úterý 20. září 2016

Sportique: wellness řada

Nedávno mě oslovila značka přírodní kosmetiky Sportique, jestli nemám zájem vyzkoušet některé jejich produkty. Značku znám od jiných blogerek, ale zatím jsem ji nezkoušela, takže jsem nabídku velmi ráda přijala. Tím spíš, že jsem nedostala náhodné produkty, ale mohla jsem si z jejich nabídky sama vybrat. Sportovní řada je zajímavá, ale pro lemru jako já ne tolik zajímavá, ale jejich wellness řada, to už bylo něco jiného! Nakonec jsem zkoušela tři produkty, o kterých Vám dnes něco řeknu.



Vezmu to vzestupně. Za mě nejslabší bylo Okurkové tělové mléko. Sice mě hodně zaujala parfemace i krásný obal, ale bohužel s vlastnostmi to už bylo horší. Hlavní problém byl v tom, že se mi strašně špatně rozmazávalo. Myslela jsem, že jsem si ho třeba poprvé dala zbytečně moc, ale i když jsem ho dávala opravdu trochu, pokaždé jsem musela dlooouho rozmazávat tužší bílou hmotu, která se ne a ne vstřebat. Je to zvláštní, protože konzistence je vlastně celkem tekutá.


Plus dávám za pěkný obal (sice plast, ale vzhledný) a autentickou okurkovou vůni, ani hydratace není nejhorší, ale není až tak výjimečná (a to nemám suchou kůži!), aby mi stálo za to zdlouhavé mazání.

Pokud by vám složení nešlo přečíst, u všech výrobků ho najdete i na webu, za to palec nahoru!

Mléko má obsah 200 ml a cena je 199 Kč, vyrábí se ještě v pěti dalších vůních (okurková zde).

Víčko je šroubovací, snažila jsem se zachytit i konzistenci

Na pomezí je Roll-on s arganovým olejem. Obsahuje pouze 100% arganový olej a dá se použít na různá suchá místa. Já jsem ho používala na stroupky po akné (hojil velmi dobře), pod oči místo krému (hydrataci bych snesla silnější, ale během dovolené jsem se celkově moc nemazala a neřešila to, tak mi stačil, ale pořádný oční krém nenahradí) nebo třeba na kůžičky kolem nehtů (díky obalu byl na tohle super).


Občas slýchám, že někomu arganový olej smrdí, ale já jsem tenhle nijak necítila. Jediné minus dávám za někdy ne zcela funkční kuličku, která se občas zasekla, takže dostat olej ven bylo někdy náročnější.

Roll-on má 15 ml, což je velmi slušná velikost, která vydrží dlouho, a stojí 149 Kč (odkaz zde).


Z testovaných produktů mě ale nejvíc zaujal Krém na ruce a nehty s 25 % bambuckého másla. Vybrala jsem si kombinaci mých oblíbených vůní Geranium - levandule - růže a musím říct, že voní opravdu božsky. Obal je takový retro, šroubovací plechovka, vypadá na stole hezky. Mám ho v práci, na nošení po kabelce to úplně není, ale svoje místo si u mě našel :)


Na první pohled vypadá hutně, ale s dotekem krásně taje. Jde "vrstvit", stačí troška na lehčí promazání, nebo víc na pořádnou regenerační bombu (třeba s rukavicemi). Pokud znáte bambucké krémy na ruce od L'Occitane, tak tenhle má mnohem lepší konzistenci, ne takovou hutně voskovou, nelepí, hezky se vstřebá, ale zároveň dobře hydratuje a pečuje o ruce.


Takže krém na vyzkoušení opravdu doporučuji, může to být i hezký dárek, protože obal je opravdu krásný. Objem je 75 ml a stojí 199 Kč, je k dispozici ještě v dalších pěti vůních (mnou testovaná verze zde).

Až na zklamání z tělového mléka mě kosmetika Sportique zaujala, krém je parádní a taky podle mě vydrží dlouho, je dost velký. Pokud byste měly zájem něco z jejich sortimentu vyzkoušet, tak buď  lze produkty zakoupit přes e-shop nebo mrkněte, kam dodávají - seznam zde.
Znáte značku Sportique? Zkoušely jste už něco?

Děkuji PR Sportique za poskytnutí produktů k recenzi!

8 komentářů:

  1. Skoda toho teloveho mleka, protoze vune musi byt uzasna. Argan mam rada, takze me zaujal i roll-on. Krem ma nadherny obal.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Mě nic nezaujalo vyloženě tak, abych si to musela hned koupit, ale krém na ruce vypadá moc pěkně a dostat ho jako dárek, nezlobím se :) Měla jsem čisté bambucké máslo Saloos, ale to na mě právě bylo až moc máslovité a nechtělo se mi vstřebávat.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zaujaly plechovčičky, na to já jsem ujetá. Ale dochází mi krém na ruce v práci, tak bych ho mohla prubnout, mají slušný výběr ;-) Jinak já od nich mám plechovku s krémem na namáhaná místa, speciální cyklistický, a musím říct, že na celý den v sedle to je super věc ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Osahávala jsem v obchodě právě krém na ruce a byl moc příjemný, až se tam zase někdy dotřepu, musím si ho koupit. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Čistý argan nesmrdí, to jen napodobeniny a směsky, tudíž ho mají cajk. To je pozitivní.

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně takovouhle konzistenci, jakou má krém na ruce, naprosto zbožňuju :D A plechovka se mi taky moc líbí!

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám od značky moc ráda jejich jasmínovou řadu je úžasná. hlavně krém na ruce je hutný, rychle se vstřebá a ta hydratace. Ale nejlepší je pleťová voda, vyčistí, zjemní a pokožka je čistá a voňavá.

    OdpovědětVymazat
  8. Značku neznám, ale líbí se mi, co píšeš o krému na ruce a retro obal je také krásný!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!