úterý 19. listopadu 2013

Zázračný pudr Sexy Mama

Ahoj!
Dneska pro vás mám po delší době něco z dekorativky, i když to vlastně na obličeji není vidět. Jedná se o matující pudr Sexy Mama od americké značky theBalm. Dlouho jsem sháněla něco, co vydrží až do večera a nebudu muset před odchodem z práce přepudrovávat - a nalezeno!


Pudr je transparentní a díky nějakým speciálním drobným částicím slibuje dokonale matnou pleť. Takových už tu bylo, říkala jsem si, ale když jsem ho na feelunique viděla v akci za 10 liber (tehdy to bylo nějakých 300 korun), tak jsem si řekla, že ho vyzkouším.

na pohled působí barevně, ale na pleti je opravdu průhledný (a obal jsem před focením čistila, ty skvrnky tam jsou od začátku a nějak nejdou dolů)

Nebudu to dlouze rozepisovat, on prostě funguje. Ráno se napudruju a večer po příchodu z práce vypadám úplně stejně. Navíc je na obličeji "neviditelný", respektive hezky zmatní a udělá takovou tu sametovou pleť, ale bez efektu masky, nezvýrazňuje rozšířené póry nebo suchá místa a nedělá mapy. Mám lesklejší T-zónu, navíc jsem si teď koupila make-up, který je sám o sobě dost lesklý a i na něm vydrží matovat celý den, bez papírků, bez nutnosti přepudrování. Nepráší ani není nijak cítit (nikdy nezapomenu na smrdutý Stay Matte...).


Balení je pro theBalm typické retro, úzká magnetická krabička se zrcátkem, což oceňuju. Bohužel v ní není aplikátor a ani není kam strčit, protože je opravdu maličká, takže musím mít v kosmetické taštičce s sebou vždycky houbičku navíc (naštěstí Dermacol má dost velký houbičkový prostor, tak tam klidně nacpu dvě). Pokud byste mu nevěřily a chtěly si ho brát pro jistotu s sebou, tak leda s nějakým kompaktním štětcem. Já na nanášení pudru radši používám houbičky, ale zkoušela jsem ho i tím štětcem a taky to jde krásně.

krabička je opravdu úzká; pomuchlaná je od začátku, a to ji pořád nosím v tom ochranném "rukávku" :(

Snažila jsem se ho nějak vyfotit, ale je tak transparentní, že to prostě nešlo zachytit :) kromě zahraničních obchodů ho seženete i v českém e-shopu Prémiová kosmetika (kde teď mají na theBalm dopravdu zdarma) nebo na theBalm.cz (aby nevznikly žádné dohady - našla jsem si to sama a dávám sem ty odkazy pro vás, nikdo mi za to nic neplatí, není to affiliate). V jejich "Mama Collection" je kromě pudru ještě bronzer a tvářenka, kterou si zase velice vychvaluje Anna z 50 shades (klik!).
Znáte značku theBalm? Máte nějaký jiný osvědčený pudr?

25 komentářů:

  1. theBalm má prostě nejlepší designy ever! Vypadá božsky:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  2. A na pudr Anna taky nedá dopustit. Je boží.

    OdpovědětVymazat
  3. hodně si mě na něj nalákala. něco podobného roky hledám. jen se asi budu chvíli rozmýšlet kvůli té ceně, ta se mi nelíbí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, není nejnižší, to je fakt. zkus vyčíhnout nějaké akce na FU, doprava je zdarma a měla jsem to doma během pěti dnů

      Vymazat
  4. Brousím si na něj zuby už dlouho. Vůbec mě značka The Balm láká dlouho, jen mě hrozně štve, že je u nás těžko k sehnání a předražená, a jsem zdechlá si ji objednávat. Musím vyjet do zahraničí a koupit si ji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ji dřív vůbec neznala, ale věci mají nádherné. bohužel (nebo bohudík :), když jsem na netu objednávala ten pudr, tak měli skoro všechno v akci a skoro všechno vyprodané

      Vymazat
  5. tak to mi jde do cesty, mě všechny pudry zvýrazňujou chloupky a dělají hrozně nepřirozený vzhled, jenže bez nich se zase lesknu a už jsem z toho vážně zoufalá. akorát budu zase svádět boj si nepřihodit něco dalšího :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tenhle nic nezvýrazní a nepřirozený vzhled taky nehrozí ;) joo, ty jejich tvářenky třeba nebo rovnou všechny tři Mamy :D

      Vymazat
  6. ooo, už mám nějaký ten pátek v hledáčku jejich rozjasňovač, tak až ho budu pořizovat, přihodím i pudřík asi ;).

    OdpovědětVymazat
  7. Dneska jsem si pro něj byla, tak uvidím jak mi sedne. Každopádně mě po otevření hodně překvapila barva pudru, protože mi přišel strašně tmavý. Ale po odzkoušení vážně krásně splynul s pletí a nebyl vůbec vidět. Já teď používám Match Perfection od Rimmelu a po něm se mi rychle leskne čelo, takže doufám že to s tímto bude mnohem lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám Match Perfection make-up, který je takový spíš hydratační a lesknu se s ním hodně, ale ten pudr to dokonale zmatní. tak jsem zvědavá, jak s ním budeš spokojená :)

      Vymazat
  8. Ráda bych ho vyzkoušela, ale nějak se bojím tě barvy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vážně se neboj, taky jsem si nejdřív říkala, že je tmavý, ale fakt splyne krásně ;)

      Vymazat
  9. Tyjo tu kosmetiku vůbec neznám! :) Vypadá to dobře...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  10. OOO, to asi nutně potřebuju. Dnes se mi rozbil můj kompaktní pudr, tož to je znamení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to je jasný ;) tak snad s ním budeš spokojená, pokud si ho pořídíš!

      Vymazat
  11. Na The Balm si strašně dlouho brousím zuby, po Vánocích můžou čekat můj zběsilej nálet, strašně miluju tyhle balení, nad eshopem slintám každej druhej den:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě se taky hrozně líbí a ty jejich názvy! :D akorát škoda, že je bez té hubky, ale jde to i bez ní

      Vymazat
  12. no ona je na magnet a fakt drží a navíc je to celé ještě v takovém papírovém "rukávku", takže pokud se bojíš, že se to vysype, tak to si nemyslím. ale asi se to hodně rychle pomačká, viz to moje, a to ho mám jen v kosmetické taštičce a snažím se k němu chovat hezky

    OdpovědětVymazat
  13. Ja by som to chcela skusit uz len pre tie retro obaly a nazvy :)) 10 gbp by bolo asi maximum, co by som za taku dekor-vychytavku dala. Uz len pre tu radost, kdesi na verejnosti to s tym uzasnym obalom vytiahnut a prepudrovat si nufak ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, vypadá to všechno krásně! a ta cena je sice docela vysoká, ale mně třeba pudr vydrží tak rok minimálně, takže jednou do roka se přes tu kapsu plácnu :D

      Vymazat
  14. Nedám dopustit na sypké leclerckovské pudry, ale tohle nevypadá zle, do taštičky do kabelky by se jistě hodil lépe než ten sypký :) A složení bych taky skousla (jen mi uniká, proč do pudru cpát silikon... no nic). Jo a děkuju za odkazy, dosud jsem žil v domnění, že theBalm jen ze zahraniči, tak to je fajn, že už jsou i u nás. Kouknu po těch tvářenkách, nějakou sháním mamce (haha, to by bylo příhodné: Hot mama for my mama :D )
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  15. Na tenhle pudr už jsem taky koukala, ale cena mě zatím odrazuje, kdybych ho viděla za 300, tak po něm nejspíš taky sáhnu.
    Mimochodem moc hezký blog. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jů, ten vypadá moc hezky. Já pudry ani moc nepoužívám, docela se mi i líbí, když se pleť přirozeně leskne, než ji pudrovat a pak zas dávat rozjasňovače. :) Ale když už pudry, tak používám transparentní, poslední rok a půl stále dermacol. Měla jsem kdysi pár let v oblibě pudr od Avonu, ale dermacol je stejně dobrý a mnohem levnější.

    http://radkakaiserova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Včera jsem využila poslední den akce 2+1 na The Balm - chtěla jsem stoprocentně Mary Lou (toužila jsem po ní už asi rok) a nebyla si úplně jistá, co přihodím. Nakonec to vyhrál tenhle pudr (a asi je to win win ;-) ) a pak jsem vybrala cestovní paletku California Girl. Těším se na Vánoce, letos to budou samé krásné dárky :-)
    Měj se krásně! A díky za potěšující recenzi :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!