úterý 12. listopadu 2013

TAG: There’s more to me than makeup

Ahoj!
Dneska bude jenom rychlý tagovací článek, dostala jsem babu od Kiss a bee na tuhle původní anglickou verzi populárního "Nežiju jen makeupem", tak jdu na to!

Chodíš do školy? Jaký je tvůj nejoblíbenější předmět?
Studium sice ještě ukončené nemám, ale do školy už nechodím. Na gymplu mě bavil dějepis, na vysoké jsem měla nejradši kriminalistiku, kriminologii a předmět s výborným názvem Metodologie vyšetřování jednotlivých druhů trestných činů :)

Pracuješ? Pokud ano, co děláš?
Pracuju na částečný úvazek v advokátní kanceláři, jako bonus tam mám na starosti knihovnu. Pokud jste viděli Univerzitu pro příšerky, takhle si mě u toho představuje přítel:


Čteš? Jaká je tvá nejoblíbenější knížka, popř. časopis?
Čtu hodně. Vezu se na vlně severských detektivek, začalo to Miléniem, dál mám doma (téměř) kompletní sbírku Nesbøho a Olsena a četla jsem i spoutu dalších autorů, takže cokoliv z téhle kategorie mě nikdy neurazí a mám za dva dny přelouskané. Z časopisů čtu kromě vzrušujících titulů typu Právní rádce a Soudní rozhledy, které musím pročítat každý měsíc v práci, ještě Marie Claire a Apetit, ty mám předplacené.

nový Nesbø tu ještě není, přinese ho až Ježíšek, 
ale nějak nevím, kam se mi vejde :)

Umíš vařit?
To, že mám předplacený ten Apetit, ještě nic neznamená :D já si ho strašně ráda prohlížím, ale moc z něj ve finále nevařím, většinou na to nemám moc čas, takže nejčastěji dělám různé těstoviny, jednoduchá masa a hodně polévek. Víc vyvařuju o víkendu spolu s přítelovými rodiči. Jo a umím perfektní guláš, to se teda musím pochválit!

Mluvíš cizími jazyky?
Umím plynně rusky a docela dobře anglicky, dřív jsem se učila němčinu a španělštinu, ale pamatuju si jen základy. Němčinu se teď snažím ve volných chvílích dohnat přes Duolingo.


Kdybys mohla na prázdniny kamkoliv, které místo by sis vybrala?
Budu neoriginální - Maledivy, Mauricius, Dominikána, Bahamy, cokoliv na tenhle způsob. A rozhodně bych tam nebyla jen na prázdniny, klidně bych tam zůstala pořád, protože miluju moře a teplo. Do Čech bych se vracela akorát na jaro a na babí léto, kvetoucí stromy a barevné listí by mi chyběly.


Jak podle tebe vypadá ideální rande?
Asi jsem v tomhle konzervativní, ale podle mě je večeře nebo kavárna příjemná klasika. S přítelem jsme byli poprvé v kině, to je taky fajn, ale spíš, pokud se už lidi víc znají. Rozhodně by mě nepotěšilo nějaké akční rande! No a samozřejmě je důležité, s kým tam jdete, to je jasná věc.

Tvá vysněná kariéra?
Chtěla bych pracovat na kriminálce nebo na státním zastupitelství. Nebo by mi taky nevadilo třeba celoročně fotit nějaké promo fotky do katalogů někde v tom Karibiku :D

Jsi povaleč, nebo sportovec?
Povaleč každým coulem. Nerada vyvíjím jakoukoliv nadbytečnou aktivitu, nejradši si lehnu s filmem a něčím dobrým na zub. Ze sportů mě baví plavání, občas squash, badminton nebo prostě turistika.


Co máš kromě kosmetiky ráda?
Knížky, hudba a filmy, to je taková věc, co má rád asi každý, pak dobré jídlo, ráda s přítelem cestuju, ne nutně do zahraničí, v Čechách je spousta nádherných míst, kam bych se chtěla podívat. S cestováním souvisí i to, že se věnuju geocachingu. O tom jste už asi slyšeli, je to hledání schovaných krabiček pomocí GPS souřadnic. Nezabývám se tím ale nějak cíleně, prostě když někam jdu nebo jedu, tak se mrknu, jestli cestou nějakou krabičku nemám.

To je k mým odpovědím všechno a já posílám dál na Wonderfull Today, Miraculous Style a do lesa k Lišce, budu ráda, když budete pokračovat. Hodně z vás už možná tenhle TAG dělalo, tak mi kdyžtak napište do komentářů link!

8 komentářů:

  1. Jeeeee, Milénium a Nesbo! "Jo" je můj miláček. Ze severské krimi mám ale nejradši Johana Theorina s jeho Smrští, Mlhami Ölandu a dalšími zatím dvěma díly. To jsou moje srdcovky. A ještě Kepler a teď čtu Zimní oběť od Kallentofta. Není nad to si v zimně zalézt s čajem a takovouhle knížkou:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda jsem si početla:) Koukám, že na rande bych Tě pozvat nemohla, máme to úplně obráceně:D Ta kriminalistika mě zaujala, to jsem neměla ani páru, wow:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, ty jsi taky právnička, to jsem nevěděla. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ráda jsem se taky dozvěděla něco o Tobě. :) Páni, právnička, co čte severské detektivky, úplně se mi o Tobě změnil obrázek... ;) (V dobrém, jen jinak... :D)

    OdpovědětVymazat
  5. Parada, tiez mam rada Nesba :)) Celkovo je to super, ked sa clovek tolko veci dozvie o oblubenych blogerkach :))

    OdpovědětVymazat
  6. holky, děkuju moc za komentáře! já mám právě tyhle TAGy taky ráda, protože si vždycky ty lidi pak dokážu víc představit, než když čtu jenom názory na kosmetiku :)

    OdpovědětVymazat
  7. Agent umí výbornej guláš a já o tom nevím?! Ani nevíš, jak to zraňuje moje city (a především žaludek) :D

    OdpovědětVymazat
  8. To je hezké. Bylo fajn si o tobě něco přečíst, máme toho dost společného:-)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!