neděle 28. února 2016

Mádara: hydratační fluid

Se značkou Mádara máme takový divný vztah. Tohle je třetí věc, kterou od nich zkouším, a pokaždé jsem taková rozpačitá. Jakože dobré to je, ale za tu cenu si přece jenom chci sednout na zadek. Sama bych si už asi nic nekoupila, ale když mi od Biooo přišla nabídka na vyzkoušení Hluboce hydratujícího fluidu, tak jsem do toho šla, v zimě je hydratace třeba ještě víc. No a náš vztah se bohužel zase nevylepšil...



Obal je pěkný a bytelný, štve mě jenom, že není vidět dovnitř, kolik zbývá, ale to je detail. Dávkování je praktické, s pumpičkou, která na jedno zmáčknutí nadávkuje tak akorát na jedno namazání.

Vůně je klasická mádarovská, taková bylinkovo-zeleninovo-travnatá. Nedokážu popsat, co v ní převažuje, ale je příjemná a uklidňující. Konzistence je hodně fluidní, lehká, hned se vstřebá.


Fluid má hydratovat, zpevňovat a zjemňovat normální, citlivou a smíšenou pleť a udržovat v rovnováze suchá a mastná místa. Bohužel na to, že se jmenuje hluboce hydratační, mi přijde, že hydratace byla průměrná. Po namazání jsem za chvíli ani nevěděla, že jsem se mazala, žádnou extra hydrataci jsem bohužel nezaznamenala. Za mě je to z tohohle hlediska spíš letní produkt, v zimě opravdu chci něco víc. Zjemnění pleti ano, s tím souhlasím, na omak byla celkem příjemná. Ze začátku.


Po pár dnech používání se mi ale dostavily ucpané póry. Nevím, co mi vadilo, složení je pěkné, ale pleť se mi rapidně zhoršila a musela jsem tenhle krém přestat mazat a nasadit těžší kalibr na vyléčení. Když jsem to zkoušela po nějaké době znovu, stalo se to zase... Takže asi reaguju citlivě na některou z bylinných složek, nestalo se mi to poprvé :(

Bohužel jsem to už dál neriskovala, i když bych tenhle krém dopoužívala třeba na jaře nebo v létě ráda. Pokud máte citlivou pleť a reagujete na některé složky ucpáváním pórů, doporučuju zajít si do Biooo pro vzoreček, pokud tu možnost máte (lze si donést i vlastní kalíšek nebo koupit na místě za 15 Kč). Fluid a ostatní produkty značky Mádara zakoupíte buď přímo v kamenné prodejně v Kotvě nebo na e-shopu, 50 ml balení vyjde na 779 Kč.
Máte zkušenost se značkou Mádara? Máte alergii na některé složky v kosmetice?



Děkuji Biooo za poskytnutí produktu k recenzi!

10 komentářů:

  1. mám stejnou zkušenost, měla jsem tenhle fluid ve vzorku (spolu s gelem) a taky mi nesedl... možná nějaký výtažek nebo EO. Pak už jsem nic od Mádary už myslím neriskovala :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky si myslím, zkoušela jsem pak ještě od značky Mossa, což je podle mě nějaká Mádary odnož, protože je to napsané na obale, a to samé... asi mi škodí moc bylinek :D

      Vymazat
  2. Tak přesně tento fluid jsem také zkoušela. Mně zas přišel hydratační hodně, jakože pleť byla vážně vyživená a z tohohle hlediska jsem jásala, ale postupně stejně jako u tebe - ucpané póry. Jinak by mi ale vyhovoval. :-) No a teď ho má mamka a ta si jej chválí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ho taky věnovala mamce, tak jsem zvědavá, co na něj řekne :)

      Vymazat
  3. Mádara mi přijde taková značka ála high quality... A za ty prachy? Nene, lze koupit spoustu levnějších alepších produktů...
    Už pár let používám sérum od Alverde, doporučila ho Mitsuko a fakt parádní a cenově kolem stovky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde krémy mám taky ráda, měla jsem jich několik, aktuálně mám heřmánkový a nic zlého mi nedělá a taky stál do stovky!

      Vymazat
  4. Hydratační fluid jsem měla nejdřív v nějaké sadě a celkem dobrý. Pak se ke mě dostala malá tubička a hrůza. Ucpané póry, bílá krupička a pupínky, hlavně na bradě. Podle mě za to může glycerin, který je hned na začátku INCI. Stylem pokus/omyl za tohle moje ucpávání prostě může on. Na kůži působí něco jako rostlinný silikon, sedí na povrchu a nic nepropustí...
    Takže sice všeobecně mám Mádaru ráda (bylinkový deodoratnt, mycí pěna), ale ta láska nějak upadá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u mě to glycerin asi nebude, protože ten je i v Alverde krémech, kterých jsem měla už hodně (teď mám heřmánkový) a ty mi nikdy nic nedělaly... asi nějaká kombinace výtažků, bůhví :(

      Vymazat
  5. Tak to mě mrzí, mám taky dost citlivou pleť se sklony k ucpávání pórů a tenhle produkt jsem spolu s gelem od Mádary chtěla vyzkoušet už delší dobu. Tak asi nic. Každopádně moc děkuju za recenzi :)

    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tuto značku vůbec neznám a alergie na nic nemám. Moje pleť je smíšená s rozšířenými póry a tak se snadno ucpou ale alergie na nic nemám. Za takové peníze je podle recenze vidět že nestojí ani za řeč.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!