akné, ale když jsem ho zkoušela na hojení stroupků, tak to moc dobře nedopadlo. Jak jsem si to natírala, tak jsem ho nedala jen přímo na ten stroupek, ale i okolo a záhy se mi na těch místech ucpaly a zanítily póry. Takže na obličej už radši ne!

Se svým mixem mini výrobků jsem byla moc spokojená, některé věci si určitě koupím i v plném balení. Akorát je mi docela líto, že ačkoliv tahle kosmetika na první pohled působí hodně přírodně, tak to složení 100% přírodní není. Suroviny jsou sice sbírány ručně, oleje lisovány za studena, obaly jsou taky ekologicky šetrné, ale jsou tam některé látky, které by se asi někomu, kdo se na složení soustředí víc, moc nelíbily. Kosmetiku Pure Fiji zakoupíte buď přes jejich oficiální zastoupení nebo třeba v Biooo.
Máte s Pure Fiji nějakou zkušenost?

14 komentářů:

  1. Cukrový Scrub vypadá velice dobře a musí krásně vonět !
    Tělové máslo - pomerančové - se mi taky podle tvého zhodnocení zamlouvá. Pomerančová vůně musí být pěkná, taková svěží.
    Jinak já jsem ještě žádnou kosmetiku od Pure Fiji nezkoušela..

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem od Pure Fiji jen šampon a kondicionér z Ladyboxu a ničím mě neoslovil :) Jinak tu značku ani moc neznám.. Mám ale ráda cukrové peelingy, tak možná prubnu tento :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak to docela koukám, jakmile jsem objevila výrobky od této značky v LB, zrovna dvakrát mě nenadchly. Krémový peeling i další zde uvedené produkty, ale vypadají velmi lákavě :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no kdybych dala jen na dojmy z té vlasovky, tak se k téhle kosmetice už nevrátím, ale s ostatníma věcma jsem opravdu moc spokojená :)

      Vymazat
  4. Neměla jsem ani jeden z výrobků Puru fiji, a nějak mě ani neláká. Z toho, co jsi vyzkoušela se mi líbí jen scrub, ten vypadá fakt dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ten olejíček se mi hodně zamlouvá, zázvorovou vůni miluju, a v poslední době vůbec cokoliv zázvorovýho:) A teda jsi borka, že jsi do nich šla znova, mně jakmile značka nesedne napoprvý, vyhejbám se jí jak čert kříži!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale bacha, to není ten klasický zázvor, je to taková liliovitá květina. sice z toho malinko zázvor cítím, ale nevím, jestli si to spíš nevsugerovávám :) je to taková jemná květinová vůně. radši jsem to tam doplnila, abych nemystifikovala.
      na ty šampóny jsem nečetla zas tolik pozitivních recenzí, je to škoda, že tam dali zrovna je a možná tím lidi odradili. byla jsem holt odvážná, ve zkouškové depce a navíc se mi hrozně líbily ty obaly :D

      Vymazat
    2. Ahá, to ani neznám! Mám teda mezery!:)

      Já se děsim, co přinese moje zkoušková depka, většinou přináší kraviny z drogerie, který vůbec nepotřebuju (když ono do tý drogerie je tak jednoduchý se dostat a hned tu věc mít):D

      Vymazat
  6. Zdravím, konečně jsem se na tvůj blog nějak propracovala, a přitom tě vídám často komentovat :-)
    To Pure Fiji mě láká už dlouho, chtěla jsem něco přírodního na vlasy, ale recenze nebyly dobré. Dost mi vadí ty ceny, mám ode všeho docela spotřebu, hlavně co se těch vlasů týká. Tak nevím, zkusit, nezkusit..? zatím kvůli té ceně asi ne, škoda, že se to nedá okouknout někde naživo a testery a pak se rozhodnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za návštěvu :) jestli sháníš na vlasy něco přírodního, tak zkus jinou značku, protože v té vlasovce je SLS, PEG, alkohol atd.
      zkus se mrknout na stránky Biooo a vybrat nějakou 100% přírodní kosmetiku, nebo třeba něco od Alverde nebo Natura Siberica ;)

      Vymazat
  7. Já měla od Pure Fiji krom mučenkových věci na vlasy ten ginger lily cukrový peeling a ta vůně je prostě úžasná! Nechtělo se mi za něj ale utrácet, ty jejich ceny mi přijdou moc... Dilo gel mě opravdu zaujal, na podpaží by se mi taky hodil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo joo, to jsem četla, ta vůně je fakt krásná, uvažuju o nějakém dalším nákupu :D ten gel je fakt super, neříkám, že budeš mít podpaží jak z reklamy, ale je to fakt o hodně, hodně lepší a přijde mi, že chloupky i míň zarůstají!

      Vymazat
  8. Aww, tak to je nádhera :3 Já mám miniaturku šamponu s vůní Gingerlily a je to nádhera. Měla jsem i kokosové, ale ty jsem za něco vyměnila (ale aspoň jsem je očichala a byly krásně voňavé) :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ten scrub je úžasný! Musím si ho určite zaobstarať :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!