pátek 12. června 2015

Voňavá koupel s olejem Saloos

Českou značku pečující kosmetiky Saloos určitě všichni znáte. Já mám jejich věci velice ráda, zatím mě žádný výrobek nezklamal, a nejinak tomu bude i dneska se sprchovým olejem granátové jablko. Nejdřív něco málo o tom, proč používat na sprchování oleje - dokážou totiž pokožku umýt, aniž by narušily její ochrannou vrstvu a vysušily ji (jako to někdy dělají klasické levné sprcháče, které obsahují tenzidy). Navíc všechny, které jsem zatím zkoušela, nádherně voní díky esenciálním olejům, takže to máte rovnou i s aromaterapií :)


Na vyzkoušení jsem si vybrala variantu s granátovým jablkem. Obal je klasická jednoduchá Saloos lahvička, jen mám teda menší výtku k hrdlu (a četla jsem to u víc lidí). To dělení tam nechápu, oleje stejně při neopatrném zacházení vyteče hrozně moc, chtělo by to dávkovač nějak zúžit. Když si dávám pozor, tak oleje vyteče tak akorát, ale kolikrát na to člověk moc nemyslí, hlavně s mokrýma a mastnýma rukama...


Vůně mi moc granátovojablečná nepřipadala, byla hlavně cítit po citrusech, ale třeba na léto je to podle mě úplně perfektní, svěží a šťavnatá vůně, jako červený pomeranč. Olej samozřejmě nepění, ale s vodou vytvoří takovou bílou emulzi. Stačí ho malinko, jinak se vám bude hůř smývat! Myje dobře a pokožka je zároveň dostatečně hydratovaná, takže odpadá nějaká potřeba mazání, aspoň u mě, pokud máte hodně suchou kůži, tak vám to asi stačit nebude. Taky s ním šly dobře holit nohy, jen to teda trochu víc tupí žiletky, na to pozor.


Takže pokud sháníte nějakou alternativu sprcháčů, jste líné se mazat a milujete krásné ovocné vůně, sprchové oleje Saloos můžu opravdu doporučit. Měla jsem ještě variantu konopí, která taky voní krásně, bylinkově, a grep, který byl prostě jako kdybyste rozkrojily grapefruit. Jediné mínus je teda to dávkování, kvůli kterému můžete mít i trochu větší spotřebu. Sprchové oleje seženete na internetu nebo třeba v DM drogérii, cena je kolem 120 Kč za 120 ml.
Používáte sprchové oleje nebo jste věrné klasickým sprcháčům?


Děkuji značce Saloos za poskytnutí produktu k recenzi!

6 komentářů:

  1. Oleje hlavně na léto zbožňuju! Protože se nemusím co? Nemusím se mazat! Ideál ;-) A saloosí mají příjemné ceny, oproti l'occitane např ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já značku saloos úplně miluju a bez jejich výrovků bych nemohla žít, protože je to pro mě ta nejlepší hydratace na světě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám radši sprcháče. Sprchový olej od Saloos jsem měla dvakrát, byl sice fajn to jo, ale já potom neměla takový ten pocit, že jsem opravdu umytá.... blbě se to popisuje :D každopádně ono je to jen o zvyku, asi jsem hrozná konzerva :D

    Krásný úsměv = bílé zuby :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já sprchový olej ještě nezkoušela od žádné značky

    OdpovědětVymazat
  5. Sprchové oleje mám moc ráda. Toto léto u mě vítězí mojito. S dávkováním mám stejný problém.

    OdpovědětVymazat
  6. Teď jsem dočetla o pomerančovém u Mademoiselle M a koukám že budu potřebovat i tenhle s granátovým jablkem

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!