neděle 3. listopadu 2013

Testování řady Pure System od Yves Rocher

Pěkné odpoledne,
dnešní článek bude pro ty z vás, které taky občas bojujete s "nedokonalostmi pleti", jak se tomu decentně říká. Nemám vyloženě mastnou pleť ani žádné těžké akné, ale občas se mi na obličeji něco urodí. Navíc mám problém se udržet a nešťourat se v tom, takže se mi většinou z malého pupínku stane katastrofa tak na měsíční léčení. Zkoušela jsem už hodně výrobků a značek, ať už z drogérie nebo z lékárny (třeba Bioderma tady), takže si myslím, že tuhle oblast mám celkem zmapovanou. Z řady Pure System zkoušela tři výrobky a jak to dopadlo?



Čistící pleťová voda (150 ml za 159 Kč) - tuhle vodu jsem si koupila poté, co jsem už nějakou dobu zkoušela krém a byla jsem s ním spokojená. Bezmyšlenkovitě jsem ji vzala z regálu a víc ji nezkoumala, překvapení se konalo doma. Zajímalo by mě, koho napadlo to pojmenovat "voda", protože tohle je spíš takový tekutější gel, když mi došly tampónky, tak jsem to normálně nanášela prsty. Mám radši klasické vody, s tímhle se mi pracuje docela blbě, většinou si nanesu málo, pak zas moc. YR gelovou texturu vyzdvihuje jako plus, ale za mě to je teda mínus, i když to je moje blbost, že jsem si to nezkontrolovala.


Výrobce slibuje vyčištění pórů, zmírnění začervenání pupínků a zmatnění. Po zhruba měsíci a půl nepravidelného používání jsem nevypozorovala žádné zásadní změny, pleť je sice jemnější, ale to je asi tak všechno, takže "vodu" už si znovu nekoupím.



Péče proti nedokonalostem pleti (40 ml za 205 Kč) - na obale se uvádí celkem čtyři účinky:
1. Redukce tvorby pupínků a černých teček - s černýma tečkama nezatočil vůbec, ale to jsem ani nečekala, na ty platí jíl nebo OCM, kterou teď úspěšně zkouším. Pupínky opravdu zredukoval, bohužel jsem to pak zabila nevhodným BB, takže teď léčím pohromu, na kterou je slabý.
2. Zjemnění struktury pleti - tady zafungoval na jedničku, dokonce už po pár použitích byl výsledek vidět. Kupovala jsem ho v druhé  půlce srpna, kdy jsem měla kvůli stresu ze zkoušek pleť v ne zrovna nejlepší kondici. Netrápily mě pupínky, ale taková ta krupička na čele, na bradě a okolo pusy. Po pár dnech s tímhle krémem úplně zmizela, v té době jsem nepoužívala nic jiného a stres se stupňoval, takže to byla zásluha téhle péče.
3. Zmatnění až na dobu 8 hodin - s tímhle nesouhlasím, bez pudru jsem se leskla úplně stejně, jako kdybych si žádný krém nedala. Navíc se nelesknu nějak extrémně, takže s tímhle si krém prostě neporadí (ale to se zatím nepovedlo žádnému - řešení je Oriflame sérum nebo kvalitní pudr).
4. Napomáhá regeneraci pleti a zmírňuje pozůstatky akné - krém určitě pleť zklidní, ale na moje velké jizvičky sám nestačí, musela jsem pak na ně používat ještě konopnou mast nebo avokádový olej.


Hodně chválím, že se krém okamžitě vstřebal, takže jsem na něj mohla v klidu nanést make-up. Třeba Sébium Global můžu používat jenom na noc, protože se mi při sebemenším dotyku začne slupovat a dělá šupinky, takže líčení je bez šance. Navíc mi trochu vadí ta jeho vůně, YR téměř cítit není, jenom když si ho dám vyloženě až k nosu. Hydratace je taková slabší, což by někomu nemuselo vyhovovat, ale pro moji pleť je dostačující. Ze všech nelékárenských krémů mi přijde nejlepší, co jsem zatím zkoušela, už mám druhé balení a pokud máte slabší akné a nechcete investovat do dražších krémů, tak doporučuju zkusit. Plná cena je sice přes 200 korun, ale mají neustále nějaké slevy, takže já ho většinou kupuju kolem stovky.

a ještě složení

(moje fotka se mi někde zatoulala a nemůžu to teď přefotit, takže si vypůjčím originál ze stránek YR)

Hloubkově čistící maska (2x4 ml za 39 Kč) - tohle byl vlastně první výrobek z řady Pure System, který jsem zkoušela. Měla jsem zrovna takové to "horší období" a chtěla jsem zkusit nějakou čistící masku v naději, že to pomůže nebo alespoň urychlí hojení. Líbí se mi, že se kromě plného balení v tubě (50 ml za 179 Kč) dají koupit i tyhle malé pytlíčky, takže si to člověk může otestovat. Je to klasická zasychací maska, má bílou barvu a ztuhne během chvilky. Mám celkem citlivou pleť, ale po smytí masky nebyla vůbec podrážděná nebo červená, póry byly vcelku dobře vyčištěné a stažené, stávající pupínky nijak nerozdráždila. Na jedno použití mi vystačí klidně polovina pytlíčku, takže za pěkných 40 korun máte vlastně čtyři masky.

Používáte kosmetiku Yves Rocher? A znáte něco z téhle řady?

No a protože už máme po soutěži, musím taky vyhlásit výherkyni! Random.org vylosoval komentář č. 18, takže výhru získává...


... Brunwen!


Moc gratuluji, pošli mi na mail, který mám v blogger profilu adresu, kam mám balíček poslat. Pokud by se náhodou vítězka do pátku večer neozvala, budu o víkendu losovat náhradnici. A vy ostatní nesmutněte, do konce roku určitě ještě aspoň jedna soutěž bude :)

17 komentářů:

  1. Pěkná recenze, s výrobky zkušenost nemám, protože řeším trochu jiné problémy pleti, tak asi ani nevyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  2. S touhle řadou zkušenosti nemám, protože mám jinou pleť.. ale mám vyzkoušeno pár výrobků z té žluté řady na suchou pleť a hlavně pleťovou vodu jsem si zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavně, že to je opravdu voda! :) já tyhlety "gely" moc nemusím, mám pak vždycky pocit, že si musím ještě obličej dočistit, vadí mi, jak to lepí :(

      Vymazat
  3. Docela mě zaujala ta maska. Minule jsem koukala taky na nějaké v Déemku, ani nevím, co to bylo za značku, tyjo, ale tohle je za tu cenu fakt super!:)
    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, pokud ti ta péče pomohla na krupičku, asi jí taky budu muset vyzkoušet, mně se o zkouškovém pravidelně dělá, mám sklony do toho nípat, i když to je opravdu miniaturní, a následky nípání léčím strašně dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, to znám. ta krupička nebyla vlastně ani vidět, ale na omak tam byla a ne málo a fakt to po pár dnech zmizelo. ale asi to nemá moc hezké složení, večer sem ještě přidám fotku, pokud by tě zajímala :)

      Vymazat
    2. Jé, to budeš hodná, ráda se mrknu:) Ono složení není pěkné téměř u ničeho, pokud si to člověk neupatlá doma sám, občas jsem fakt ráda, že nerozumím korejsky a nevidím, co je v mém nejoblíbenějším BB creamu:D

      Vymazat
  5. Skvělá recenze, nejvíce mě zaujal asi ten krém :-)!
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  6. Ja pouzivam od yves rocher jedine odlicovac ale toto ma ozaj oslovilo :))
    Http://ivanavanilla.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten dvoufázový? ten jsem používala, než jsem objevila micelárky, nebyl špatný, ale stejně mě trošku štípal v očích

      Vymazat
  7. Také jsem byla překvapená, že to není voda, ale gel. Už bych si ji vícekrát nekoupila, jelikož mi ta gelová konzistence moc nevyhovuje. Mám raději klasickou pleťovou vodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám to úplně stejně :) celkem mi vyhovuje zelená Bioderma. máš nějakou oblíbenou?

      Vymazat
  8. Natálko, moc hezká recenze! Musím konstatovat, že čistící maska z této řady je jediný produkt, který si u YR pravidelně kupuji a jsem moc spokojená! Už jsem spotřebovala minimálně 5 balení :D. Překvapivě mne ale neláká zkoušet cokoliv dalšího, i když je fakt, že jsem dříve měla aroma-řadu, kterou přestali vyrábět - čímž mne naštvali :o))). Jo a ještě jsem měla nějaký oční krém, ten také nebyl špatný, ale ani žádný zázrak....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc :) ty oční krémy nejsou špatné, ale jsou průměrné a nevidím žádný výrazný efekt za tu ne zrovna malou cenu. já mám teď oční krém Ryor s kaviárem a přijde mi mnohem lepší!

      Vymazat
  9. To je super, že někoho konečně napadlo to, co mají ve velkém balení, dát i do pytlíčků. Na zkoušku. jinak já na péči od YR moc nevěřím, mám za to, že je to totéž je vždy jinak ovoněné...

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezká recenze! Já jsem si teď pár výrobků z této řady objednala, tak už se těším, až je vyzkouším :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/07/review-yves-rocher-pure-calmillie.html

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!