neděle 10. dubna 2016

Saloos: květinové pleťové vody

Sortiment české značky Saloos mám celkem prozkoumaný a mám ho i dost ráda, ale s květinovýma vodama jsem se dlouho nějak nevěděla rady. Nakonec jsem mi doma ale dvě sešly. Jako vždy je v nabídce spousta druhů podle použitých květů a podle typu pleti (seznam a povídání najdete tady), já jsem si koupila variantu Lemon Tea Tree a na recenzi jsem dostala moji oblíbenou Levanduli.



Obal je pro Saloos typický, jednoduchý, bytelný, nikde nic neteče a nerozpadá se. Lahvičky jsou ale skleněné, takže je třeba s nimi opatrně - já jsem je měla na polici nad vanou a vždycky jsem si představovala, jak by to dopadlo, kdyby mi vypadla z ruky :D dávkování je pomocí rozprašovače, ale jde i vyšroubovat a nalít přímo z lahvičky. Vůně je příjemná, autentická, levandulová mi samozřejmě voněla víc, protože to je vůně, kterou mám obecně hodně ráda, lemon tea tree je trochu jako nějaký ledový čaj.


Vody jsem používala na občasné čištění pleti, taky na vlasy (po návratu ze zakouřené hospody celkem dobře eliminovaly smrad), na zklidnění nohou po holení nebo jen tak na osvěžení během dne, což díky rozprašovači šlo snadno. Taky jsem zkoušela nastříkání před použitím pleťového oleje, místo navlhčení vodou, rozdíl jsem kromě vůně moc nepoznala :)


A proč jsem je na pleť používala jen občas? Kromě destilátu z květů levandule a lístků tea tree je totiž druhou složkou ve složení alkohol. Ten pleť samozřejmě vysušuje a i na mastnější a problematickou by se neměl používat pravidelně a ve velkém množství (někdo říká, že by na pleť neměl přijít vůbec, ale já osobně si myslím, že opatrné použití je v pořádku - ale nejsem kosmetička ani dermatolog, samozřejmě). Já jsem tedy tyhle vody používala na čištění a dezinfekci pleti: když jsem ji měla horší, tak jsem si trochu stříkla na tamponek a přiložila na problematické místo, někdy jsem je použila místo tonika. Při delším používání ale opravdu zbytečně vysušují a je třeba i to zanícené místo spíš mazat, aby se netvořily šupinky.

Popravdě to asi není must-have výrobek, který bych si po vypotřebování koupila znovu, příště se radši podívám po nějaké vodě bez alkoholu. Pokud by Vás ale zaujaly, zakoupíte je v síti drogérií DM nebo v obchodech, kde výrobky Saloos nabízí (např. Biooo). Objem je 50 ml a ceny se liší podle druhu, ale pohybují se všechny kolem 100 Kč. Obě vody mají certifikát CPK (certifikovaná přírodní kosmetika), který zaručuje, že neobsahují syntetické sloučeniny a látky škodící organismu.
Používáte tyhle květinové vody? Nebo něco jiného od značky Saloos?



Děkuji značce Saloos za poskytnutí levandulové vody k recenzi!

7 komentářů:

  1. Teď nedávno jsem po nich v DM koukala, ale asi je kupovat nebudu, přece jenom mám docela suchou pleť, takže by to asi nebylo úplně ideální
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  2. Saloos mám hodně ráda, kupuji hlavně v Horoskopu.

    OdpovědětVymazat
  3. Kamarádky s citlivou pletí si květinové vody nemůžou vynachválit na čištění. Na mě je to slabý kalibr. Ale jinak si Saloos celkem kupuju - teď mám ráda olejový tělový peeling. Voní jako mohito a nemusím se po něm mazat. Win win. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně tam právě vadí ten alkohol, raději si kupuji květinovou vodu bez něho, třeba růžovou od Purity Vision.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mam jasminovou vodu, ale ze Soaphorie😘😘😘 ze Saloosu jsem jeste nic nezkousela...
    Andreablog Tu

    OdpovědětVymazat
  6. Miluji vůni Levandule, tvá recenze mě navnadila :D
    ... až půjdu okolo Saloos, kouknu na ni :3

    OdpovědětVymazat
  7. ty skleněné lahvičky jsou vždycky super, hned to vypadá jinak než plast.. :) je sice nevýhoda, že jsou rozbitné , ale i tak je mám radši než klasický umělohmotný obal..:)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!