neděle 13. července 2014

TAG: Kosmetika, kterou nepoužívám

Asi jste si všimli, že blog má prázdniny :D nějak mě teď celkově nebaví sedět u počítače, takže je to tu takové volnější, ale myslím, že nejsem jediná, kdo to tak má. Dneska si proto dáme takový oddechový TAG, na který jsem kdysi narazila u Stáni. Spoustě kosmetiky postupně přicházím na chuť, donedávna jsem třeba nepoužívala tonika a teď bez nich nedám ani ránu, ale jsou určité věci, které používám jen hodně zřídka nebo vůbec. Jsou to samozřejmě moje názory a to, co já nepoužívám, může být věc, bez které vy nedáte ani ránu. Kosmetika je holt těžce individuální záležitost... Tak s čím se moje kosmetická taštička neskamarádila?


Báze pod make-up a oční stíny. Tu oční jednu doma mám (Dermacol), ale trochu cuckatí a nevidím pro sebe moc smysl v jejím používání. Jednak mi stíny dobře drží i tak, neslévají se mi (kromě vyložených propadáků typu Lambre) a hlavně stínuju málo a vždycky jen jedním stínem, takže nepotřebuju prodloužit výdrž náročných kreací. No a báze pod make-up je pro mě hororová představa, bezpečně se po ní do druhého dne osypu, vyskáčou mi podkožáky, i když si před nanesením i večer vyčistím pleť sebelíp. Zkoušela jsem jich víc, stalo se to vždycky. A ani pro účely blogování netestuju výdrž MU s bází, na to se mám moc ráda.

Asijská BB. Samozřejmě nechci generalizovat, ale všechna, se kterýma jsem měla tu čest, mi sice ze začátku vyhovovala, měla jsem hezkou pleť, dobré krytí, ale po pár dnech se mi začaly dělat podkožáky. Evropská BB a make-upy mi vyhovují, takže teď nemám potřebu experimentovat a riskovat.

Krémy na nohy. Kdysi jsem měla mini balení Balea s ureou, byl super, krásně voněl, ale prostě jsem líná nohy mazat. A když už tu potřebu mám, tak je máznu tělovým krémem, mít speciálně krém na nohy mi přijde zbytečné.

Oční linky. Neumím si linku namalovat, vždycky to dopadne šíleně, jsem absolutně levá. Nový TAR liner od Benefitu by měl být údajně blbuvzdorný a linka by se měla podařit každému, proto tímto vyzývám Benefit, aby mi věnoval jedno balení na vyzkoušení tohohle odvážného tvrzení. Co jsem tak viděla recenze, tak mi přišel ještě šílenější než klasické linky, takže o úspěchu pochybuju :D

Pěna na holení. Ne že bych si nohy neholila, ale používám na to sprcháče. Mám jednak stejně radši takové ty husté krémové a hlavně si nohy stejně mydlím, tak to vždycky rovnou seškrábnu a je vystaráno a o lahvičku na vaně míň :)

Rozjasňovače. Další věc, kterou neumím používat. Mám doma meteoritky, ale spíš na koukání, když už jednou za čas po rozjasňovači sáhnu, tak spíš po tom v peru - na nos, pod obočí a pod oči. Tekuté nebo kulovité jsou mi cizí, nějak na sobě nikdy pořádně nevidím ten efekt :(

To je asi tak všechno, co mě teď napadá. Máte taky nějaké kosmetické výrobky, které jsou vám cizí? Během příštího týdne určitě přidám regulérní článek, ale línější blogový režim bude pokračovat celé léto. Tak snad na mě nezanevřete :) Na facebooku a instagramu jsem aktivnější, tak budu ráda, když mě budete sledovat i tam.
Mějte se krásně a užívejte si léto, prázdniny a dovolené! :)

20 komentářů:

  1. Báze také nepoužívám, jen v poslední době jsme vytáhla pod oční stíny, ale normálně na den si jí nedávám, po make-up je pro mě úplná zbytečnost. Asijská BB mi nevyhovují, podle mě špatně kryjí, většinou jsou na mě světlé, celkově BB nemusím, ale tyhle už vůbec. Pěny na holení také ne, vystačím s vodou a oční linky, no s tekutýma neumím, dělám si pouze spodní černou tužkou.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jedine z tohto nepouzivam rozjasnovače a asijské BB. Ale bázu od Dermacol milujem :)

    OdpovědětVymazat
  3. bázi a rozjasňovač používám, ostatní máme stejné :)
    P.S. taky mi ty linky od Benefitu přišly na použití snad ještě horší než klasické :D stejně bych s tím linku neudělala, ani kdybych se stavěla na hlavu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsme na tom hodně podobně, jediné co u mě z tohoto seznamu má své místo, je pěna na holení. :-)
    Co se týče linek, zkusila jsem, přiznala sama sobě, že to fakt nepůjde a už se ani nenamáhám zkoušet další :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Natálko, já meteority taky nechápu :( a přitom je to tak pěkné na koukání :D pěnu na holení vlastně taky nemám.... a na krém na nohy jsem taktéž líná!

    OdpovědětVymazat
  6. Shoduji se asi jen v pěně na holení, taky mi přijde zbytečná a sprcháč to jistí :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já používám vše až na pěnu na holení.. :D i když upřímně.. na báze jsem teď nějaká líná, asijské BB přes léto nevedu a linky a rozjasňovače taky v poslední době trochu flákám.. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Kromě linek a rozjasňovače se absolutně shodnem :).

    OdpovědětVymazat
  9. já nepoužívám bázi pod oční stíny, oční stíny, jakékoliv linky kromě klasické tužky také ne, pěnu na holení, krémy celkově - když se namažu, tak to je fakt něco, a jinak mě asi nic nenapadá.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, zhoršoval ti pleť i Cho Bo Yang od Missha? Mně to dělaly ty od Skin79 a teď jsem přešla na Cho, tak jsem zvědavá, jestli to bude lepší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už teď přesně nevím, který od Misshy jsem měla, ale měla jsem dva a taky jsme si úplně nesedli. nebylo to tak hrozné jako se Skin79, ale taky nic moc :(

      Vymazat
  11. ja si niekedy holim nohy ako ty :D keď sa mi nehce babrať s penou na holenie :D:D:D
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  12. Taky mi přijde zbytečné používat pěnu na holení, tu jsem si koupila tak jednou v životě abych to teda zkusila a ne, úplně mi stačí sprcháč a mám zrovna umyté i oholené nohy v jednom :D

    OdpovědětVymazat
  13. Já nepoužívám žádné báze, asijské BB ani rozjasňovače (snad jen lesklý stín pod obočí a do vnitřního koutku - čas od času), v tom se shodneme :-) Dál hodně hodně sporadicky tvářenku a hodně sporadicky speciální krém na chodidla, který jsem dostala, jinak mi taky stačí tělové mléko :-) Ale místo pěny na holení používat sprcháč do toho už nejdu, v nouzi jsem jednou zkusila a au to byly pupence a podrážděná pleť, to už nikdy víc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi stalo jednou, s FAčkem, byla to docela síla... nechápu, co do těch sprcháčů dávají za sajrajty! ale jinak naštěstí ne, používám hodně třeba Dove, ty jsou takové jemné ;)

      Vymazat
  14. Tag skvělý, asi se na něj taky vrhnu! A ve většině věcí s Tebou souhlasím, jsem děsný minimalista, jen ta BB a rozjasňovače bych ubránila:)

    OdpovědětVymazat
  15. Meteoritky používej jako pudr...zkus to, fakt :-) nemyslím, že by to bylo jako rozjasňovač, ten bvy přeci aspoň trochu být vidět měl, kdežto pudr ne. Dělají mi dokonalou pleť :)
    No každopádně, kdyby ses jich chtěla zbavovat, můžeš se mě zkusit zeptat, jestli je náhodou už nemám a kdyby ne, tak koupím! :-D

    OdpovědětVymazat
  16. já jsem bázi pod makeup dlouho taky nepoužívala, ale teď se snažím, myslím, že prodlouží výdrž :) ale podle toho co píšeš si myslím, že se tvá pleť nesnese se silikony (jelikož špatně reaguje i na asijská bb), takže ti pupínky nejspíš vyskáčou po všech těchto silikonových bombách. a nedovedu si představit žít bez pěny na holení :D

    OdpovědětVymazat
  17. tak to je hustý. všechno z toho taky nepoužívám :D teda sem tam rozjasňovač, sporadicky.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!