pondělí 7. listopadu 2016

Essence: matné rtěnky a tvářenka

Značka Essence přišla nedávno s pravidelnou podzimní obměnou sortimentu a já jsem dostala testovací balíček. O část produktů jste mohly soutěžit na mém instagramu, ale něco jsem si samozřejmě nechala na testování. Z balíčku mě nejvíce zaujaly matné rtěnky a tvářenka v krásném korálovém odstínu. Momentálně ještě zkouším jednu řasenku a chystám se i na rozjasňující trio.


Klasická rtěnka Matt matt matt v odstínu 02 Perfect match je krásná tmavší nude, která se hodí na každodenní nošení. Moc se mi líbí matný obal, který barevně odpovídá odstínu rtěnky. Nijak nevoní, cítím z ní možná jen takovou tu klasickou rtěnkovou vůni, ale jen při hodně důkladném očichávání, což asi běžně nikdo nedělá :D


Aplikuje se dobře, je sice lehce tužší, ale není to nic strašného, že by po rtech neklouzala nebo tak. Barva se nanáší rovnoměrně a vydrží na rtech zhruba přes dopoledne, i přes jídlo, pití a mluvení, navíc odchází rovnoměrně. Finiš je hodně matný, přijde mi, že rty ze začátku lehce stahuje, ale po čase už to nevnímám. Do vrásek jako taková neleze, ale zdá se mi, že tenhle odstín je na rtech trošku zvýrazňuje. Hodnotím ji sice celkem dobře, ale další odstíny už mě nelákají. Cena v drogériích je 69,90 Kč a seženete ji celkem v 7 odstínech.

Essence Matt Matt Matt lipstick - 02 Perfect Match


Lesk na rty Matt matt matt slibuje dlouhou výdrž, vysokou pigmentaci a nevysušování rtů. Co se týče finiše, je (i dle popisu na obale) sametový, není to klasický extrémní mat. Aplikátor je takový kratší a širší. Pracuje se mi s ním dobře, rty vykreslí precizně, barvy nabírá tak akorát. Lesk hodně silně voní, jakoby kávově s nějakou příchutí, i tak chutná. Někomu to může vadit, já, ačkoliv nejsem zastáncem vůní v kosmetice, jsem z vůně nadšená, něco mě na ní fascinuje :D

Essence Matt matt matt longlasting lipgloss - 03 Girl of today 

Já mám odstín 03 Girl of today a za mě je to naprosto nádherná podzimní světlejší berry barva, nosím ho hodně často. U někoho jsem četla, že flekatí a šupinkuje. Podle mě záleží i na odstínu, ale tenhle mi naprosto vyhovuje - rty opravdu nevysušuje, s nějakým menším jídlem a občasným napitím vydrží tak 3 hodiny, jde pak krásně domalovat, aniž by na sobě vrstvy cuckovaly. Pokud nedomalujete, odejde nejdřív ze středů a zůstanou vám konturky, to je za mě trošku minus. Podle mě je to ale za 69,90 Kč velmi dobrý produkt a můžu ho doporučit. Láká mě ještě nějaký jiný tmavší odstín.


Největší radost mi udělala tvářenka Satin touch. Tvářenek mám sice doma hodně a většinou dražší kousky, ale i tak se tahle zařadila mezi moje aktuálně nejpoužívanější. Odstín 10 Satin coral se mi perfektně trefil do vkusu, poslední dobou miluju broskvové a korálové odstíny a myslím, že mi i celkem sluší.

Essence Satin touch blush - 10 Satin coral

Na první pohled jsou vidět drobné třpytky, ale naštěstí jsou jen na povrchu, ale i tak má v sobě tvářenka takový jemný lesk. Barva je krásná decentní korálová, působí na tvářích velmi přirozeně. Nanáším zkoseným štětcem Hakuro H24 a úplně bez problémů, aplikuje se krásně a vydrží mi celý den, nikam neodchází a neflekuje. Za mě se vlastnostmi vyrovná i dražším kouskům, což je za cenu 69 Kč opravdu paráda, Essence prostě tyhle pudrové produkty umí. Prodává se i v dalších dvou odstínech.
Pořídily jste si něco z podzimních novinek Essence?



Děkuji Mark Distri za poskytnutí produktů k recenzi!

11 komentářů:

  1. Já mám dvě ty klasické matné rtěnky a jsou fajn, akorát jsem čekala, že budou světlejší.

    OdpovědětVymazat
  2. tie matné lesky mám už otestované, ešte skúsim aj rúže :) táto nude vyzerá veľmi pekne :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to prostě takový ideální odstín na každodenní nošení :)

      Vymazat
  3. Juuu taky zrovna píšu o pár novinkách Essence a musím říct že mě tedy moc mile překvapily :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  4. A co výdrž těch "rtěnek"? :-) Jednou jsem od nich něco takového měla a nebyl to ani lesk, ani rtěnka, ani tint.. prostě takový divný něco, co mi teda vůbec nevyhovovalo.. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem se úplně zarazila, že bych tam takovou podstatnou informaci nenapsala, ale mám to tam napsané ;)

      Vymazat
  5. Dneska jsem si právě tu matnou Essence koupila :-)

    OdpovědětVymazat
  6. MATT MATT MATT ma tiež velmi zaujala :) https://cosmeticsthingsandother.blogspot.sk/2016/11/ahojte-rozmyslala-som-dlho-o-com.html

    OdpovědětVymazat
  7. Matná rtěnka je pro mě láska. Nejraději mám tmavě hnědý odstín :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše milé komentáře, dělají mi radost! Reklamu, vulgarismy a "zvu tě..." komentáře ale netoleruju, považuju za spam a mažu!