pondělí 29. prosince 2014

Flawless Skin Foundation: chtít, či nechtít? Toť otázka...

Docela nedávno se v drogériích objevil nový make-up Flawless Skin Foundation od Gabrielly Salvete. Make-upy já zkouším strašně ráda, byl v akci, v roztomilé malé tubičce, tak nebylo co řešit. Náš vztah je ale takový divný, pořád se vlastně nemůžu rozhodnout, jaký na něj mám názor, ale už jsem ho dodělala, takže je třeba to sepsat...


Slibuje toho docela dost, kromě dekorativní funkce i nějakou tu péči proti pigmentovým skvrnám (nemám, neposoudím), hojení akné, uvolnění pórů a omezení mastnoty (jsem silně skeptická, zdravím silikony), obsahuje nějaké oleje, vitamíny proti stárnutí pleti a SPF 15. Tolik teorie, ale co praxe?


Balení je praktické a moc pěkné, vejde se dobře do taštičky, nezabírá moc místa ani moc neváží (fun fact: tuba je úplně stejná jako u biodermího Sébia Global). Konzistence je hutnější, taková krémová, ale jde dobře zapracovat i prsty, já pak jen na finiš použiju kabuki štětec, spíš ze zvyku. Vůně, ehm. První cca týden mi neskutečně smrděl (viním ten SPF), cítila jsem ho z obličeje i několik hodin, přítel se ode mě odvracel, no paráda! Pak už to ale nějak vyčichlo, ale že bych z ní byla odvařená, to ne, pořád mi přijde lehce á la opalovák.


Krytí má být střední, já bych dodala nižší střední. Na kůži vlastně působí spíš jako BBčko, větší nedokonalosti nezakryje, používala jsem ho hlavně v období lepší pleti nebo když už jsem měla jen hojící se flíčky (červenou zakrývá celkem dobře). Neleze do vrásek ani do pórů, sušší místa mu nevadí a hlavně nesedí jako maska.


Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že je pro všechny typy pleti, nedej bože třeba opravdu mastnou. Je dost mastný sám o sobě a bez pudru to nejde! Takže pokud máte mastnější pleť nebo problémy s výdrží MU, tak ho nedoporučuju, protože i mně k večeru lehce mizí a na problematických místech se lesknu. Jinak se mi ale efekt na pleti celkem líbí, jenže je prostě takový lehoučký a nenosím ho každý den.

Pak jsem taky řešila ucpávání pórů, ze začátku se mi s ním pleť lehce zhoršila, ale ne pupínky, jen takové ty drobné černé tečky, pak si asi zvykla a byl klid. Ale když jsem ho na chvíli vysadila a pak po něm sáhla znova, objevilo se to zase. Není to sice nic šíleného, ale pokud jste na tohle citlivější, tak asi taky radši opatrně.

Moje "krásná" pleť úplně bez ničeho...

... a s Gabčou. S pudrem je to pak ještě o něco světlejší.

K dispozici je celkem 5 odstínů, já mám nejsvětlejší 01 Light. Po vymáčknutí vypadá celkem tmavý, ale jak vidíte z fotky, tak ani na mě, bleduli, to není vyloženě do očí bijící, i když by se určitě snesl i světlejší odstín. Seženete ho v drogeriích za cenu kolem 160 Kč, objem je 30 ml. Já o dalším pořízení neuvažuju, není to sice vyloženě špatný MU, ale u mě tak nějak převažují ta negativa.
Máte s tímhle make-upem zkušenost?

8 komentářů:

  1. Tenhle makeup mám a dlouho jsem si k němu hledala cestu, ale nakonec jsem ji našla. Mám dost suchou pleť a tenhle mi ji vůbec nevysušuje, nezdůrazňuje suchá místa, nešupinkatí atd. takže to je pro mě jeho hlavní plus :) "Vůni" vůbec necítím, zvláštní :D A to krytí mi nepřipadá zase tak zlý, na to, jaké mám na obličeji červené fleky je super :) Naopak oceňuju, že nevypadá na obličeji jako maska. Za mě ano a určitě si ho koupím znova.

    OdpovědětVymazat
  2. Mna Gabina nejake neoslovuje..ani Dermacol. Skoro nic od nich nemam a ked si aj nieco kupim, tak je to bud take stredne alebo nic moc :D
    Ale poda fotky sa mi zda, ze ti tento makeup celkom sedi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já nevím, mně moc nesedne, když opomenu tu "vůni", tak mi vadí, že opravdu nemá moc krytí, přijde mi spíš jako tónovací krém.

    OdpovědětVymazat
  4. No, já se smíšenou až mastnou pletí na takovéhle make-upy rovnou zapomínám. :-D
    Ale máš to krásně nafocené! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá velmi dobře, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ten by mi udelal dukladny bordel na obliceji.... No ale zjistila jsem, ze silikony nejsou uplne vinikem ucpavani, spis hledam vinika u nektereho prirodniho oleje. Se silikony mam ted jedno matujici serum a je super! To jsem necekala.

    OdpovědětVymazat
  7. Koukala jsem na něj v drogérii a vůbec mě nezaujal. Balení se mi nelíbí, připomíná mi make-up od MUA. No a pleť mám mastnější, takže by mi stejně neseděl.

    Přeji pěkného Silvestra a šťastný nový rok! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerá naozaj skvelo, bohužiaľ s ním nemám skúsenosti ale vyzerá skvele ... Možno sa po ňom obzrem niekedy :) Lovely Beauty Book

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!