neděle 31. července 2016

Batiste: moje oblíbené suché šampony

Suchý šampon patří do mé povinné výbavy od dob, kdy jsem nosila ofinu (tehdy to sice byla "jenom" Amica, protože jsem jiný neznala, ale službu jakž takž udělala :). Aktuálně se bez něj ale taky neobejdu - v zimě napraví pod čepicí zplihlé vlasy, v létě zase osvěží účes, když se člověk ráno probudí trochu zpocený a umytí už nestíhá. Využívají se taky pro usnadnění stylingu. Vlasy jinak myju obden s tím, že ten druhý den už někdy musím nastříkat sucháč; nemám je vyloženě mastné, ale tři dny mezi mytím jsou pro mě totální strop :D



Suché šampony Batiste fungují na bázi rýžového škrobu, který pohlcuje mastnotu u kořínků a tím dodá vlasům i objem. Protřepu, nastříkám na vlasy (já to dělám v předklonu) a lehce rukou promnu a načechrám. Některé sucháče jsem musela kartáčovat nebo vydrbat ručníkem, Batiste ani nemusím, na vlasech mi žádné bílé zbytky nezůstávají. Je ale možné, že u tmavších vlasů je potřeba vyčesávat více. Každopádně Batiste dělá i speciální verze pro brunetky.



Líbí se mi pestrobarevné obaly a hlavně výběr vůní a velikostí. Bez cestovního už se neobejdu na žádné dovolené! Aktuálně mám rozdělaných několik druhů, které se ve výsledku kromě vůně až tolik neliší, ale ke každému vám něco málo řeknu. 


Doma teď používám novou limitovanou verzi Sweetie. Voní opravdu hodně sladce a věřím, že nebude pro každého, protože vůně je velmi intenzivní a navíc se ve vlasech drží celý den. Vlasy mi vydrží hezké a jako umyté až do večera. Navíc má strašně rozkošný obal <3


Nejslabším druhem je za mě Fresh. Ačkoliv by mělo být složení stejné u všech, tak tenhle se mi nejvíc "drží" ve vlasech a nevidím moc efekt, vlasy tolik neosvěží, neodmastí a nenadzvedne. Voní sice hezky svěže, ale moc ho nepoužívám, protože mi přijde, že ostatní mi udělají lepší službu.


Moje oblíbená verze je Tropical. Voní krásně kokosově, jako piňa colada. Vůně se ale ve vlasech nedrží tolik jako u Sweetie. Efekt je skvělý, pomůže i několik dnů nemytým vlasům.


Z malých verzí mám ještě v práci třešňovou, kterou jsem zatím použila jen jednou, voní opravdu hezky po třešních, ale zatím z ní nemám víc dojmů. Každopádně myslím, že bude stejně dobrá jako Tropical.


Batiste seženete v síti drogérií DM, myslím, že je mívají i v nějaké parfumerce (Douglas?) a taky na e-shopu KupKosmetiku.cz. Cena je zhruba 120 Kč za velké balení, které má 200 ml, nebo 65 Kč za cestovní, 50ml balení. Vydrží opravdu hodně dlouho, zatím jsem spotřebovala jen jednoho prcka, asi po roce :)
Znáte Batiste? Používáte suché šampony? 


Děkuji Mark Distri za poskytnutí verze Fresh k recenzi! 

19 komentářů:

  1. Suchých šamponů už jsem měla několik, ale moc mi jejich spotřeba nejde, protože to mám fakt jenom jako nouzovku jednou za měsíc. Momentálně mám načaté tři, mezi nimi i Batiste Tropical a je moc fajn, krásně voní, ale nějak jsem si z něj na zadek nesedla. Určitě patří mezi ty lepší, ale čekala jsem od něj víc. Časem bych možná zkusila ten pro brunetky nebo na objem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle komentářů holek níže bych šla do toho objemového, já ho taky budu zkoušet jako další :)

      Vymazat
  2. Já momentálně používám jeden od Fructis a jsem s ním spokojená a je to fakt supr záchrana, když má člověk třeba třetí den ty vlasy už trošku mastné, tak se to opravdu vyplatí použít. Já si ale pak už hned večer vlasy musím umýt, protože druhý den by vypadaly děsivě. Jinak Batiste jsem ještě nezkoušela, ale chystám si nějaký pořídit, tak dle tvé recenze vyberu ten Tropical :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad ti bude vyhovovat, na léto je to ideální vůně :)

      Vymazat
  3. Já mám od Batiste moc ráda, tu jejich variantu na tmavé vlasy. :) Sice suché šampóny moc nepoužívám, spíše málo, ale velice ráda je použivám když si vlasy chci navlnit, trošku ho stříknu do délek a vlny pak lépe drží.

    OdpovědětVymazat
  4. Priznám sa, že značke Batiste som dlho odolávala, hlavne, keď ju všetci až podozrivo súhlasne chválili:)) Ale nakoniec som skúsila a musím zhodnotiť, že Batiste Volume je najlepší suchý šampón, ktorý som mala. Následne som skúšala aj iné verzie B., ale žiadna sa fialovému Volume nevyrovnala. Skutočne paráda. Len mne nevydržia ten rok:D Ale tak max. 2 mesiace:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je dřív tolik nepoužívala, ale teď mám hodně dlouhé vlasy a fakt je nemůžu mýt každý den a jak jsou těžké, tak plihnou. Verzi Volume jsem nezkoušela, tak až dodělám zásoby, sáhnu po ní!

      Vymazat
  5. Já mám také variatu Batiste pro tmavé vlasy a mě bohužel celkem zklamala :-( Po aplikaci jsem měla hnědého prášku plný obličej a umyvadlo. Až jsem se lekla. Před tím jsem měla suchý šampon na tmavé vlasy od značky Lee Stafford a ten byl naprosto úžasný. Krásně držel pouze na vlasech, nikde napadal okolo a nádherně po něm voněly vlasy celý den. Bohužel už jsem ho v drogerii nesehnala, tak jsem zkusila Batiste a opravdu jsem zklamaná. Budu dále pátrat po tom předchozím. Ikdyž je dražší (cca 250 Kč), tak se určitě vyplatí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, já tu blond verzi nezkoušela a ani mě neláká. Od Lee Stafford jsem měla klasický sucháč a musela jsem ho hodně vyčesávat, dost mi ve vlasech zůstával. Jinak Lee Stafford seženeš v Profimedu ;)

      Vymazat
  6. Mám doma ten květinový a vyhovuje mi, akorát příště asi sáhnu po jemnější vůni, protože dkyž ho do vlasů nastříkám víc, občas mě pak začně bolet hlava
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle intenzivně je cítit i ten Sweetie, když si odpoledne prohrábnu vlasy, tak se rozvoní... Asi bude pro tebe lepší ta klasická verze ;)

      Vymazat
  7. Raz som mala jeden šampón od Batiste, taký ružový s príjemnou kvetinovou vôňou. Bol fajn, no ja sa vždy aj tak vrátim k tomu od Dove, to je môj favorit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem ještě nezkoušela, ani jsem nevěděla, že mají sucháč! Každopádně mám takové zásoby Batiste, že se dlouho k jiné značce nedostanu :D

      Vymazat
  8. Ještě mi tu chybí informace o tom, jaký máš typ vlasů. Batiste suché šampony mám ozkoušené skoro všechny, takže tuším, že se ti vlasy moc nemastí, to bys mluvila jinak. :) Já jsem docela friťák a ten tropical, fresh a ani sweetie mi nic moc neudělaly. Spokojená jsem od Batiste hlavně s objemovým a s tím klasickým. Verzi pro brunety jsem zkoušela a nebrat! Zabarvil mi vzadu krk dočerna a nešlo to dolů málem ani lihem. A nevím, jak by dopadlo oblečení, naštěstí nosím hlavně černou. Ten pro světle hnědé vlasy mi udělal takové hnusné šedé odrosty, přitom jsem spíš plavovláska. Ze suchých šamponů mám nejradši objemový Aussie, ovšem ne každému sedí, protože vlasy i dost silně natuží a ne každý to snese. Ale hříva po něm vypadá jako po vyfoukání v předklonu. Lidi si i dost chválí Klorane, ale teda na to, že stojí asi 4 kila, mi hrozně rychle došel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za připomínku, doplněno :) nemám je vyloženě mastné, ale takové ty "rychleji se masticí"... Ten Aussie by mi teda asi podle tvého popisu neseděl, já moc nemám ráda ani laky a tak, takže ho radši zkoušet nebudu!

      Vymazat
  9. Dřív jsem si nedokázala představit, že bych si každý den nemyla vlasy. Od té doby, co jsem narazila na Batiste, tak zjišťuju, že to jde :D Bez těchto sucháčů už nedám ani ránu :)
    Vyhovuje mi ale i suchý šampon na hnědé vlasy Balea, i když Batiste je Batiste:)

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  10. Já tak před 2 lety suchý šampony nepoužívala vůbec, a teď je používám skoro pořád. Líbí se mi, jaký dělají objem.. :DD Batiste je taková klasika, ze suchých šamponu, mám je moc ráda a hlavně se mi líbí to, že v DM prodávají i cestovní balení, což se vždycky hodí. Každopádně, nedávno jsem vyzkoušela Aussie suchý šampon, který voní po květinách, a musím říct, že je stejně tak super, jako Batiste a cenově jsou na tom dost podobně, takže pokud budeš chtít někdy experimentovat, tak zkus ten Aussie, je fakt super. :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  11. hmm mám jeden doma, ale zatiaľ som nejak nespozorovala lepšie účinky ako u iných suchých šampónov :( mám svoje nefarbené vlasy, ktoré sú suchšie a keď si dám suchý šampón - robím to presne ako ty, tak sú tie vlasy také ulepenejšie, nepríjemné na dotyk, majú horšiu textúru a horšie držia. To mi robia všetky suché šampóny :(
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  12. Joj suchý šampon je super vecička. Vždy ho mám doma, odkedy som ho raz vyskúšala. :) Na mojom blogu prebieha giveaway,budem rada ak sa zapojíš :)
    http://blogbyweilynn.blogspot.sk/2016/10/giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!