neděle 14. prosince 2014

Průměrný kondicionér za nadprůměrné peníze

Když jsem přemýšlela, za co utratím Lush poukázku od minulých Vánoc, potřebovala jsem sehnat nějakého parťáka k Zelince. No a protože mi zrovna docházel kondicionér, tak padla volba na Veganese. Slibuje lehkost, zachování objemu a lesk a je vhodný i pro vegany. Na kondicionéry mám jediný požadavek - aby se mi s nimi dobře rozčesávaly moje hodně dlouhé a husté vlasy.


Obal je klasický minimalistický Lush, nemám jedinou výtku. Konzistence je řidší než u kondišů z drogérky, občas mi z ruky steče, než ho transportuju na vlasy. Na jedno zmáčknutí lahvičky vyprskne z víčka tak akorát množství pro moje vlasy před rokem, teď si musím dávat víc, protože mi to prostě nestačí. Vůně je krásně citrónová, svěží, ještě v ní cítím rozmarýn. A vydrží trochu i do druhého dne!


Při nanášení je cítit, že není silikonový, po vlasech neklouže a nenechává takový ten slizký pocit. Po umytí jsou vlasy krásně lesklé a jdou rozčesat bez problémů, ještě i druhý den ráno, ale pak už to trochu drhne. Měl by bránit elektrizování, ale toho jsem si nevšimla. Co nechápu, je tvrzení na lahvičce o bylinných nálevech prospěšných pro vlasovou pokožku. Kondicionér se přece dává do délek, nikdy ne ke kořínkům, moc si nedovedu představit, jak by se během těch pár minut, co ho mám na hlavě, dokázal vstřebat až k pokožce...


Taky mě docela mrzí složení. Přece jen ani v kondiši od Baley, který jsem měla předtím a stojí nějakých 50 korun, není SLS (tady je teda v nějaké kombinaci s alkoholem, zas takový expert nejsem, ale prostě tam je) ani parabeny! Na webu je každopádně uvedené složení úplně jiné.


Když to vezmu kolem a kolem, tak na to, že to není žádný extra zázrak, obsahuje paraben a mám ho dost velkou spotřebu, tak stojí hodně peněz. Moje malá lahvička teď na eshopu není, takže vám neřeknu přesnou cenu, ale bylo to myslím kolem 250 Kč za 100 ml. Znovu už si ho určitě nekoupím, protože si myslím, že jdou sehnat rozhodně kvalitnější výrobky s lepším poměrem cena-výkon.
Máte zkušenost s Veganese nebo s nějakou jinou Lush vlasovkou?

12 komentářů:

  1. Lush znám, ale ještě jsem nezkoušela. Každopádně ta cena mi přijde taky vysoká, za takové malé a průměrně kvalitní balení :).

    OdpovědětVymazat
  2. Lush vlasovka --> trága. Hlavně šampuky a jiné tuhé věci, co mi spolehlivě zničily vlasy... :-( Myslím, že ten jejich šampon Blonde byl snad jen tuhý sulfát a nic jiného, možná trochu heřmánku, vysušovalo to jako blázen. Měla jsem ještě ten jahodový kondiš American cream, který hezky voněl, ale účinek nula nula nic. Vyhozené peníze... S Lushem už jsem hodně vystřízlivěla.
    A mimochodem, na tvé doporučení mám Zelinku (díky za tip). Maska je super, pevně jsem doufala, že mi nezplesniví, avšak po třech týdnech jsem v ní našla divný chomáček, zřejmě malá plíseň.ňová kolonie. tak to ať si nechají, masku s trvanlivostí 3 týdny za několik stovek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem právě uvažovala o nějakém šampuku, ale ještě si to rozmyslím!
      jé, to jsem ráda a zároveň mě to teda mrzí... já jsem tu svoji nakonec měla přes měsíc úplně v pohodě. tak si ji můžeme vzít třeba někdy napůl, protože ona je fakt tak skvělá :D

      Vymazat
    2. jéjda...taky jsem si chtěla nějaký šampuk koupit a teď mám brouka v hlavě :D

      Vymazat
    3. Natálko, vidíš, to není vůbec špatný nápad vzít jí napůl. Taky mi přijde fajnová :-) Ale prostě tomu plesnivění se mi pořád nechtělo věřit, jak si skoro každý stěžoval, a asi v ní bude nějaká ingredience, co tomu snadno podlehne. Chápu, že s tím asi tolik dělat nemůžou, pokud chtějí zachovat účinek nebo kvalitu...nicméně fakt v poměru k ceně a kolik toho nakonec jde do koše je to tedy dost nepříznivé.
      Alice, já myslím, že ty šampuky za to vůbec nestojí. Je s tím práce to rozmydlit, na dlouhé vlasy bych to vůbec nedávala. Docela rychle to ubývá a ještě se musí speciálně skladovat, no je s tím práce. Alverde mi udělá asi tak milionkrát lepší služby a za méně peněz :-) Zas ale chápu, že když to člověk chce zkusit, tak ho kolikrát nic nezastaví :-D Nebo zkus ještě to Ma Provence, taky mají tuhý šampon asi za 130 Kč, ale zdá se mi to všechno ne jedno brdo - to už si raději umyju hlavu Jelenem :-D

      Vymazat
    4. Já šampuky teda pořád ráda:-) Teď jsem si pořídila nový, Jason and the Argan oil nebo tak nějak se jmenuje, a je skvělý a obsahuje SLS o dost míň. SLS mě ale už tak moc netrápí, probudil mě tento článek: https://www.lush.co.uk/article/dont-stress-about-sls. Po ničem mi vlasy nevydrží tak dlouho umyté a nadýchané a s tím, že ubývají, nemůžu souhlasit, přítel má svůj New (který mu mimochodem docela zachraňuje padající vlasy) už přes rok a pořád ho má dost, mně zbývá cca 1/4 Jumping Juniper, který na střídačku s jinými šampony používám od loňského října.

      Ale je fakt, že co se kondicionérů týče, taky jsem se do žádných nezamilovala, ačkoliv zrovna Veganese voní božsky:)

      Vymazat
    5. no já pořád o tom jednom přemýšlím, tak uvidím, jestli zaexperimentuju... o SLS jsem četla taky, mi osobně nijak nevadí, nedráždí, jen mě to prostě mrzí z principu, jde to i bez něj a při těch jejich cenách by to složení prostě mohlo být lepší :(

      Vymazat
  3. Jednu dobu jsem na Lush docela ujížděla. Ale vzhledem k cenám mě to už přešlo. Ono taky ne všechno od Lush člověku sedne. Zkoušela jsem šampuk proti lupům, šíleně to smrdělo, skoro jako asfalt. Nicméně fungoval. Složení výrobků Lush mě taky mrzí. Raději už se poohlížím jinde.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som mala z Lushu len Hennu..ono tam tak strasne vsetko vonia, ze v tom obchode nevydrzim viac ako 5 min :D
    Ale zaujal ma v komentároch ten šampuk (čo to je??)..na ten asi mrknem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. shampoo solid aka česky šampónový puk -> šampuk :) vypadá to trochu jako macaron, je to prostě šampon v pevném skupenství :)

      Vymazat
  5. Já mám zatím s Lush jen dobré zkušenosti. Mám šampuk New ale ten teda musím střídat, protože mi poslední dobo při častém použití svědí hlava, ale při střídačce je to pohoda. Dále mám kondicionér Jungle a je takový průměrný,ale všechno mi hooodně dlouho vydrží a nejlepší zkušenost mám s kondicionérem Retread ♥, nechávám ho na hlavě třeba i hodinu a mám krásné vlasy!! Je opravdu výborný a také se mi líbil šampon Big, ten je pro mě lepší jak New protože sme měla krásný objem a oddálil mi mytí. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Kadeřnice mi říkala že kondicionér se může dávat po celé délce, asi záleží na tom jak to komu vyhovuje. Já osobně dávaám kondicionér také jen na konečky protože když ho nanesu po celé délce, rychleji se mi mastí vlasy.

    U mě na blogu právě probíhá Vánoční giveaway, ráda bych tě na ni pozvala: http://marketatrpisovska.blogspot.cz/2014/12/vanocni-soutez.html

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!